De evolutie van Samsung SmartThings ziet eruit alsof het geen Z-Wave zal bevatten

smartthings ui on an appliance

Samsung verliet de smart home hub-business in het voorjaar van 2021 en zegende de externe fabrikant Aeotec om de SmartThings-hardwaremantel op te pakken. De Aeotec Smart Home Hub – onze huidige topkeuze in die categorie – bevat dezelfde functies die Samsung’s derde generatie hub had, namelijk wifi, Zigbee en Z-Wave-radio’s.

Het grote SmartThings-nieuws dat op CES uitkomt, is dat Samsung’s tv’s en slimme apparaten van de volgende generatie kunnen werken als SmartThings-hubs die verbinding kunnen maken met internet via Wi-Fi of ethernet. Ze ondersteunen de opkomende Matter-standaard, maar als je Zigbee-connectiviteit wilt, moet je een optionele dongle kopen met een Zigbee-radio.

Het bedrijf heeft de afgelopen maand echter geweigerd onze herhaalde vragen te beantwoorden – zowel tijdens een live persforum als in e-mails aan meerdere contacten – over voortdurende Z-Wave-ondersteuning.

samsung 4dr fdr familie hub

Een dongle nodig hebben voor Zigbee-ondersteuning is één ding. Het laten vallen van de ondersteuning voor een andere belangrijke smart home-technologie is iets heel anders. Hoe kan SmartThings SmartThings blijven als voor een derde van de connectiviteit een dongle met extra kosten nodig is en een derde helemaal ontbreekt? En waar plug je een Zigbee dongle precies in? USB-poorten zijn een veelvoorkomende functie op tv’s, maar waar kun je een dongle op een koelkast aansluiten zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je er tegenaan stoot en hem in het stopcontact afbreekt?

Het kan zijn dat dit alles niets uitmaakt voor hardcore smart home-enthousiastelingen, die een gehandicapte softwarehub afwijzen ten gunste van volledig uitgeruste hardware. Maar nieuwkomers in de smart home-scene die hun slimme huis rond SmartThings gaan bouwen, zullen voor een onbeleefde verrassing komen te staan ​​wanneer ze ontdekken dat een hele reeks voormalige SmartThings-compatibele apparaten niet werken met de SmartThings-hub in hun Samsung-tv of Samsung smart apparaat.

0 Shares:
You May Also Like