De Eufy-divisie van Anker belooft de beveiliging te versterken na een privacyprobleem

eufycam 2

In een verklaring die Eufy op Facebook en Twitter uitbracht, benadrukte het merk dat slechts een “beperkt aantal” gebruikers in zeven landen elkaars EufyCam-videostreams konden zien.

In totaal werden 712 gebruikers in de VS, Canada, Mexico, Cuba, Nieuw-Zeeland, Australië en Argentinië getroffen door de bug, zei Eufy.

“We begrijpen dat we opnieuw vertrouwen met u moeten opbouwen”, staat in de verklaring. “Het spijt ons ongelooflijk en we beloven alle nodige maatregelen te nemen om te voorkomen dat dit ooit nog gebeurt.”

Een van die maatregelen is “het upgraden van onze netwerkarchitectuur en het versterken van onze tweerichtingsauthenticatiemechanismen tussen de servers, apparaten en de Eufy Security-app”, samen met “het upgraden van onze servers om hun verwerkingscapaciteit te verbeteren om potentiële risico’s uit te sluiten”. verklaring gaat door.

Eufy gaf geen details over de oorzaak van de inbreuk, die maandag om 04:50 uur ET toesloeg, hoewel het zei dat de technici het probleem een ​​uur later “identificeerden” en “de serverversie onmiddellijk terugdraaiden en een noodupdate uitbrachten. ”

Het probleem was dezelfde ochtend om 6.30 uur ET opgelost, zei Eufy, maar niet voordat sommige gebruikers video’s van vreemden in de Eufy-app konden zien. Een gebruiker op de EufyCam-subreddit beschreef dat hij de live feed van een andere gebruiker kon zien en zelfs zijn camera kon bedienen, terwijl een gebruiker op Facebook beweerde dat hij de baby van een vreemde kon zien slapen (het bedrijf verkoopt naast deurbelcamera’s ook videobabyfoons en binnen- en buitencamera’s beveiligingscamera’s).

Hoewel het goed is dat Eufy een tweede mea culpa uitvaardigde voor de huiveringwekkende inbreuk op de privacy, heeft het merk nog veel werk te verzetten in termen van het herwinnen van het vertrouwen van zijn begrijpelijkerwijs geschokte gebruikers, om nog maar te zwijgen van het aantrekken van nieuwe kopers voor het merk.

0 Shares:
You May Also Like