De geruchten over Sonos-koptelefoons kunnen nog minstens zeven maanden duren

Sonos

Het gerucht gaat al lang dat Sonos aan zijn eerste koptelefoon werkt, maar als ze echt komen, duurt het misschien nog even.

Tijdens de driemaandelijkse winstoproep van Sonos woensdag vertelde Sonos-CEO Patrick Spence aan investeerders dat het bedrijf het komende fiscale jaar “zich zal richten op het lanceren van nieuwe producten in onze bestaande productcategorieën”.

Die verklaring lijkt een koptelefoon uit te sluiten, wat een geheel nieuwe productcategorie voor Sonos zou zijn.

Het fiscale jaar van Sonos begint in september, dus op basis van de verklaring van Spence kan het minstens zeven maanden duren voordat Sonos een nieuw product – zoals een koptelefoon – in een nieuwe categorie onthult.

Tijdens het telefoongesprek merkte Spence op dat Sonos “zich inzet om ten minste twee nieuwe producten per jaar te lanceren”. Aangezien Sonos de Sonos Beam-soundbar van de tweede generatie heeft uitgebracht aan het begin van het fiscale jaar 2022 van het bedrijf, kunnen we “verwachten dat we ten minste één extra productlancering zullen zien van [Sonos] later dit jaar, ‘zei Spence.

Tot de bestaande productcategorieën van Sonos behoren aangesloten luidsprekers, soundbars, versterkers en netwerkaudiostreamers. De laatste keer dat Sonos een grote stap zette in een nieuwe categorie, was in 2019 met de Move met Bluetooth, de eerste draagbare luidspreker van Sonos, die ook verbinding kan maken met wifi.

Bereikt voor commentaar door TechHive, zei een Sonos-vertegenwoordiger dat het bedrijf “op dit moment geen aanvullende informatie heeft om te delen”.

Er zijn al jaren geruchten dat Sonos de hoofdtelefoonmarkt betreedt. De geruchtenmolen kwam eerder deze maand in een hogere versnelling nadat Sonos een Bluetooth-audio-startup had overgenomen die gespecialiseerd is in LE Audio, een nieuwe Bluetooth-standaard die een boost biedt in SBC (de standaard Bluetooth-codec) audiokwaliteit terwijl dezelfde hoeveelheid bandbreedte wordt gebruikt.

Eind vorig jaar nam Sonos RHA Technologies over, een Brits technologiebedrijf dat werkte aan een hoogwaardige ruisonderdrukkende hoofdtelefoon die de basis zou kunnen vormen voor een eventuele Sonos-koptelefoon.

Hier is Spence’s volledige verklaring over het productplan van Sonos voor het komende fiscale jaar:

Ben schrijft al meer dan 20 jaar over technologie en consumentenelektronica. Ben levert sinds 2014 een bijdrage aan PCWorld en kwam in 2019 bij TechHive, waar hij werkt aan slimme luidsprekers, soundbars en andere slimme en thuisbioscoopapparaten. Je kunt Ben volgen op Twitter.

0 Shares:
You May Also Like