De beste mediaspeler. Nu met social distancing!

powerdvd 20

PowerDVD 20 biedt de beste videoweergave die je kunt kopen, zonder uitzondering. Ja, er zijn meer dan competente freebies zoals VLC beschikbaar, maar als het gaat om de beeldkwaliteit, heeft de betaalspeler van Cyberlink geen concurrenten. En peers, jij en de jouwen, is grotendeels waar deze nieuwste versie over gaat: je kunt nu je video’s uploaden, delen en streamen naar bijna elk apparaat en iedereen via de cloudservice van het bedrijf.

Interface en bruikbaarheid

PowerDVD heeft twee interfaces: een voor gebruik terwijl u achter uw pc zit en de andere – TV-modus – voor gebruik met een afstandsbediening wanneer u op de bank speelt. Om uw luiheid te vergemakkelijken, biedt Cyberlink de Power Remote-app, zodat uw telefoon die rol kan vervullen. Lief hoor.

tv-modus

De hierboven getoonde interface voor de tv-modus is eenvoudig en gemakkelijk, maar de pc-versie hieronder, hoewel aantrekkelijk en efficiënt genoeg voor basisfuncties zoals browsen en spelen, zou wat werk in de hoeken en gaten kunnen gebruiken. Cascadedialoogvensters zijn ingewikkeld en het is soms moeilijk om te zien waar de ene eindigt en de andere begint. Bovendien zijn de pop-upmenu’s niet altijd volledig gecontextualiseerd en tonen ze talrijke selecties die niet relevant zijn voor de taak die voorhanden is.

Om eerlijk te zijn, zijn de meeste dialoogvensters en menu’s voor het configureren van videospelers nog minder efficiënt, terwijl ze er lang niet zo goed uitzien. En ik ben kieskeurig – je zult je snel aanpassen.

nieuwste films 20

Verouderde functies

Voordat ik bij de nieuwe dingen kom: een basisoverzicht van wat PowerDVD 20 doet en wat het beter maakt dan de rest. Zoals je uit de naam zou kunnen vermoeden, begon het programma als een hulpmiddel om dvd-films (inclusief tegen kopiëren beveiligde commerciële titels) vanaf een pc af te spelen. Het doet dat nog steeds, evenals het ondersteunen van nieuwe Blu-ray- en Ultra HD Blu-ray-filmschijven als je een HDCP-compatibele GPU hebt.

Het speelt ook een groot aantal van de meest populaire video-, audio- en afbeeldingsbestanden af, hoewel het niet zo universeel is als het bedrijf soms heeft beweerd. Sommige legacy (RealMedia) en excentrieke codecs (sommige FLV en zelfs sommige oudere AVC) die VLC gemakkelijk aankan, kunnen niet of alleen als audio worden afgespeeld met PowerDVD. Het programma is ook een meer dan capabele bibliothecaris en organisator met afspeellijsten, ranglijsten en dergelijke.

Hoewel het antiek niet verplicht is, ligt de echte waarde van PowerDVD in de TrueTheater-verbeteringen: HD-opschaling, HDR-kleur, verlichting, bewegingscompensatie, ruisonderdrukking en stabilisatie. Dat laatste is handig als je camera dit niet alleen heeft gedaan. Niet alle zijn echter beschikbaar met alle materialen of hardware; HDR-kleurverbetering is bijvoorbeeld alleen beschikbaar als de grafische hardware van uw pc dit ondersteunt.

powerdvd truetheater

PowerDVD 20 streamt video’s van verschillende bronnen, inclusief elke lokale DLNA-server (zoals de NAS-box die ik gebruik om mijn films op te slaan), YouTube en Vimeo. Het “pint” ook YouTube-video’s voor offline weergave. Je kunt zelfs naar je tv casten met de Android- en iOS-apps van Cyberlink, die gratis zijn.

De versies $ 100 Ultra en 365 ($ 55 per jaar) van PowerDVD ondersteunen de nieuwste (en niet zo nieuwste) technologieën, waaronder 3D, 360-graden video met ruimtelijke audio, 8K UHD, HDR en meer. Als het een hot nieuw ding is, of ooit een hot nieuw ding was, heeft Cyberlink ondersteuning toegevoegd – in ieder geval aan de Ultra-versie.

De standaard ($50) en pro ($80) versies ondersteunen niet alle geavanceerde technologieën, die sommige gebruikers eerlijk gezegd niet nodig hebben. Cloud delen en streamen zijn ook niet voorzien in deze versies. De volledige vergelijking van de versies vindt u hier.

