De Ford F-150 Lightning kan worden gebruikt als back-upgenerator met dit systeem van $ 3.895

A home powered by a Ford Lightning.

De F-150 Lightning van Ford is niet de eerste volledig elektrische pick-up, maar het is wel de eerste die je als back-upgenerator aan je slimme huis kunt toevoegen.

Het lijkt er nu op dat de kosten zelfs goedkoper kunnen zijn dan die van een gasgenerator, nadat Matt Stover, directeur van Ford’s laad- en energiediensten, in een inmiddels verwijderde LinkedIn-post deze week zei dat een thuisintegratiesysteem $ 3.895 zou kosten.

Dit systeem bevat een omvormer, een overdrachtsschakelaar en een kleine batterij om het systeem te laten werken wanneer uw huis geen stroom meer heeft. De Intelligent Backup Power-functie van de Lightning vereist ook het 80 ampère Ford Charge Station Pro, een bidirectioneel thuislaadstation dat standaard is in alle Lightnings met het Extended Range-batterijpakket.

Maar kopers van de spot-kelder Lightning met het Standard Range-batterijpakket kunnen het laadstation kopen voor $ 1.310, waardoor de totale kosten van het verhogen van een goedkope elektrische pick-up in een back-upgenerator op $ 5.205 komen, plus installatiekosten. Vergeet niet dat de verlichting op basisniveau begint bij $ 39.974, waarbij een belastingkrediet voor elektrische voertuigen van $ 7.500 de effectieve prijs verlaagt tot $ 32.474. Dat is vóór staatskortingen tot $ 3.500.

Het Intelligent Backup Power-systeem levert, eenmaal geïnstalleerd, tot 9,6 kW aan back-upvermogen. Een volledig opgeladen Lightning kan het gemiddelde huis meerdere dagen van stroom voorzien tijdens een langdurige stroomstoring.

Kun je drie jaar wachten? Als je nu bestelt, is dat de verwachte wachttijd. Ford heeft al meer dan 200.000 reserveringen voor de elektrische pick-up. Het bedrijf, dat vorige week met de productie begon, verwacht tegen het einde van het jaar 15.000 Lightning-pickups te bouwen.

Begin ondertussen te dromen over het integreren van uw Ford back-upsysteem met uw Sunrun-zonnepanelen. Sunrun, dat toevallig Ford’s favoriete installateur van Lightning-thuislaadsystemen is, zegt dat het zijn zonnepanelen kan integreren met het back-upsysteem van Ford. De kosten zullen naar verwachting beginnen bij ongeveer $ 16.000.

0 Shares:
You May Also Like