De betaalbare Kasa Smart Doorbell kan bogen op 24-uurs opname

Kasa Smart Doorbell with chime

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

3-megapixel video-opname24 uur opnemen met een microSD-geheugenkaartInclusief binnenbel

nadelen

Nee free cloud-proef zonder creditcardClip delen via de Kasa-app vereist een cloud-abonnement

Ons oordeel

De Kasa Smart Doorbell biedt een geweldig beeld, veel instellingen en wordt geleverd met de mogelijkheid om 24 uur per dag op een geheugenkaart op te nemen, maar een cloudabonnement is vereist om opgenomen clips via de app te delen.

Prijs bij beoordeling

$ 59,99

Beste prijzen vandaag

Amazone

$ 59,99

Free

De Kasa Smart Doorbell van TP-Link is de nieuwste in de lange reeks producten voor huisbeveiliging en automatisering van de fabrikant. Het is compact, biedt een geweldige beeldkwaliteit en biedt een verscheidenheid aan aanpassingsopties, maar je hebt een cloudabonnement nodig om het meeste uit de vele functies te halen.

Voor $ 60 (op het moment van beoordeling) biedt de deurbel enkele functies die ongebruikelijk zijn in deze midden- tot lagere prijsklasse, zoals de mogelijkheid om continu op lokale opslag op te nemen.

Ik heb de Kasa Smart Doorbell, die werkt met Alexa, Google Assistant en Samsung SmartThings (via het “Works with Kasa”-programma), in de loop van een week getest. Het installatieproces was eenvoudig en de app gaf me geen problemen. De eenheid had last van een paar mysterieuze en tijdelijke verbindingsproblemen, maar wist zichzelf altijd te herstellen.

Installatie

De deurbel is afhankelijk van bekabelde voeding, wat (meestal) betekent dat je je bestaande deurbelbedrading gebruikt. Met de stroom op zijn plaats was de installatie eenvoudig. De deurbel klikt op een plastic beugel die met slechts een paar schroeven wordt bevestigd. De draden worden rechtstreeks aangesloten op de klemmen aan de achterkant van de deurbel. Nadat de deurbel was ingeschakeld, heb ik hem toegevoegd aan de Kasa-app en verbonden met wifi. Het installeren van de binnenbel is net zo eenvoudig als het aansluiten op een stopcontact. Om het met de deurbel te synchroniseren, moest ik drie seconden op een synchronisatieknop drukken en de rest gebeurde automatisch.

De gong-eenheid biedt zeven verschillende hoorbare gongs, en de selectie is … interessant. Het standaardgeluid is ‘Jingle Bells’, wat voor april geen erg seizoensgebonden keuze was. Er zijn ook een paar andere standaard deurbelgeluiden, samen met een bel die klinkt als de bel voor een uitzending op een luchthaven, de Big Ben-bel en een andere bel die lijkt op de T-Mobile-jingle.

De deurbel zelf heeft een IP64-classificatie, wat betekent dat hij bescherming biedt tegen binnendringend stof en opspattend water. Met andere woorden, zowel in de regen als in de sneeuw moet het buiten fijn zijn.

Functies en functionaliteit

De deurbelcamera biedt een scherp, goed uitgebalanceerd beeld met goede kleuren en een kijkhoek van 160 graden, vergelijkbaar met concurrenten en genoeg om alles rondom je veranda te zien. Bij standaard gebruik worden de hoeken van het videoframe door de groothoeklens iets afgesneden, maar dat had geen invloed op de beeldkwaliteit of het gebruik.

In de Kasa-app kan de videokwaliteit worden ingesteld op 720p, 1080p of 3MP (2304 x 1296 pixels). De laatste is een stap hogere resolutie dan full-HD-video, maar schiet een tikkeltje tekort aan 2K (2560 x 1440) videokwaliteit.

Met verschillende instellingen kunt u aanpassen wanneer en hoe de camera opneemt. Er is een basisinstelling om standaard bewegingsdetectie in te schakelen, terwijl een aparte instelling de camera onderscheid laat maken tussen een persoon en een ander bewegend object, zoals een passerende auto of een boomtak die in de wind waait.

Er zijn nog een aantal aanpassingen: een voor de gevoeligheid, wat vrij gebruikelijk is bij beveiligingscamera’s, en een andere voor de bewegingsduur, een minder gebruikelijke maar zeer nuttige instelling waarmee de deurbel korte (tot 5 seconden) perioden van werkzaamheid. De camera kan ook worden ingesteld om te activeren bij harde geluiden, hoewel u deze instelling wilt uitschakelen als u in de buurt van een weg woont.

