De beste manieren om uw Windows-computer te beschermen tegen hackers en malware

Nu er zoveel mensen online zijn, zijn hackers bezig met het plannen en plannen van hun volgende inbreuk. Dit betekent dat het van cruciaal belang is om extra voorzorgsmaatregelen te nemen om uw Windows-pc te beschermen. Een van de beste dingen die u kunt doen, is een VPN voor Windows beveiligen die het beschermingsproces start en uw informatie veilig houdt. Het beschermen van uw persoonlijke gegevens tegen verkrijging, evenals uzelf beschermen tegen oplichting, moet altijd de prioriteit zijn. Hier volgen enkele tips om uw pc te beschermen:

Firewall

Windows 10 heeft al een firewall en wordt automatisch ingeschakeld. Als je Windows 8 hebt, zou die bescherming ook al aanwezig moeten zijn. Zorg ervoor dat u de firewall aanhoudt om malwarepogingen te voorkomen.

Updates

Een van de gemakkelijkste manieren waarop hackers inbreken in systemen, is door hun eigen fouten. Windows heeft een functie voor automatische updates die uw pc en de bijbehorende toepassingen automatisch up-to-date houdt. Het is een goed idee om automatische updates te selecteren voor alle software die op de pc wordt gebruikt.

Antivirus software

Het niet gebruiken van antivirussoftware is als het maken van een omelet zonder eieren. Windows 10 en 8 hebben beide al Windows Security of Windows Defender Security Center op de pc. Zet het niet uit, tenzij je een ander programma hebt om zijn plaats in te nemen.

Wachtwoorden

Hoe sterk zijn de wachtwoorden die worden gebruikt? De evolutie van wachtwoorden is iets om over na te denken. Voorbij zijn de dagen dat eenvoudige wachtwoorden goed genoeg waren. Nu heb je een bepaald aantal karakters nodig en daarna symbolen. Creatief zijn met wachtwoordcombinaties is de sleutel.

Systeem beveiliging

Het inschakelen van systeemherstel op uw Windows 10-machine kan levensreddend zijn als het mis gaat. De standaard is uitgeschakeld in Windows 10, maar handmatig inschakelen helpt. Gebruik Windows Search om systeemherstel in te voeren, selecteer het configuratiescherm en maak een herstelpunt aan. Klik op systeembeveiliging in systeemeigenschappen en configureer vervolgens. Schakel systeembeveiliging in en klik vervolgens op ok. Dit zal helpen de computer te herstellen in de staat waarin deze zich bevond voordat de zaken in de war raakten.

Verdachte links

Hackers sturen graag e-mails of posts op sociale media waarin je wordt gevraagd erop te klikken om iets te doen. Banken en andere bedrijven hebben allemaal te maken met een toename van fraude en kwade bedoelingen. Een van de gemakkelijkste manieren om oplichterij te herkennen. Als het een e-mail is, controleer dan waar de e-mail vandaan komt. Dat geeft aan of de e-mail legitiem is. In de meeste gevallen zijn ze dat niet. Vermijd het klikken op links op verdachte online advertenties, bijlagen van e-mails die eruitzien als vertrouwde bronnen en links op sociale media van iemand die u niet kent.

Browsen

Het is erg belangrijk dat alle voorzorgsmaatregelen worden genomen bij het surfen op het web. In veel gevallen zal een pop-up de gebruiker waarschuwen dat de site mogelijk schadelijk is. In sommige gevallen gebeurt dit niet. Er zijn een groot aantal sites op het internet die malware installeren. Als een programma je vraagt ​​om te downloaden en je weet niet of het veilig is, doe het dan niet! Gebruik een gemoderniseerde browser zoals Microsoft Edge, waarmee wordt voorkomen dat websites die als kwaadaardig worden beschouwd, malware of slechte code op de computer kunnen installeren.

Illegaal materiaal

Laten we eerlijk zijn – we leven in een samenleving waarin iedereen iets gratis probeert te krijgen. Films, muziek, boeken en zelfs software vallen allemaal in deze categorie. Dit is niet veilig, vooral als deze items niet afkomstig zijn van een vertrouwde of betrouwbare bron. Dit is een van de snelste manieren om onbewust malware op de computer te installeren die na verloop van tijd tot extra problemen zal leiden.

Andere apparaten

Iemand leent je een USB of een ander type extern apparaat? Als het van iemand is die je niet zo goed kent, kan dat apparaat een virus bevatten dat je hele systeem kan vernietigen. Zorg ervoor dat alle apparaten die u aansluit, afkomstig zijn van een betrouwbare bron.

Maak een lokaal account aan

Windows 10 vraagt ​​gebruikers om in te loggen met hun Microsoft-account. Dat betekent dat al uw instellingen en wijzigingen automatisch op verschillende apparaten worden gesynchroniseerd. Hoewel dit handig lijkt, kan het ook averechts werken (vooral als iemand uw Microsoft-account compromitteert). Het hebben van een lokaal account helpt dit probleem te voorkomen.

Ga naar start, instellingen, klik op accounts Kies in plaats daarvan de prompt die zegt dat je moet inloggen met een lokaal account. Er verschijnt een prompt. Gebruik het Microsoft-wachtwoord en klik op volgende. Er verschijnt een nieuwe prompt waarin u wordt gevraagd een gebruikersnaam, wachtwoord en hint aan te maken.

Sommige hiervan kunnen tips zijn die u al eerder hebt gehoord, andere zijn misschien nieuw. Ze werken allemaal samen om ervoor te zorgen dat uw Windows-pc wordt beschermd tegen elk mogelijk scenario dat uw computer in gevaar kan brengen. Proactief zijn bij het implementeren van deze tips zal in uw voordeel werken. Met zoveel mogelijkheden voor hackers om informatie te compromitteren, zijn dit stappen waar u niet zonder kunt.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like