De high-end 2020-soundbars van Samsung werken samen met Samsung TV-speakers

samsung q800t soundbar main

De nieuwste top-of-the-line soundbars van Samsung vervangen niet alleen de luidsprekers van je tv, ze kunnen ook samenwerken met je ingebouwde tv-audio, op voorwaarde dat je een nieuwe Samsung-tv gebruikt.

Aangekondigd op zondag op CES in Las Vegas, bieden Samsung’s aankomende soundbars uit de Q-serie ondersteuning voor een nieuwe audiotechnologie genaamd Q-Symphony, waarmee de soundbars kunnen samenwerken met de topluidsprekers van Samsung’s nieuwste 8K-tv’s.

Door te synchroniseren met het ‘object-tracking’-geluid in Samsung’s nieuwste 8K-tv’s met zes luidsprekers, Samsung’s 2020 Q-serie soundbars – inclusief de Q800T, een 3.1.2-kanaals soundbar met een draadloze subwoofer en Samsung’s Acoustic Beam-audiotechnologie -zijn ontworpen om een ​​”veel meer meeslepende ervaring” te bieden dan op eerdere modellen, aldus Samsung-vertegenwoordigers.

Natuurlijk zijn we over het algemeen meer dan blij om ingebouwde tv-luidsprekers uit te schakelen ten gunste van de (meestal) veel betere audio van een soundbar, maar we zijn benieuwd om Samsung’s nieuwe TV-audio-plus-soundbar-functie een luister.

Alexa komt ook naar de soundbar-line-up van Samsung voor 2020. De digitale assistent zal volgens het bedrijf worden ingebouwd in een “aantal” van Samsung’s nieuwste soundbar-modellen. Samsung’s eigen Bixby digitale assistent zal ook op de nieuwe soundbars van Samsung verschijnen, maar pas later dit jaar. Hoewel de vorige soundbars van Samsung compatibel waren met Alexa en Google Assistant, had geen van hen digitale assistenten aan boord.

Naast de high-end soundbars uit de Q-serie, introduceerde Samsung een nieuwe serie stand-alone soundbars uit de S-serie, ontworpen voor wat Samsung een “muziekgerichte” gebruiker noemt, of voor degenen die een soundbar willen voor een secundair tv-toestel. De soundbars uit de S-serie zullen de Acoustic Beam-functie van Samsung uit de duurdere Q-serie delen, samen met een “vrij diepe” ingebouwde bas (volgens Samsung), hoewel er ook een draadloze subwoofer beschikbaar zal zijn.

Ten slotte zegt Samsung dat de nieuwste soundbars uit de T-serie op instapniveau DTS Virtual:X-audio zullen bevatten voor virtuele surround- en hoogte-effecten,

Qua ontwerp zegt Samsung dat de 2020-soundbars korter en smaller zijn dan eerdere modellen, wat betekent dat ze klein genoeg zijn om (in “de meeste gevallen”, volgens Samsung) onder de poten van je tv te passen.

Ook nieuw voor 2020 is een Bluetooth “multi-connection” -functie waarmee je twee Bluetooth-apparaten tegelijkertijd aan een Samsung-soundbar kunt koppelen, in plaats van slechts één.

0 Shares:
You May Also Like