De buitenschakelaar van Senic bedient Philips Hue-lampen, Sonos-speakers

senic friends of hue outdoor switch rain

Het Duitse smart-home-bedrijf Senic heeft een nieuwe en supereenvoudige manier aangekondigd om smart-home-bediening uit te breiden naar uw tuin, zonder dat u kabels of zelfs batterijen nodig heeft. De Friends of Hue Outdoor Switch ($ 79), ontwikkeld in samenwerking met schakelaarfabrikant Gira, is een draagbare, weerbestendige schakelaar met twee knoppen die een groot aantal apparaten kan bedienen, van Philips Hue slimme verlichting tot Sonos-luidsprekers tot vrijwel elk Apple HomeKit-apparaat.

Om de behoefte aan batterijen of draden te omzeilen, oogst de schakelaar de kleine hoeveelheid energie die wordt gegenereerd wanneer je op een van zijn rocker-achtige knoppen drukt. Omdat je een Friends of Hue-product bent, moet je ook een tweede generatie Philips Hue Bridge op je netwerk hebben om het te gebruiken.

senic friends of hue outdoor schakelaar met sonos

In tegenstelling tot de indoor Nuimo Click die we in mei 2019 hebben beoordeeld, heeft de Friends of Hue Outdoor-schakelaar echter niet ook de Nuimo Hub van Senic nodig. Je kunt deze animatie op de website van Senic bekijken om te zien hoe de Click de energie oogst die nodig is om een ​​radiosignaal naar de brug te sturen. Het buitenproduct werkt volgens hetzelfde principe.

Senic geeft de draadloze buitenschakelaar een beschermingsgraad van IP44, wat betekent dat hij stofbestendig is en bestand is tegen blootstelling aan water dat uit elke richting wordt gespoten (u kunt meer lezen over IP-codes in dit verhaal). Dat is zeker niet de hoogste graad van bescherming tegen de elementen, maar het zou voldoende moeten zijn als u de schakelaar redelijkerwijs beschermt (bijv. niet met een hogedrukreiniger erop slaan). Het kan op elk horizontaal oppervlak werken, dus je kunt het als een afstandsbediening meenemen. Het kan ook op een verticaal oppervlak worden gemonteerd met schroeven of de meegeleverde dubbelzijdige zelfklevende pads.

Zodra de schakelaar is ingesteld via de Philips Hue-app, kun je deze programmeren om individuele lampen of groepen lampen te bedienen – ze dimmen, in- en uitschakelen of kleurenscènes activeren (afhankelijk van de limiet van 50 apparaten van de Hue Bridge). HomeKit-compatibiliteit opent een breed scala aan andere bedieningsscenario’s, waaronder nieuwere Sonos-luidsprekers en de Sonos Amp.

Senic zegt dat de schakelaar een bereik heeft van maximaal 30 meter binnenshuis en 50 meter buiten (respectievelijk ongeveer 98 en 164 voet). Het aantal muren en het constructiemateriaal in de muren tussen elke schakelaar en de Hue Bridge zullen dat bereik zeker verkleinen.

De Friends of Hue Outdoor Switch is nu te koop via de Senic-website tegen de tijdelijk gereduceerde prijs van $ 69.

0 Shares:
You May Also Like