De betaalbare LED-lichtstrip van Kasa heeft een groot aantal functies

Kasa Smart Light Strip KL400L5

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Betaalbaar geprijsdAlexa, Google Assistant en SmartThings-integraties Solide verzameling geanimeerde effecten Tal van plannings-, scène- en groeperingsopties

nadelen

Omslachtige wifi-installatie Kan de LED’s niet synchroniseren met je muziek Kan niet worden uitgebreid met extra lichtstripsFlim constructie

Ons oordeel

Eenvoudig in te stellen en boordevol beter dan verwachte functies, Kasa’s KL400L5-lichtstrip is een koopje voor budgetbewuste slimme thuisgebruikers.

Prijs bij beoordeling

$24,99

Beste prijzen vandaag

Amazone

$ 22,49 ($ 1,37 / voet)

Vrij

Het is een beetje dun en het kan niet in meerdere kleuren tegelijk schijnen, maar de Kasa Smart Light Strip KL400L5 van TP-Link heeft veel functies voor de prijs.

Deze lichtstrip van $ 25 mist de beschermende coating van duurdere modellen en kan slechts in één kleur tegelijk gloeien, maar de KL400L5 heeft een relatief eenvoudig installatieproces, afgezien van de onhandige wifi-configuratie. Het wordt geleverd met een gestroomlijnde app waarmee je presets kunt aanwijzen, scènes en automatiseringen kunt maken, aan lichtanimaties kunt sleutelen en de strip kunt groeperen met andere slimme lichten. Het speelt ook leuk met Alexa, Google Assistant en Samsung SmartThings.

Configuratie

Net als andere goedkope LED-lichtstrips die ik heb getest, wordt de Kasa Smart Light Strip KL400L5 geleverd op een haspel die is verzegeld in een plastic zak. De strip is slechts ongeveer 1,6 mm dik en voelt behoorlijk delicaat aan, en in tegenstelling tot duurdere lichtstrips, mist de KL400L5 die alleen binnenshuis is een beschermende coating, waardoor de LED’s min of meer worden blootgesteld aan de elementen. Daarentegen heeft Kasa’s waterbestendige KL420 lichtstrip een polyurethaan coating.

Een vierpins connector aan het ene uiteinde van de Kasa Smart Light Strip KL400L5 wordt bevestigd aan een 43-inch snoer met een eenknopscontroller (u drukt eenmaal op de knop om de strip aan en uit te zetten, of houdt ingedrukt om de voorinstellingen van de verlichting te wijzigen ). De controller heeft op zijn beurt een stekker die wordt aangesloten op een netsnoer van ongeveer anderhalve meter dat eindigt in een dunne maar stevige AC-adapter. Het goede nieuws over de voedingsadapter is dat deze een haaks ontwerp heeft, waardoor hij een betere buur is als het gaat om stopcontacten en stekkerdozen.

De controller van de Kasa Smart Light Strip KL400L5

Ben Patterson/IDG

De Smart Light Strip KL400L5 kan tot 16 miljoen kleuren oplichten, maar slechts in één kleur tegelijk. Nogmaals, je moet opscheppen voor Kasa’s duurdere lichtstrips om verschillende kleuren tegelijk te zien; de KL420 heeft bijvoorbeeld 50 discrete kleurzones, hoewel hij voor $ 40 aanzienlijk duurder is. Wyze’s meerkleurige Light Strip Pro is scherper geprijsd ($ 28 voor een strip van 16,4 voet), maar op dit moment is deze niet beschikbaar via winkelkanalen.

Kasa gaf geen details over de lumen van de KL400L5. Tijdens mijn tests vond ik het niet helder genoeg om een ​​hele kamer te verlichten, maar het zou goed moeten zijn voor het verlichten van een aanrecht of een trap. Ik gebruikte het als achtergrondverlichting voor een slaapkamerkast en ik vond het er behoorlijk hip uitzien.

