De Denon Home-serie draadloze luidsprekers zal binnenkort beantwoorden aan Alexa

denon home sound bar 550 alexa

Denon Home draadloze luidsprekers staan ​​op het punt om slim te worden, met een aanstaande firmware-update die Alexa zal ondersteunen. De Home-serie maakt deel uit van Denons HEOS multiroom audio-ecosysteem. Naast het Alexa-nieuws onthult Denon de Home Sound Bar 550, een alles-in-één Dolby Atmos-soundbar die ook in de HEOS-familie zit.

Denon zegt dat een firmware-update die dit voorjaar komt, Alexa-ondersteuning zal toevoegen voor zijn draadloze Home-luidsprekers, waaronder de 150, 250, 350 en nieuwe 550-modellen. Elk van die luidsprekers en soundbars is al uitgerust met ingebouwde microfoons, die tot nu toe inactief waren.

Na het installeren van de update hebben gebruikers de mogelijkheid om Alexa in te schakelen, en zodra ze dat doen, werken hun Home-luidsprekers net als standaard Echo-luidsprekers, compleet met de mogelijkheid om muziek af te spelen, het luidsprekervolume aan te passen, vragen te beantwoorden en smart home te bedienen apparaten, allemaal via spraakopdrachten.

De ingebouwde microfoons in Denon’s Home-luidsprekers worden niet geactiveerd tenzij ze handmatig worden ingeschakeld, en gebruikers kunnen ervoor kiezen om Alexa niet in te schakelen als ze dat willen, zei Denon.

De firmware-update zal in wezen de Home-luidsprekers van Denon, die audio met hoge resolutie kunnen decoderen, inclusief DSD-bestanden, veranderen in volledige slimme luidsprekers, waardoor ze klaar zijn om te concurreren met mensen als de Amazon Echo, de Google Nest Audio en de Sonos One (die wordt geleverd met zowel Alexa als Google Assistant aan boord, hoewel er maar één tegelijk actief kan zijn).

Ondertussen heeft Denon zojuist de Home Sound Bar 550 onthuld, een alles-in-één soundbar die meeslepende Dolby Atmos- en DTS:X-audio ondersteunt. U kunt in dit verhaal meer lezen over die audioformaten voor thuisbioscopen.

De Home Sound Bar 550 wordt in februari verzonden voor $ 599 en is uitgerust met een met stof bekleed voorpaneel, compleet met bedieningselementen die oplichten wanneer ingebouwde naderingssensoren een naderende hand detecteren.

De reeks met zes drivers van de Sound Bar 550 omvat vier drivers van twee inch met volledig bereik en twee tweeters van 0,19 inch, terwijl twee passieve radiatoren laagfrequente effecten bieden.

Je kunt de HEOS-compatibele Sound Bar 550 upgraden door een paar kleinere Home-luidsprekers toe te voegen als surrounds en de draadloze DSW-1H-subwoofer van Denon, hoewel dit de totale prijs ver ten noorden van $ 1.000 zou brengen.

denon home soundbar 550

Hoewel de Home Sound Bar 550 Dolby Atmos en DTS:X ondersteunt, mist hij opzwepende stuurprogramma’s die de vereiste hoogtesignalen van het plafond afkaatsen. In plaats daarvan gebruikt de Sound Bar 550 virtualisatie om de hoogte-effecten te bereiken, een steeds vaker voorkomende (en vaak effectieve) oplossing voor het leveren van 3D-audio zonder stuurprogramma’s of plafondluidsprekers.

Wat betreft ingangen en uitgangen, de Sound Bar 550 wordt geleverd met twee HDMI-poorten: een HDMI-ARC-poort die eARC ondersteunt, een “verbeterde” versie van ARC die verliesvrije audio aankan, en een standaard HDMI-ingang met 4K-video-doorvoer. Er is ook een optische (Toslink) poort, een 3,5 mm-aansluiting, een USB-poort die het afspelen van muziek op een thumbdrive ondersteunt (inclusief FLAC-, WAV-, ALAC- en DSD-bestanden tot 24-bit/192kHz) en een ethernetpoort.

Naast de aanstaande Alexa-ondersteuning, is de Home Sound Bar 550 een Roku TV Ready-soundbar, wat betekent dat gebruikers installatie-instructies en instellingen op het scherm krijgen wanneer ze de soundbar gebruiken met een Roku TV.

De Sound Bar 550 ondersteunt ook Apple’s AirPlay 2, evenals directe streaming van abonnementsmuziekdiensten zoals Spotify, Apple Music, Amazon Music HD en Tidal. Sterker nog, liefhebbers van smart home kunnen profiteren van de meegeleverde softwarestuurprogramma’s van de soundbar voor de slimme platforms Control4, Crestron, URC en Elan.

We zullen een volledige beoordeling van de Home Sound Bar 550 hebben zodra we wat tijd met een voorbeeldeenheid hebben doorgebracht.

0 Shares:
You May Also Like