De indrukwekkende 3.1-kanaals Dolby Atmos-soundbar van TCL ligt op schema voor ‘begin’ 2020

tcl alto 9 soundbar main

TCL’s eerste Dolby Atmos-soundbar maakte afgelopen herfst furore op de IFA-technologieconferentie in Berlijn voor het leveren van indrukwekkend meeslepende audio zonder de noodzaak van opzwepende stuurprogramma’s, en nu komt het bericht dat de nieuwe soundbar bijna klaar is voor verzending.

De nieuw nagesynchroniseerde TCL Alto 9+ soundbar is gepland voor release “vroeg” dit jaar, zeiden TCL-vertegenwoordigers tijdens een demo op CES in Las Vegas, met een verkoopprijs die waarschijnlijk in het bereik van $ 400 zal schommelen.

De 3.1-kanaals soundbar onderscheidt zich dankzij de Raz-Danz-technologie van TCL, die zijwaarts gerichte drivers en een paar akoestische reflectoren gebruikt om het geluid door de kamer te laten weerkaatsen.

De geluidsverspreidende akoestische reflectoren zorgen voor een veel bredere sweet spot als het gaat om meeslepende Dolby Atmos-soundtracks, zegt TCL, terwijl ze ook de algehele kracht van de audio versterken door “ouderwetse” akoestiek te gebruiken om zo’n breed geluidsbeeld te leveren, in plaats van dan audioverwerking.

tcl alto 9 ray danz akoestische reflector

Virtuele hoogte-effecten op de Alto 9+ worden bereikt met behulp van Dolby’s hoogtevirtualisatietechnologie, terwijl laagfrequente effecten worden verkregen dankzij een draadloze subwoofer

Ik heb een demo van de Alto 9+ kunnen beluisteren in een hotelsuite in Las Vegas, en het geluid was inderdaad indrukwekkend. Ik stond helemaal links van de kamer, een verre van ideale luisterpositie als het gaat om een ​​thuisbioscoop, maar ik kon desalniettemin horen klappende vleugels door de kamer en regendruppels ploffend boven mijn hoofd tijdens de Dolby Atmos “Amaze” -trailer, evenals fladderende seed pod van Dolby’s meer subtiele “Leaf” -trailer.

Hoewel TCL-vertegenwoordigers toegeven dat opzwepende soundbar-stuurprogramma’s “iets betere” prestaties leveren voor een luisteraar die precies in het midden van de soundbar zit, beweren ze dat de gevirtualiseerde, akoestisch gereflecteerde audio van de Alto 9+ beter zal klinken voor degenen die in andere gebieden zitten van de Kamer.

Het is vermeldenswaard dat hoewel de Alto 9+ Dolby Atmos ondersteunt, hij geen DTS:X of DTS Virtual:X ondersteunt, en evenmin eARC, een verbeterde versie van ARC (Audio Return Channel) die verliesvrije audioformaten mogelijk maakt, zoals Dolby TrueHD of (wat de Alto 9+ betreft) DTS-HD Master Audio.

Naast de verleidelijke Ray-Danz-audiotechnologie, markeert de TCL Alto 9+ ook de eerste “Roku TV Ready”-soundbar.

tcl alto 9 roku tv klaar

Roku TV Ready, een nieuw programma dat Roku aankondigt op CES, betekent dat een gecertificeerde soundbar of A/V-ontvanger volledig kan worden bediend via schermmenu’s op een Roku TV of met behulp van een Roku TV-afstandsbediening.

Een Roku-vertegenwoordiger demonstreerde hoe de geluidsmodi, bas- en treble-instellingen en meer van de Alto 9+ rechtstreeks vanuit de menu’s van een aangesloten Roku-tv konden worden bediend.

Roku TV Ready-soundbars en A/V-ontvangers werken dit voorjaar met alle Roku-tv’s na een firmware-update.

Naast TCL komt Denon, eigendom van Sound United, later dit jaar ook met een Roku TV Ready-soundbar. Een Denon A/V-receiver met Roku TV Ready-certificering is ook onderweg, hoewel er geen releasedatum is vastgesteld.

0 Shares:
You May Also Like