De HDHomeRun Flex 4K is een goedkope en gemakkelijke manier om NextGenTV te krijgen

HDHomeRun Flex 4K

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Streamt tv-uitzendingen zodat je niet overal coax nodig hebt Gevoelige tuner trekt veel kanalen aan Compatibel met ATSC 3.0, ook bekend als NextGenTV

nadelen

Op oudere tv’s is een langere vertraging bij het schakelen tussen kanalen vereist in vergelijking met conventionele TVA Smart TV-dongle

Ons oordeel

De HDHomeRun Flex streamt tv-uitzendingen via uw thuisnetwerk, waardoor lokale tv beschikbaar is voor al uw apparaten, en het is een gemakkelijke manier om NextGenTV-uitzendingen te ontvangen.

Prijs bij beoordeling

$ 199,99

Beste prijzen vandaag

Amazone

$ 199,99

Free

De HDHomeRun Flex 4K van SiliconDust is een slim kastje dat uitgezonden tv-signalen streamt naar televisies, smartphones en tablets via je thuisnetwerk. Het is een geweldige aanvulling op elk huishouden dat de kabels doorsnijdt, en het is ook een van de goedkoopste manieren om ATSC 3.0 (NextGen TV)-uitzendingen te ontvangen die mogelijk in de ether zijn waar u woont.

Ik heb de HDHomeRun Flex 4K de afgelopen maand getest en ik ben verrast door het nut en de eenvoud ervan en ik ben onder de indruk van de tv-ontvangst.

Het apparaat zelf is een stuk kleiner dan ik had verwacht. Omdat hij tv via uw netwerk streamt, hoeft hij niet in de buurt van uw tv te zijn. Het heeft slechts vier aansluitingen: een stopcontact, bekabeld ethernet, een USB-A-poort en een tv-antennestekker. De unit kan overal worden geplaatst waar je die drie connectoren hebt, zelfs in je kelder of in een kast.

Omdat je alles op de HDHomeRun Flex 4K bestuurt via apps of een webinterface, is er geen afstandsbediening, geen display op het voorpaneel en zelfs geen HDMI-uitgang. Dit is geen conventionele settopbox.

HDHomeRun Flex 4K-ingangen en -connectoren

Martyn Williams / Gieterij

Installatie

Het apparaat in gebruik nemen was eenvoudig. Ik maakte de drie verbindingen met het apparaat, wachtte even totdat het zich op mijn thuisnetwerk registreerde en kreeg er vervolgens toegang toe via een webinterface. Dit levert een basisgebruikersinterface op die kanaalafstemming mogelijk maakt, samen met een statuspagina en een systeemmenu. Je kunt ook kanalen scannen via de app, maar ik vond de webinterface eenvoudiger en sneller.

Ik heb het gehad over “de” tuner, maar de HDHomeRun Flex 4K heeft eigenlijk tuners. Alle vier ondersteunen ATSC 1.0, het standaard digitale uitzendformaat dat in de VS en Canada wordt gebruikt, en twee van die tuners ondersteunen ook het nieuwe ATSC 3.0-formaat dat in sommige tv-markten opduikt. Dankzij de vier tuners van de Flex 4K kan hij tegelijkertijd op verschillende kanalen afstemmen.

Ik heb een externe antenne en binnen twee minuten had de box 91 kanalen gedetecteerd, waaronder 14 in het ATSC 3.0-formaat. Ik woon op de markt van Washington, DC, maar ik kan ook verschillende kanalen uit Baltimore ontvangen. Deze laatste kanalen kunnen af ​​en toe kapot gaan op de interne tuner van mijn Sony TV, maar de HDHomeRun 4K-tuner lijkt iets gevoeliger te zijn en kan ze zonder problemen ontvangen.

HDHomeRun Flex 4K ATSC 3 kanalen

Martyn Williams / Gieterij

Zodra de zenders zijn afgestemd, bent u klaar om tv te kijken, maar dat gebeurt niet via de webinterface.

Manieren om te kijken

Er zijn meerdere manieren om te kijken, afhankelijk van het door u gewenste platform, inclusief apps voor Android, iOS en Windows 10, evenals desktopsoftware voor Windows 7/8, Mac en Linux. Het apparaat werkt ook met apps van derden, zoals VLC Media Player, Plex, Windows Media Center, Kodi, Next PVR, Myth TV en Emby/Jellyfish.