Kasa Smart Light Strip KL400L5 achter een kast

Ben Patterson/IDG

Net als de andere Kasa Smart-producten van TP-Link, maakt de Smart Light Strip KL400L5 rechtstreeks verbinding met wifi-netwerken (alleen 2,4 GHz) en heeft hij geen hub nodig.

Installatie en configuratie

Zoals met de meeste andere slimme LED-lichtstrips, heeft de KL400L5 een peel-and-stick achterkant; in feite pel je gewoon de dunne beschermende film af en plak je de strip stevig op een plat oppervlak. U kunt de strook van 16,4 inch op maat snijden, maar alleen langs een van de aangewezen snijgebieden, die elk ongeveer 10 cm uit elkaar liggen. Als u ergens anders langs de strip snijdt, loopt u het risico deze permanent te beschadigen.

Hier knip je de Kasa Smart Light Strip KL400L5

Ben Patterson/IDG

Hoewel de KL400L5-strip kan worden gesneden, kan deze niet worden verlengd (Kasa biedt verlengingen aan voor zijn KL430-lichtstrip). Evenzo kun je afgeknipte delen van de lichtstrip niet opnieuw gebruiken (zoals mogelijk is met de Philips Hue Lightstrip Plus). Dat gezegd hebbende, je kunt meerdere KL400L5-lichtstrips samen groeperen met behulp van de Kasa-app, zoals ik zo dadelijk zal beschrijven.

Zodra je de KL400L5 hebt geplaatst waar je hem wilt hebben, sluit je de controllerkabel aan op de delicate vierpolige connector aan het einde van de lichtstrip (de LED’s gingen uit tijdens mijn eigen installatieproces toen de connector losraakte van de pinnen), sluit vervolgens de voedingskabel aan op de controller. Ten slotte kunt u de controller op een nabijgelegen oppervlak plakken met behulp van een paar meegeleverde peel-and-stick-lijmen.

De connector van de Kasa Smart Light Strip KL400L5

Ben Patterson/IDG

Om de KL400L5 met wifi te verbinden, moet je de Kasa Smart-app installeren, een account maken (als je dat nog niet hebt gedaan), op Apparaat toevoegen tikken en vervolgens naar het juiste product navigeren (het zou geweldig als de app eenvoudig het licht kon detecteren dat klaar was om te koppelen). Na nog een paar stappen moet je verbinding maken met het lokale wifi-netwerk van de lichtstrip, je thuisnetwerk selecteren, je wifi-wachtwoord invoeren en vervolgens je vingers kruisen. In mijn geval werkte de wifi-installatie bij de eerste poging, wat een verfrissende verandering is ten opzichte van de norm. Toch is het een omslachtig proces om verbinding te maken met het lokale netwerk van de lamp.

Functies en functionaliteit

Met de Kasa Smart-app kun je de KL400L5 groeperen met andere Kasa Smart-lampen, inclusief lichtstrips, zodat je alle lampen in een bepaalde kamer (of zelfs in je hele huis) tegelijk kunt bedienen. Als je gefrustreerd bent door het onvermogen om een ​​paar KL400L5-lichtstrips aan elkaar te koppelen, kan het eenvoudigweg groeperen met de Kasa-app de oplossing zijn.

Zodra je op het pictogram van de lichtstrip in de app tikt, krijg je een slanke, maar soms verwarrende interface met zes tabbladen. Met drie tabbladen onder aan het scherm kunt u de stroomstatus, helderheid en kleur van de lichtstrip aanpassen met behulp van een reeks aantrekkelijke knoppen, schuifregelaars en kleurtemperatuurwielen. Met nog drie tabbladen onder het eerste trio kun je lichteffecten, schema’s en stroomverbruik bekijken.

De Kasa Smart-app

Ben Patterson/IDG

Boven aan het scherm bevinden zich vijf kleine puntjes die als voorinstellingen dienen; tik gewoon op een lege voorinstelling om de huidige kleur en helderheid toe te wijzen en tik er nogmaals op om te activeren, of tik op de kleine “x” naast de stip om de instellingen te wissen. Het is een eenvoudige, elegante oplossing; nog beter, de voorinstellingen verschijnen in de planningsinterface van Kasa Smart voor gemakkelijke toegang.

