De beste nieuwe tv-programma’s worden steeds moeilijker voor snoersnijders om te kopen

itunesshows

Toen de beste shows nog op de kabel waren, boden à-la-carteaankopen een alternatief voor het aanmelden voor een grote tv-bundel.

In plaats van te moeten betalen voor kabel, kun je gewoon afzonderlijke seizoenen kopen van de shows waar je om geeft via services zoals iTunes, Amazon Video, Vudu of Google Play. Ik herinner me met plezier dat ik dit deed nadat ik de eerste vier seizoenen op Netflix had gezien, en me de conclusie van de serie liet zien naast de kabel-haves van de wereld.

Maar naarmate meer populaire tv-programma’s en films exclusief worden voor streamingdiensten, kunnen ze niet meer alleen worden gekocht. De enige manier om ze te bekijken, is door je aan te melden voor nog een ander abonnement, ook al is het maar tijdelijk.

Deze verschuiving is niet per se een slechte zaak, omdat je misschien minder uitgeeft aan abonnementen als je voorzichtig bent met het snoeien ervan. Maar het betekent ook dat u niet gemakkelijk zoveel favoriete programma’s op uw eigen voorwaarden kunt houden zonder doorlopende kosten.

Op zoek naar à la carte opties

Om een ​​idee te krijgen van hoeveel nieuwe shows er beschikbaar zijn om à la carte te kijken, wendde ik me tot Reelgood, een gratis service die je vertelt waar je vrijwel elke film of show kunt bekijken. Dit is wat ik heb gevonden voor de top 20 trending shows van 28 juli 2021:

tvshowsalacarte

In totaal is de helft van de shows op deze lijst beschikbaar om te kopen, terwijl de rest exclusief is voor streamingdiensten zoals Apple TV+, HBO Max, Netflix en Disney+. (Aangezien Apple ooit een groot voorstander was van pay-per-view-video, vind ik het licht ironisch dat nu een abonnement vereist is.)

Volgens Reelgood verbetert de situatie naarmate je verder naar beneden gaat in de lijst met trending shows. Het bedrijf vertelt me ​​dat 69 procent van de 200 beste shows te huur of te koop zijn, wat logisch is als je erover nadenkt: de meest bruisende shows worden gelanceerd als exclusief op streamingdiensten, terwijl netwerk- en kabel-tv de restjes krijgen.

Ik was ook benieuwd hoe de resultaten eruit zouden zien met alleen tv-shows in plaats van trending-shows, want dan zouden eeuwige hits zoals en :

tvshowsalacarte2

Hier zijn slechts zeven van de 20 nieuwe shows beschikbaar op een à-la-cartebasis, en de meeste daarvan zijn realityshows op kanalen als History en A&E, in plaats van originelen met scripts.

Zelfs films beginnen de abonnementsroute te volgen, aangezien diensten zoals Netflix en Amazon Prime theaters omzeilen met hun eigen originele films. Hier is een overzicht van Reelgood’s lijst van de 20 meest populaire films, vanaf 28 juli:

filmsalacarte

Nogmaals, we hebben nog maar zeven films om te kopen of te huren, en de rest is exclusief voor op abonnementen gebaseerde services. Verdere analyse door Reelgood wees uit dat 73 procent van de 200 meest populaire films kan worden gekocht of gehuurd zonder abonnement.

Een deel van de druk op streaming-exclusieve films is pandemiegerelateerd: met theaters gesloten of schaars bezocht, hebben sommige studio’s ervoor gekozen om hun streamingdiensten te voorzien van nieuwe films. Maar het zou me niet verbazen als dat idee blijft bestaan ​​als diensten zoals Paramount+ en HBO Max proberen hun abonneebestand te laten groeien.

Waar a la carte nog werkt

Aangezien de meeste tv-programma’s op een à-la-cartebasis $ 3 per aflevering ($ 2 in standaarddefinitie) kosten, zou het kopen van a la carte sowieso niet per se voordeliger zijn. Ik betaal liever $ 5 om een ​​maand lang seizoen 2 van op Apple TV+ te bingewatchen dan een hypothetische $ 30 of zo uit te geven om het helemaal te kopen; plus, ik zou een heleboel andere shows tegelijkertijd krijgen om naar te kijken.

Toch zijn er enkele scenario’s waarin de a la carte route zinvol is.

Je hebt bijvoorbeeld misschien maar één kabelzender – of erger nog, een handvol kabelprogramma’s – die je ervan weerhouden een duur betaal-tv-pakket te laten vallen. Als die shows niet ook beschikbaar zijn op streamingdiensten, kun je ze misschien à la carte kopen in plaats van je dure bundel te behouden.

Films of shows kopen betekent ook dat je ze voor onbepaalde tijd kunt bewaren, zodat je ze zonder extra kosten opnieuw kunt bekijken, ongeacht welke abonnementsdienst de streamingrechten bezit. Hoewel je misschien geen 100 dollar uitgeeft aan elke aflevering van , is dat misschien beter dan vastgebonden zijn aan Peacock Premium voor $ 5 per maand ($ 10 per maand zonder advertenties).

Helaas wordt dit scenario minder haalbaar naarmate meer shows exclusief op streamingdiensten worden gelanceerd. De originele series die op Netflix en Amazon worden gestreamd, komen mogelijk nooit beschikbaar voor aankoop, dus de enige manier om ze zonder abonnement vast te houden, is via tijdelijke oplossingen zoals PlayOn.

Als gevolg hiervan moet je veel verstandiger zijn met het laten vallen van streamingdiensten nadat je een bepaald verlangen naar tv hebt bevredigd, zelfs als de bedrijven die al deze exclusieve shows aanbieden, willen dat je voor altijd blijft.

0 Shares:
You May Also Like