Kasa Smart Doorbell-app

Martyn Williams/Gieterij

Met de Kasa-app kun je een ‘Niet storen’-schema maken dat ervoor zorgt dat de deurbel niet gaat of pushmeldingen activeert. Er is ook een knop waarmee je de modus Niet storen naar believen kunt in- en uitschakelen.

Wanneer iemand op de deurbel drukt, gaat de binnenbel-eenheid af (ervan uitgaande dat de deurbel niet is gedempt), en kun je de persoon zien en horen via de app. Op dat moment heb je de mogelijkheid om met je bezoeker te chatten via tweerichtingsaudio, of om de deurbel een van de voorgeprogrammeerde berichten te laten spelen, variërend van een vriendelijk “Ik ben er zo” tot het meer agressieve “Je betreedt; politie is gebeld.”

Tijdens mijn tests heb ik de bewegingsgevoeligheid van de deurbel ingesteld op 6 (van de 10) en merkte dat de camera redelijk reageerde op beweging, maar niet tot het punt van triggering bij kleine bewegingen, zoals insecten die voor de lens vliegen. Op een gegeven moment verplaatste ik de gevoeligheid naar 8 en werd ik wakker met een aantal bewegingswaarschuwingen die, zo bleek, werden geactiveerd door autokoplampen op een garagedeur. Door de gevoeligheid terug te zetten naar 6 werden de valse alarmen geëlimineerd.

Als constante waarschuwingen een probleem zijn, kunnen ze altijd worden verholpen met bewegingszones. Met het apparaat kunnen er meerdere worden ingesteld om de detectie te beperken tot bepaalde delen van het videoframe.

Kasa Smart Doorbell bewegingszones

Martyn Williams/Gieterij

Lokale en cloudopslag

Een van de voordelen van de Kasa Smart Doorbell is dat u een microSD-kaart kunt plaatsen en 24 uur per dag kunt opnemen. Hierdoor is voor het grootste deel de noodzaak van een cloudabonnement overbodig en tijdens mijn test vertrouwde ik uitsluitend op de geheugenkaart.

Als u besluit zich te abonneren, zijn er twee abonnementsniveaus, een voor $ 3 per maand en een andere voor $ 10 per maand. De eerste dekt een enkele camera, terwijl de laatste tot 10 camera’s op één account dekt. Beide abonnementen bieden tot 30 dagen video-opslag. Het is vermeldenswaard dat Kasa, in tegenstelling tot zowat elke andere deurbelmaker, een creditcardnummer nodig heeft om toegang te krijgen tot een free proces.

Hoewel u het betalen voor een abonnement kunt overslaan als u lokale opslag gebruikt, is er een belangrijk voordeel van de opslagplannen van Kasa: het gemak van het eenvoudig delen van clips van bewegingsgebeurtenissen. Hoewel je naar de actie kunt springen in de 24-uurs tijdlijn die is opgeslagen op een lokale microSD-kaart (ervan uitgaande dat je er een hebt geplaatst en opnemen is ingeschakeld), is een betaald abonnement vereist om clips te delen of te downloaden met de Kasa-app.

Nu is er een oplossing, maar het is een gedoe. De Kasa Smart Doorbell slaat videoclips op zijn microSD-geheugenkaart op als een reeks minutenlange MP4-bestanden, geordend in mappen op dag en uur. Dat betekent dat u de geheugenkaart kunt verwijderen, de videobestanden kunt vinden met Verkenner op een pc en vervolgens de onbewerkte MP4-bestanden kunt opslaan of delen. Als dat vervelend klinkt in vergelijking met het delen van opgenomen clips vanuit de app, dan is dat ook zo.

Waar het op neerkomt:

De KD110 Kasa Smart Doorbell is een goed gemaakte deurbel die betrouwbaar werkte tijdens mijn testen, scherpe beelden vastlegde en met succes bewegingsgebeurtenissen vastlegde zonder overboord te gaan (mede dankzij de gedetailleerde instellingen voor bewegingsdetectie). Ik hield ook van de spotprijs en 24-uurs opname-opties. Het enige nadeel is het onvermogen om gemakkelijk te downloaden zonder extra te betalen, wat een groot nadeel kan zijn voor diegenen die vastgelegde videoclips willen delen.

0 Shares:
You May Also Like