De eerste Linksys Wi-Fi 6e-router is een mesh-netwerkmodel

linksys axe8400 front01

Met zijn eerste Wi-Fi 6e-router, de Linksys AXE8400, richt Belkin zich op meer dan alleen gamers. Met een nieuwe versie van zijn Linksys Aware-bewegingsdetectietechnologie wil Belkin mensen aantrekken die in slimme huizen wonen, evenals early adopters die 8K-video willen streamen en gamers die geïnteresseerd zijn in de nieuwste VR-technologie.

Dit is een echte tri-band router, zoals de Nighthawk RAXE500 Netgear die eerder vandaag werd aangekondigd, en ondersteunt drie onafhankelijke netwerken die spectrum gebruiken in de 2,4-, 5- en nieuw geopende 6GHz-frequentiebanden. In tegenstelling tot de router van Netgear, gebruikt de Linksys AXE8400 mesh-netwerktechnologie om nog meer dekking te bieden: 3.000 vierkante voet per node.

linksys axe8400 back01

Belkin zegt dat zijn nieuwe router in de “lente/zomer 2021”-periode op de markt zal komen, wanneer het solo zal worden verkocht voor $ 450, in een two-pack voor $ 850 en in een three-pack voor $ 1.200. Als u zich al hebt verdiept in Linksys Intelligent Mesh-technologie – voor het eerst geïmplementeerd met Linksys Velop-routers – zult u blij zijn te horen dat dit nieuwe model er achterwaarts compatibel mee zal zijn. Kopers met zeer snelle breedbandverbindingen zullen ondertussen de 5Gbps WAN-poort van de AXE8400 waarderen. Hij is uitgerust met vier gigabit LAN-poorten en één USB 3.0-poort.

linksys bewust geschiedenis grafiek dag

Belkin zal in maart/april een nieuwe generatie van zijn Linksys Aware motion-sensing-technologie uitbrengen. De nieuwe versie herkent stationaire wifi-apparaten van derden, zoals slimme stekkers, luidsprekers, thermostaten en gloeilampen, om de mogelijkheid van het netwerk om beweging in huis te detecteren uit te breiden.

Met deze optionele service kan uw router verstoringen in uw draadloze mesh-netwerk detecteren wanneer iemand in uw huis rondloopt, met behulp van meerdere Wi-Fi-clients om precies te bepalen waar de beweging plaatsvond. Hij stuurt dan een melding naar je smartphone.

Tegenwoordig kan Linksys Aware het best worden gebruikt als een goedkoop beveiligingssysteem voor thuis – een abonnement kost $ 2,99 per maand of $ 24,99 per jaar – maar Belkin is van plan de mogelijkheden van de dienst zodanig te verbeteren dat deze ook kan worden gebruikt voor telezorg en veroudering.

De belofte van veroudering ter plaatse is bijzonder overtuigend, omdat het gezinsleden in staat stelt om oudere alleenstaande gezinsleden in de gaten te houden zonder de noodzaak om privacy-invasieve technologie zoals camera’s in te zetten.

Belkin zegt dat Linksys Aware zo nauwkeurig zal worden dat het onderscheid kan maken tussen een struikel-en-valincident en een persoon die op de grond valt terwijl hij een hartaanval krijgt. De service zal dan een oproep tot actie starten: een oproep naar een geliefde in het eerste scenario, of een oproep naar 911 in het laatste scenario.

U kunt meer lezen over Linksys Aware in dit verhaal van CES 2020.

0 Shares:
You May Also Like