De downloadlocatie van Netflix-video wijzigen in Windows 10/Android

Met Netflix, de online streamingdienst, kun je tv-programma’s, films, documentaires en meer bekijken op duizenden apparaten met internetverbinding. En met de officiële Netflix-app voor Windows 10 kun je geselecteerde films en tv-programma’s downloaden, zodat je ze zelfs offline kunt bekijken. Hier in dit bericht bespreken we waar Netflix-downloads zijn opgeslagen in Windows 10 en hoe u dit kunt doen Netflix-downloadlocatie wijzigen op pc.

Waar worden Netflix-downloads opgeslagen in Windows 10?

Met de standaardinstellingen wordt de Netflix-app geïnstalleerd op het station waarop Windows 10 is geïnstalleerd en bewaart Netflix alle gedownloade video’s op hetzelfde station waarop het is geïnstalleerd. Hier hoe u ze kunt vinden.

    Open de bestandsverkenner (met de sneltoets Windows + E). Standaard is de Netflix-map een verborgen map. Om het weer te geven, gaat u naar het tabblad Weergave en klikt u vervolgens op de menuknop Opties aan de rechterkant. Hier bij Mapopties selecteert u het tabblad Weergave en bladert u naar de instellingen voor bestanden en mappen. Als het niet is aangevinkt, selecteert u de instelling Verborgen bestanden, mappen en stations weergeven om het in te schakelen. Klik op ok om de wijzigingen op te slaan.

Navigeer nu naar het volgende pad om de Netflix-downloadvideo’s te vinden

C:\Users\[USERNAME]\AppData\Local\Packages\4DF9E0F8.Netflix_mcm4njqhnhss8\LocalState\offlineInfo\downloads

Opmerking: hier vervangen: [username] met uw huidige gebruikersnaam.

Zodra u naar de bovenstaande map navigeert, ziet u alle gedownloade films en tv-programma’s. En deze map is leeg als je nog nooit films of shows hebt gedownload met de Windows 10 Netflix-app.

Opmerking: Netflix gebruikt geen beschrijvende namen voor gedownloade inhoud, dus je kunt ze niet identificeren.

Hoe de Netflix-downloadlocatie te wijzigen Windows 10

Terwijl Netflix downloadt, worden video’s opgeslagen op dezelfde schijf waar het is geïnstalleerd (eigenlijk zijn “C” -station). Als uw systeemschijf bijna geen vrije ruimte meer heeft, of als u de schijf waarop Windows 10 is geïnstalleerd niet vol wilt lopen met Netflix-downloads, wijzigt u hier de standaard downloadlocatie op Netflix.

De Netflix-app voor Windows 10 biedt geen manier om de standaard downloadlocatie te wijzigen. Hier hebben we een eenvoudige oplossing gedaan om de standaard downloadlocatie van Netflix in Windows 10 te wijzigen

Open de app Instellingen en ga naar Apps > Apps en functies.Selecteer Netflix en klik op verplaatsen

Selecteer vervolgens het station waar u de Netflix-app wilt opslaan en Netflix-downloadvideo’s. Klik op de Beweging knop nogmaals om de Netflix-app te verplaatsen.

Dat is alles. Nu wordt de Netflix-app verplaatst naar de hoofdmap van het geselecteerde station, waar Windows automatisch een nieuwe map met de naam WindowsApps maakt en de Netflix-app daarheen verplaatst. Vanaf nu wordt elke keer dat u Netflix-video’s opslaat voor offline streaming, deze automatisch opgeslagen op de schijf die u hebt geselecteerd. Let op: deze producer zal ook reeds gedownloade video’s naar de nieuwe locatie verplaatsen.

Als u Android-gebruikers bent, kunt u hier uw Netflix-downloadlocatie wijzigen:

    Start de Netflix-applicatie op je telefoon of tabletTik op het Menu-pictogram in de linkerbovenhoek van het scherm Scroll naar beneden naar App-instellingen Zoek de optie Downloadlocatie in het gedeelte Downloads Selecteer Downloadlocatie en tik op SD-kaart

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like