Ik installeerde de HDHomeRun-app op mijn Android TV en tot mijn verbazing stelde de app de tuner bloot aan Channels, de ingebouwde app van Android om tv-uitzendingen te kijken. Dit betekent dat de kanalen in de elektronische programmagids van de gewone tv verschenen en ik er gemakkelijk doorheen kon bladeren zonder de HDHomeRun-app te hoeven openen of te leren.

HDHomeRun Flex 4K-interface

Martyn Williams / Gieterij

Ik heb de app ook op mijn pc geïnstalleerd, hoewel ik het meestal sneller en gemakkelijker vond om VLC Media Player te gebruiken. Als ik de geavanceerde bedieningselementen had ingeschakeld, had ik ook een handige opnameknop voor het geval ik snel iets op het scherm wilde opnemen. De Android-app werkte ook prima.

Omdat het apparaat over uw thuisnetwerk streamt, betekent dit dat tv-uitzendingen overal uw wifi kunnen bereiken, perfect voor iedereen die een tv ergens in huis of tuin wil installeren waar geen bestaande antenneverbinding is. Natuurlijk moet je er ook voor zorgen dat de tv de HDHomeRun-app kan hebben geïnstalleerd of een smart tv-dongle kan gebruiken.

NextGen TV

Een van de belangrijkste redenen waarom ik de HDHomeRun wilde proberen, was om toegang te krijgen tot ATSC 3.0-uitzendingen. Je hebt misschien lokale omroepen gezien die deze stations promoten onder de merknaam “NextGenTV”. ATSC 3.0-kanalen zouden uiteindelijk 4K HDR-uitzendingen en verschillende andere verbeteringen aan het bestaande ATSC 1.0-formaat kunnen bieden, maar voorlopig geven ze voornamelijk bestaande lokale HD-kanalen door in high-definition.

De HDHomeRun Flex heeft uitstekend werk geleverd bij het vinden en decoderen van ATSC 3.0-kanalen van drie zendmasten in mijn omgeving. In termen van nieuwe inhoud of functies kreeg ik twee kanalen die nog niet via de ether beschikbaar waren, waaronder een lokaal nieuwskanaal, maar verder zagen de foto’s er niet veel anders uit dan wat ik al ontving. Toch is het goed om te weten dat ik klaar zal zijn om ATSC 3.0-kanalen te ontvangen zodra de programmering en technologie volwassen zijn.

Er is één probleem wat betreft ATSC 3.0, hoewel het niets te maken heeft met de HDHomeRun Flex 4K. NextGenTV-kanalen gebruiken het Dolby AC-4-audioformaat, dat niet zo universeel wordt ondersteund als oudere formaten, zoals MP3. Hoewel alle HDHomeRun-apps Dolby AC-4 ondersteunen, doet VLC Media Player dat niet, wat betekent dat ik geen geluid krijg als ik naar NextGenTV-kanalen kijk via VLC. Voor tv’s die Dolby AC-4 niet ondersteunen, heeft Silicon Dust een slimme transcoderingsservice in de cloud die de audio omzet in een compatibel formaat. Als je problemen hebt met NextGenTV (of iets anders dat met HDHomeRun te maken heeft), heeft SiliconDust een actief ondersteuningsforum vol deskundige gebruikers en bedrijfspersoneel, van wie de meesten graag problemen oplossen en vragen beantwoorden.

Waar het op neerkomt:

Hoewel ik de HDHomeRun Flex 4K heb gekocht als een gemakkelijke manier om ATSC 3.0-uitzendingen te ontvangen, ben ik aangenaam verrast door al het andere dat het kan doen. Ik vind het geweldig dat het kanalen in de EPG van mijn tv kan laden en dat ik geen aparte app hoef te gebruiken, en het is geweldig om live-tv via VLC op mijn pc-bureaublad te krijgen. Wat de Flex 4K nog beter maakt, is dat het apparaat een gevoelige tuner heeft die moeilijk te ontvangen kanalen binnenhaalt en deze vervolgens doorgeeft aan een breed scala aan Wi-Fi-verbonden apparaten. Ten slotte kan de HDHomeRun worden verborgen en vergeten, zodat er geen andere doos aan mijn televisie hangt.

0 Shares:
You May Also Like