Over plannen gesproken, je kunt op het tabblad Schema tikken om de lichtstrip op een dagelijks of wekelijks schema te zetten. Opties voor zonsopgang en zonsondergang zijn beschikbaar, en zoals ik zojuist heb opgemerkt, kunnen je schema’s alle voorinstellingen activeren die je eerder hebt gemaakt. Dat gezegd hebbende, er is geen gerandomiseerde vakantiemodus, en je kunt de strip ook niet instellen om de helderheid op een bepaald tijdstip op te voeren.

Ondertussen kun je op het tabblad Effecten een van de 14 geanimeerde kleureffecten inschakelen, van “Aurora” en “Bubbling Cauldron” tot “Lighting” en “Raindrop”. U kunt ook uw eigen animaties maken op basis van een van de vooraf gemaakte effecten, of u kunt een voorinstelling of een kleurstaal kiezen. De animaties variëren van rustgevend tot maf, maar ze werken zoals geadverteerd. Nog beter, je kunt ze toevoegen als presets, wat betekent dat ze kunnen worden gepland of geactiveerd door scènes.

En ja, dat brengt ons bij de slimme scènes van de Kasa Smart-apps, die toegankelijk zijn via het tabblad Scènes in de hoofdinterface van Kasa Smart. U kunt scènes maken die voorinstellingen voor afzonderlijke lampen of lichtgroepen activeren, en u kunt triggers voor die scènes instellen op het tabblad Slimme acties. Een scène kan bijvoorbeeld worden geactiveerd door bewegingswaarschuwingen van een Kasa Smart-camera, door het indrukken van een Kasa Smart-lichtschakelaar of -dimmer, of volgens een schema.

Ten slotte geeft het tabblad Gebruik u details over het stroomverbruik van de lichtstrip (in kilowattuur) over een dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse periode. Het vertelt je ook hoeveel stroom je hebt bespaard in vergelijking met een standaardlamp van 60 watt. Leuk, maar het tabblad berekent de kosten van de lichtstrip niet.

Een ontbrekende functie in vergelijking met andere slimme lichtstrips is de mogelijkheid om de LED’s te synchroniseren met je muziek. TP-Link zei eerder dat de functie “later” in 2021 zou komen, maar blijkbaar is het laat. Ik heb contact opgenomen met de fabrikant voor meer informatie.

Smart home-integraties

De Kasa Smart Light Strip KL400L5 werkt met Alexa, Google Assistant en Samsung SmartThings, en ik had geen moeite om de strip in elk ecosysteem te installeren. Nadat je de KL400L5 hebt toegevoegd aan Alexa of Google Assistant, kun je hem bedienen met spraakopdrachten (“Alexa, zet de lichtstrip op blauw”) of opnemen in slimme routines.

Ik was vooral blij dat zowel Alexa als Google Assistant Kasa Smart-scènes herkennen, wat betekent dat je elk van die handige lichtstripeffecten kunt activeren die je aan een scène hebt toegevoegd. Sommige concurrerende lichtstrips (denk ik aan Wyze) bieden geen toegang tot scènes via Alexa of Google Assistant, wat betekent dat je beperkt bent tot de standaard kleurstalen bij het gebruik van spraakopdrachten of slimme routines.

Waar het op neerkomt:

De Kasa Smart KL400L5-lichtstrip van TP-Link is eenvoudig in te stellen en zit boordevol beter dan verwachte functies en is een koopje voor budgetbewuste slimme thuisgebruikers. Hoewel ik zou willen dat het wifi-installatieproces iets naadlooser was, heeft de KL400L5 een geweldige app, eenvoudige presets, veel animaties, eenvoudige planning en automatiseringen en solide smart home-integraties. Nee, je kunt hem niet verlengen en hij zal niet in meerdere kleuren tegelijk schijnen, maar de KL400L5 steekt nog steeds boven zijn gewicht uit gezien de prijs.

0 Shares:
You May Also Like