De Google Home Max, onze favoriete slimme luidspreker voor muziek, wordt stopgezet

google home max

Nou, dat is jammer. Google heeft aangekondigd dat het niet langer zijn op muziek gerichte Home Max slimme luidspreker maakt, die de best klinkende slimme luidspreker op de markt is of was.

In een verklaring aan TechHive zegt Google dat de Home Max van $ 299 normaal zal blijven werken en dat het nog steeds software- en beveiligingspatches voor het apparaat zal bieden. De verklaring wijst ook op slimme luidsprekerkopers in de richting van de Nest Audio, een nieuwe op muziek gerichte luidspreker met een kleiner ontwerp en een smakelijker prijskaartje van $ 99.

Hier is de volledige verklaring van Google:

De Google Home Max werd deze maand drie jaar geleden voor het eerst verzonden. Toen we kort na de verzenddatum een ​​recensie gaven, noemden we het een “sonische superster” in vergelijking met andere slimme luidsprekers op de markt, compleet met “uitstekende geluidsweergave” en “krachtige” versterkers, om nog maar te zwijgen van de ingebouwde Google Assistent.

Maar vanaf het begin werd de Home Max opgezadeld met een fors prijskaartje: maar liefst $ 399, die uiteindelijk werd teruggebracht tot $ 299. Dat is veel geld om op te hoesten voor een slimme luidspreker, vooral een die geen display heeft.

Een andere hindernis die de Google Home Max nooit heeft overwonnen, was het grote, omvangrijke ontwerp. Met een lengte van meer dan een voet en zeven-en-een-halve centimeter hoog en zes centimeter diep, deed de Home Max zijn naam zeker eer aan. Google-executives gaven later toe dat potentiële klanten vaak de grootte van de spreker opmerkten bij het uitleggen waarom ze besloten er geen te kopen.

Dus als u op zoek bent naar een op muziek gerichte slimme luidspreker, wat nu? Welnu, er is de nieuwe Nest Audio, een geweldig klinkende slimme Google-luidspreker gezien de stickerprijs van $ 99, en als je iets wilt dat de kracht van de Home Max benadert, kun je altijd een paar Nest Audio’s pakken en ze aansluiten als een stereopaar . We zijn ook fans van de Amazon Echo Studio, een Dolby Atmos-compatibele slimme luidspreker, hoewel het gaan voor de Echo Studio inhoudt dat je van Google Assistant naar Alexa gaat.

Eindelijk, als je je hart op de Home Max hebt gezet, is dit een goed moment om er een te kopen. Hoewel het uitverkocht is in de Google Store, kun je de Home Max nog steeds vinden bij externe retailers voor slechts $ 179. Verwijder de niet-productlink, de Black Friday-prijs van de spreker.

0 Shares:
You May Also Like