De eerste OLED-tv’s van Vizio komen dit najaar en ze zijn geprijsd om te verhuizen

vizio oled tv

Vizio maakte een plons op CES in januari toen het aankondigde dat het op de OLED-markt sprong, en nu zegt de tv-fabrikant dat zijn eerste twee OLED 4K-tv-modellen dit najaar zullen aankomen met aantrekkelijk betaalbare prijskaartjes.

Vizio is ook bezig met de rest van zijn tv- en soundbar-line-up voor 2020, inclusief zijn nieuwe P-serie quantum-dot 4K lcd-tv’s aangedreven door een vernieuwde beeldprocessor, zijn nieuwe vlaggenschip Elevate-soundbar met draaibare upfiring-stuurprogramma’s en de bijgewerkte SmartCast 4.0 smart TV-software.

Terwijl Vizio voor het eerst de bonen over zijn OLED-plannen op de CES vertelde, geeft het nu pas meer details over zijn aankomende OLED-modellen.

Vizio’s OLED 4K-tv’s: prijzen en beschikbaarheid

Als we meteen de achtervolging ingaan, hebben we het over twee modellen, die beide gepland zijn voor de herfst: een 65-inch OLED-tv voor $ 2.000 en een 55-inch versie voor $ 1.300. Hoewel een tv van $ 2.000 misschien prijzig klinkt voor Vizio, een merk dat bekend staat om zijn redelijk geprijsde televisies, is het eigenlijk een koopje in vergelijking met LG’s aankomende 65-inch CX-serie OLED, die naar verwachting zal worden verkocht voor $ 2.500.

Beide nieuwe OLED-tv’s van Vizio hebben een piekhelderheid in het bereik van 800 nit, samen met een verversingssnelheid van 120 Hz en (indrukwekkend) Dolby Vision, HDR10+ HLG-ondersteuning. Ze worden aangedreven door Vizio’s nieuwe IQ Ultra-processor, die 64-bits beeldverwerking levert, terwijl AI en machine learning worden gebruikt om HD-beelden op te schalen, het contrast te verhogen en ruis te verminderen. (Als je alle modewoorden verwarrend vindt, legt ons verhaal over technische tv-termen ze allemaal uit.)

De twee OLED’s zullen ook de nieuwe ProGaming Engine van Vizio bevatten, die VRR-ondersteuning, AMD FreeSync, realtime HDR-toonmapping, een automatische lage-latentiemodus en een Auto Game-modus die in werking treedt wanneer de tv een gamesignaal detecteert, biedt.

Vizio’s nieuwe OLED-tv’s zullen slechts ongeveer 4 mm dik zijn op hun dunste punten met “potlooddunne” randen, terwijl hun ingebouwde stands zullen worden geïntegreerd met de aankomende Elevate-soundbar (hierboven afgebeeld), die ook dit najaar uitkomt. (Klik hier om meer te lezen over de Elevate-soundbar, inclusief prijs- en beschikbaarheidsdetails.)

Ten slotte zullen de nieuwe OLED-sets HDMI 2.1 ondersteunen, inclusief eARC-ondersteuning, wat betekent dat je Dolby TrueHD- en DTS-HD Master Audio-soundtracks zonder verlies kunt horen via ARC (Audio Return Channel). In feite zal Vizio’s volledige tv-line-up voor 2020 HDMI 2.1-ondersteuning bieden.

Vizio’s 2020 LCD 4K-tv’s: prijzen en beschikbaarheid

Naast de OLED-tv’s kondigt Vizio ook meer details aan over zijn nieuwe LCD-sets, waaronder de grootste 4K LCD tot nu toe.

vizio p-serie quantum x 4k tv

De gigantische 85-inch P-serie Quantum X is een kwantum-dot 4K HDR-tv met 3.000 nits piekhelderheid, een verversingssnelheid van 120 Hz, 792 lokale dimzones, Dolby Vision/HDR10+/HLG-ondersteuning (zoals alle andere Vizio’s 2020-tv’s), en dezelfde IQ Ultra-processor en ProGaming Engine-functionaliteit als de OLED-tv’s van Vizio. De 85-inch P-Series Quantum X, geprijsd op $ 3.000, wordt dit najaar verzonden.

Andere modellen in Vizio’s P-Series Quantum X-lijn omvatten 75- en 65-inch sets voor respectievelijk $ 2.000 en $ 1.500, terwijl Vizio’s P-Series Quantum-tv’s (die een lagere piekhelderheid en minder lokale dimzones hebben dan het vlaggenschip P-Series Quantum X-lijn) hebben een 75-inch set voor $ 1.600 en een 65-inch model voor $ 2.200. De 75-inch versie van de P-Series Quantum X komt dit najaar, terwijl de 65-inch set deze maand wordt verzonden.

Ondertussen variëren Vizio’s mid-range M-Series 4K-tv’s, die worden aangedreven door de uitgeklede IQ Active-processor, in grootte van 65 tot 55 inch en geprijsd van $ 850 tot $ 400. De V-serie op instapniveau vervangt full-array dimmen voor de lokale dimzones in de duurdere tv’s van Vizio, en omvat 4K-tv’s variërend van 70 inch ($ 800) tot 40 inch ($ 230). Zowel de M-Series als de V-Series sets zouden deze maand beschikbaar moeten zijn.

Alle nieuwe tv’s van Vizio worden geleverd met SmartCast 4.0, een update van het slimme tv-platform van Vizio dat gepersonaliseerde kijkaanbevelingen toevoegt op basis van uw geïnstalleerde streaming-apps, een vernieuwde “WatchFree” -app, de mogelijkheid om kanalen als favorieten te markeren en gezinsvriendelijke video beoordelingen van Common Sense Media.

SmartCast 4.0 voegt ook ondersteuning toe voor spraakbesturing, waarbij Vizio’s P-serie en OLED-tv’s nieuwe afstandsbedieningen krijgen met push-to-talk-knoppen.

Vizio kondigde eerder op CES al aan dat de Apple TV-app later dit jaar naar SmartCast komt, samen met de Peacock-app van NBC.

Het vernieuwde SmartCast-platform komt ook als een update voor Vizio’s bestaande SmartCast-tv’s die dateren uit 2016.

0 Shares:
You May Also Like