De gratis interactieve 3D-tool van Audio Advice kan u helpen bij het plannen van uw droomthuisbioscoop

audio advice main

Dus waarom heb je die bonuskamer nog niet omgetoverd tot een geweldige thuisbioscoop? Misschien loop je vast bij het vooruitzicht om een ​​huisinstallateur honderden of zelfs duizenden dollars te betalen om de ontwerpen te maken – je moet die luidsprekers tenslotte niet zomaar plakken.

Betreed Audio Advice, een 42 jaar oude gespecialiseerde A/V-retailer gevestigd in North Carolina, en zijn nieuwe Home Theater Designer, een interactieve tool waarmee je de thuisbioscoop van je dromen kunt ontwerpen met een eenvoudige interface met slepen en neerzetten.

Het gebruik van de Home Theater Designer is eenvoudig. Eerst gebruikt u een drietal schuifregelaars om de breedte, diepte en hoogte van de kamer in te voeren, vervolgens sluit u uw stoelopstelling aan (inclusief het aantal stoelen per rij, samen met het aantal rijen als u van plan bent meer dan één), uw video-opstelling (flatpanel of projector, 16:9 of 2,4:1 en schermgrootte) en uw luidsprekerkanalen (alles van 5.1 tot een 7.1.4 Dolby Atmos-opstelling).

Naast alle schuifregelaars en menu’s is er een 3D-visualisatie van uw voorgestelde thuisbioscoop, compleet met uw zitplaatsen, luidsprekerposities en het scherm zelf. Terwijl u uw specificaties invoert of wijzigt, wordt de 3D-weergave automatisch bijgewerkt en kunt u door de kamer ronddraaien, de lichten aan en uit doen, het perspectief van het scherm zien vanaf de “primaire” stoel (dat is de stoel om in te zitten) ), en schakel een diagram in met een voorbeeld van de geluidsverspreidingspatronen op basis van uw luidspreker- en zitposities.

waarschuwing audio advies

Terwijl u uw thuisbioscoop ontwerpt, ziet u mogelijk verschillende luidsprekers in het diagram oranje worden, om u te waarschuwen dat (bijvoorbeeld) de achterwandluidsprekers te dicht bij elkaar staan ​​op basis van de huidige positie van de stoelen, of dat de voorste torens mogelijk ( vanuit jouw perspectief) de onderste hoeken van het scherm blokkeren. Dan kun je beginnen te sleutelen, de zitpositie heen en weer slepen (of misschien een rij of twee laten vallen) totdat alle luidsprekers weer zwart worden.

Naast de standaard kamerafmetingen en A/V-specificaties, beschikt de Home Theater Designer over een “Immersion Level”-indicator die u een ruw idee geeft van hoe groot uw scherm eruit zal zien vanaf de eersteklas kijkstoel. Een ‘hoog’ onderdompelingsniveau is ideaal voor degenen onder ons die graag op de eerste rij zitten, terwijl een ‘gemiddelde’ of ‘lage’ lezing goed is voor filmliefhebbers die liever in de middelste of achterste rijen van een theater zitten. Door te prutsen met de instelling van de schermgrootte en het onderdompelingsniveau in de gaten te houden, kunt u op een effectieve manier een tv- of projectorscherm kiezen dat de perfecte maat heeft, of beter gezegd de perfecte maat.

Zodra je je werk hebt opgeslagen (je moet eerst je e-mailadres invoeren), spuugt de Home Theatre Designer een rapport uit met gedetailleerde specificaties en een diagram dat je aan een thuisinstallateur kunt overhandigen of jezelf als gids kunt gebruiken.

audio advies geluidsverspreiding 2

Hoewel de Home Theatre Designer gratis te gebruiken is, mag u verwachten dat een vertegenwoordiger van Audio Advice een follow-up geeft zodra u uw e-mailadres opgeeft om uw ontwerp op te slaan.

Audio Advice CEO Scott Newman vertelde me dat de Home Theater Designer, die ongeveer een jaar in ontwikkeling is, een verscheidenheid aan algoritmen gebruikt om je scherm, luidsprekers en stoelen te plaatsen in overeenstemming met Dolby- en THX-goedgekeurde specificaties.

Dankzij de mogelijkheid van de tool om een ​​thuisbioscoopschema in realtime aan te passen terwijl je de schuifregelaars aanpast en de stoelen naar voren en naar achteren sleept, konden consumenten “letterlijk in een paar seconden” doen wat vroeger “vier weken heen en weer” kostte met een installateur, om nog maar te zwijgen van $ 500 tot ten noorden van $ 3.000 aan ontwerpkosten, zei Newman.

Het in North Carolina gevestigde Audio Advice, dat een paar “superstores” in Raleigh en Charlotte heeft, samen met een winkelwebsite vol met hoogwaardige thuisbioscoopcomponenten, heeft volgens Newman in de loop der jaren meer dan 1.000 thuisbioscopen geïnstalleerd.

0 Shares:
You May Also Like