De Gentle Sleep and Wake-functie van de Google Assistent werkt nu met alle slimme lampen

google assistant gentle sleep and wake main

Google Assistent weet al hoe je een smart light langzaam helderder kunt maken om de zonsopgang te simuleren, en hoe je je smart lights geleidelijk dimt voor het slapengaan. De vangst was echter dat het alleen in staat was om de truc uit te voeren met slimme Philips Hue-lampen, maar dat verandert vanaf vandaag.

Naast de verbeterde ‘Gentle Sleep and Wake’-functionaliteit van de Assistent, introduceert Google ook een nieuwe vooraf gemaakte routine die is ontworpen om de belasting van uw werkdag te verlichten. We bespreken de nieuwe Workday-routine zo meteen.

Gentle Sleep and Wake is niet alleen meer voor Hue

Ten eerste heeft Google zojuist aangekondigd dat het de komende dagen een update zal uitrollen waarmee de Google Assistent slimme lampen langzaam kan oplichten of dimmen, niet alleen die van Philips Hue. Dat is geweldig nieuws voor degenen onder ons die willen dat onze niet-Hue slimme lampen ons zachtjes wekken of in slaap brengen.

Zodra de update volledig is uitgerold, kun je zeggen: “Hey Google, slaap mijn lichten om 22.00 uur”, en op het afgesproken tijdstip dimt de Assistent de slimme lampen, inclusief niet-Hue-lampen, in de kamer waarin u zich bevindt gedurende een periode van 30 minuten.

Je kunt ook zeggen: “Hey Google, maak mijn lichten in de keuken wakker om 8 uur ‘s ochtends” om de lichten in de keuken of in een andere kamer in je huis langzaam te laten branden.

Een andere optie: zeg “Hey Google, slaap Ben’s light” om onmiddellijk een specifieke lamp te dimmen.

Naast het geven van eenmalige opdrachten aan de Google Assistent om je slimme lampen te wekken of te slapen, kun je hem ook vragen om je slimme lampen te synchroniseren met je ochtendwekkers. Zeg gewoon ‘Hey Google, zet Gentle Wake Up aan’ en 30 minuten voor je wekker de volgende ochtend begint de Assistent geleidelijk de slimme lampen in de huidige kamer te laten branden. Je kunt (opnieuw) ook zeggen “OK Google, zet Gentle Wake Up in the kitchen aan” om de functie in een andere kamer in te schakelen.

Nieuwe werkdagroutines

Terwijl de Sleep and Wake-functie van Google Assistant je kan helpen om je ‘s ochtends verfrist te voelen, is de nieuwe Workday-routine ontworpen om je ontspannen en energiek te houden tijdens een lange dag achter je laptop.

google assistent werkdag routine

De nieuwe Workday-routine staat gepland om deze week uit te rollen en is vooraf geconfigureerd met een verscheidenheid aan herinneringen om je op het goede spoor te houden en je aan te sporen om pauzes te nemen.

Zodra je de routine hebt ingeschakeld (tik gewoon op de knop Routines in de Google Home-app, tik op Workday en vervolgens op de blauwe knop Opslaan), zal de Google Assistent je vertellen dat “het tijd is om wakker te worden en je uit te rekken!” elke doordeweekse dag om 10 uur, en hij nodigt je uit om rond 14 uur een wandeling te maken. De Google Assistent leest ook periodiek de tijd en geeft u een overzicht van uw planning.

Net als bij de andere vooraf gemaakte routines van de Google Assistent, kun je geplande acties aanpassen of verwijderen, of nieuwe toevoegen.

De nieuwe Workday-routine is ‘vanaf’ beschikbaar in het Engels, zegt Google.

0 Shares:
You May Also Like