Nieuwe functies

Zoals ik hierboven al zei, is verreweg de meest aantrekkelijke nieuwe functie in PowerDVD 20 het gebruik van Cyberlink’s bestaande online opslaginfrastructuur voor het opslaan, delen en op afstand bekijken van uw films. Met de bovengenoemde Android- en iOS-apps kunt u onderweg bekijken en u kunt links delen met uw vrienden, die deze apps ook gratis kunnen gebruiken. Houd er rekening mee dat video’s tijdens het uploaden naar behoefte worden getranscodeerd naar een resolutie van 720p of 1080p.

uploaden naar cloud 20

100 GB Cyberlink Cloud-opslag wordt een jaar lang gratis geleverd bij de eeuwigdurende versie van PowerDVD 20 Ultra en kan worden verlengd voor $ 10 per 10 GB per jaar, tot een maximum van 100 GB. De 365-huurversie is op zichzelf hernieuwbaar en met een prijs van slechts $ 55, is dit waarschijnlijk de betere deal als u intensief gebruik maakt van de cloudservices. Als u het slechts licht gebruikt, is de eeuwigdurende licentie met minder capaciteit wellicht logischer.

Een andere nieuwe functie is ‘hervatten’. Als je net als ik bent en een film niet altijd in één keer afmaakt, zul je het waarderen dat PowerDVD je nu aanbiedt om je terug te brengen naar waar je was gebleven. Dit kan behoorlijk wat tijd besparen die je anders zou besteden aan het onthouden van de laatste locatie (moeilijk als je in slaap valt) en scrollen, en elimineert de mogelijkheid om de spanning te verpesten wanneer je per ongeluk voorbij je laatste locatie springt. Vraag me niet waarom ik daaraan dacht.

Cyberlink heeft de gezichtsherkenning/tagging die in zijn andere producten voorkomt, toegevoegd aan de afbeeldingssectie van PowerDVD, die ook inspeelt op de nieuwe sociale aspecten van PowerDVD. Ten slotte is het bedrijf overgestapt van zijn eigen filminformatiedatabase naar een externe opslagplaats van filmkennis met mooie resultaten. Die van Cyberlink was niet slecht; deze is beter. En nee, ze hebben me niet verteld welke. Als een van jullie filmliefhebbers het herkent, laat het me weten.

Videokwaliteit en prestaties

Hoewel VLC en Media Player Classic de meeste gebruikers goed van pas zullen komen, bieden ze niet het gemak en de breedte van PowerDVD’s True-this en True-that videoverbeteringen die hierboven zijn besproken. U kunt een film er in PowerDVD bijna altijd beter uit laten zien dan in andere spelers.

Hoewel de verbeteringen een prettig effect hebben op video met een hoge resolutie, komen ze echt tot uiting bij materiaal met een lagere resolutie dan je scherm, of bij ouder materiaal dat misschien niet zo goed is geremasterd als het had moeten zijn.

godfrey geen hd

PowerDVD is mijn go-to voor klassieke films (in de opnames) wanneer ik ze op mijn computer bekijk, vooral wanneer ze via DisplayPort/HDMI naar een 4K-tv worden uitgevoerd.

godfried hd

TrueTheater HD is in staat tot scherpere opschaling dan bij de meeste tv’s, vooral bij goedkopere modellen.

De afspeelprestaties met PowerDVD 20 waren van topklasse, hoewel u mogelijk problemen ondervindt met minder krachtige CPU’s en GPU’s bij video’s met een hogere resolutie. Dat geldt voor alle videospelers. Het uitschakelen van de verbeteringen kan helpen, hoewel ik nooit het gevoel had dat ik dat moest doen met een van de video’s die ik probeerde.

Wat dat betreft, ik speelde al het 2160p (4K UHD) en 4320p (8K UHD) testmateriaal dat ik gebruik om tv’s te testen, op mijn 2015 iMac (met Windows 10) met zijn Core i5-6500 en AMD Radeon R9 M380 GPU. Er waren geen grote problemen, hoewel het pannen van gedetailleerde stads- en natuurlandschappen niet zo soepel verliep als bij een top-tv. Aan de andere kant waren er geen sporen van moiré of glinstering die je op de allerbeste 8K UHD-tv’s aantreft. Zoals ik al zei, zal de kilometerstand variëren met hardware.

Waar Cyberlink aan moet werken, is om achtergrondverbindingen met externe en externe media tot een achtergrondproces te maken. Ik heb verschillende dialoogvensters “Sluit het programma/Wacht tot het programma reageert” en systeemvertragingen van maximaal 10 seconden ervaren terwijl PowerDVD wachtte tot lokale harde schijven en een NAS-box begonnen te draaien. Het programma besteedt ook veel tijd aan het downloaden van informatie uit de online database en showcase (nieuwe dingen die je gewoon moet zien!). Als je vertragingen ervaart, wacht dan gewoon – het programma komt vanzelf.

Als je de mooiste video wilt…

PowerDVD 20 is de eerste keuze voor diegenen die op zoek zijn naar het laatste greintje videokwaliteit, en natuurlijk diegenen die commerciële dvd’s, Blu-Ray en Ultra Blu-ray-schijven willen afspelen met een pc. Het delen en streamen is een erg leuke toevoeging die waarschijnlijk een brede aantrekkingskracht zal hebben voor zowel zakelijk als privégebruik. Dat gezegd hebbende, ik ben helemaal voor de “cv” baby! Mooi werk Cyberlink.

0 Shares:
You May Also Like