De Google Nest Hub Max maakt het makkelijker om “Hey Google” over te slaan

Google Nest Hub (2nd gen)

Wil je jezelf een pauze gunnen van het “Hey Google” wake-woord? Als je een Google Nest Hub Max-gebruiker bent, krijgt je smartdisplay een paar nieuwe manieren om met de Google Assistent te chatten zonder dat je eerst ‘Hey Google’ hoeft te zeggen.

Aangekondigd op woensdag tijdens de Google I/O-keynote, krijgt de Google Nest Hub Max een functie genaamd “Look and Talk” waarmee je met een blik op het scherm tegen de Assistent kunt praten, geen wake-word nodig. Met de Nest Hub Max kun je het wekwoord ook overslaan bij het instellen van alarmen, vragen om de tijd en andere veelvoorkomende vragen.

“Look and Talk” (een functie die 9to5Google voor het eerst zag in 2020), wordt vandaag uitgerold en laat je praten met de Google Assistent wanneer je rechtstreeks naar het scherm van de Google Nest Hub Max kijkt. In een demo keek een Google-manager naar het scherm van de Nest Hub Max en zei: “Laat me wat stranden in Santa Cruz zien”, zonder eerst “Hey Google” te zeggen. De assistent plaatste onmiddellijk enkele snapshots van stranden in de omgeving en voegde eraan toe: “Ik heb een paar stranden in de buurt van Santa Cruz gevonden.”

De “Look and Talk”-functie werkt wanneer de Nest Hub Max je herkent via Face Match- en Voice Match-authenticatie, en Google zegt dat Look and Talk-interacties “volledig op het apparaat worden verwerkt”, wat betekent dat ze niet worden gedeeld met Google of een derde partijen. De functie zal volgens Google ook onderscheid kunnen maken tussen een voorbijgaande blik en “opzettelijk” oogcontact.

Een andere nieuwe functie voor de Nest Hub Max is eigenlijk een uitbreiding van een bestaande: ‘Quick Phrases’, waarmee je momenteel (bijvoorbeeld) timers op Nest-speakers kunt stoppen door simpelweg ‘stop’ te zeggen.

In de komende maanden zal de Nest Hub Max snellere zinnen kunnen verwerken waarmee je dingen kunt doen zoals alarmen instellen, om de tijd vragen en je slimme lampen bedienen, allemaal zonder ‘Hey Google’ te zeggen. Je kunt bijvoorbeeld gewoon zeggen “doe het licht in de woonkamer uit” om de Assistent de lichten in de kamer te laten doven.

Je kunt kiezen op welke “snelle zinnen” de Google Assistent zal reageren, zei Google.

0 Shares:
You May Also Like