De beste manieren om snel en gemakkelijk muziek over te zetten van Mac naar Android

Let

Als je een lange reis hebt gepland of gewoon onderweg van muziek wilt genieten, moet je misschien je favoriete nummers overzetten van Mac naar Android. Op het eerste gezicht kan het overzetten van bestanden tussen twee verschillende besturingssystemen nogal ingewikkeld lijken, maar de zaken zijn niet zo verwarrend.

Er zijn manieren en software om u bij dit proces te helpen. In dit artikel laten we u zien hoe u op verschillende manieren muziek van Mac naar Android kunt overbrengen.

Oplossing 1. Zet muziek over van Mac naar Android-telefoon met speciale software

macOS en Android zijn niet ontworpen om samen te werken, dus je hebt een app van derden nodig om nummers tussen de apparaten over te zetten. We hebben de beste apps op de markt verzameld. Laten we eens kijken hoe u muziek van een Mac naar een Android kunt overbrengen om u te helpen beslissen welke het beste bij u past.

Muziek overbrengen via USB met MacDroid

Op zoek naar een manier om muziek over te zetten van Android naar Mac en vice versa? MacDroid maakt het overdrachtsproces snel en eenvoudig. Het is professionele software voor bestandsoverdracht die bedoeld is om Mac-gebruikers met Android-telefoons of -tablets te helpen.

Omdat verschillende platforms inherent incompatibel zijn, overwint MacDroid de overdrachtsbarrière en vereenvoudigt het tot stand brengen van een verbinding tussen Android en Mac. Niet alleen muziek, maar je kunt ook video’s van Android naar computer overbrengen, en hetzelfde geldt voor andere bestanden.

Er zijn twee verbindingsmodi om uit te kiezen. MTP (Media Transfer Protocol) is een gemakkelijke manier om Android en andere ondersteunde apparaten te koppelen. ADB (Android Debug Bridge) biedt snelle bestandsoverdracht en -beheer en geeft volledige toegang tot uw Android.

MacDroid is de beste manier om een ​​Android-telefoon met Mac te verbinden

Het is gemakkelijk om met MacDroid aan de slag te gaan en muziek over te zetten naar je Android. Hier is een stapsgewijze handleiding:

Stap 1: Download en installeer eerst MacDroid.

Stap 2: Zorg ervoor dat u upgradet naar de Pro-versie, waarmee u bestanden van Mac naar Android kunt overbrengen.

Stap 3: Verbind je Android met Mac met behulp van een standaard USB-kabel. Het moet goed worden aangesloten.

Stap 4: Start MacDroid en stel in op MTP- of ADB-modus. Vervolgens bekijken we hoe u verbinding kunt maken via MTP.

U kunt de modus kiezen die alleen bij u past

Stap 5: Op het telefoonscherm ziet u een pop-upvenster. Selecteer “Bestandsoverdracht”.

Stap 6: Uw Android-apparaat verschijnt in de “Apparaatlijst”.

Stap 7: Vervolgens moet u uw apparaat koppelen. Klik op de knop “Monteren”.

Stap 8: Nu krijg je toegang tot de bestanden op je telefoon en begin je met het overzetten van muziek.

Android-bestandsoverdracht

Android File Transfer is het officiële hulpprogramma van derden van Google voor het verplaatsen van bestanden tussen Android en Mac. Het gebruik van de app is vrij eenvoudig: het enige dat nodig is, is een standaard USB-kabel om twee apparaten aan te sluiten. Aangezien Android File Transfer al enige tijd niet is bijgewerkt, bestaat de kans dat u tijdens het proces bugs en fouten tegenkomt.

AFT is de officiële applicatie van Google en werkt daarom op bijna alle Android-apparaten

Ga als volgt te werk om muziek over te zetten van Mac naar Android-telefoon met Android File Transfer:

Stap 1: Download en installeer Android File Transfer op uw computer en voer de app uit.

Stap 2: Sluit uw apparaten aan met behulp van de USB-kabel.

Stap 3: Tik desgevraagd op de telefoon op de melding “Dit apparaat opladen via USB” en selecteer “Bestandsoverdracht”.

Stap 4: Daarna wordt automatisch een Android File Transfer-venster geopend op uw Mac.

Stap 5: Dat is alles! U kunt nu eenvoudig alle nummers die u aan uw Android wilt toevoegen, slepen en neerzetten.

Oplossing 2. Muziek overzetten van Mac naar Android via Bluetooth

Een andere manier om favoriete nummers van Mac naar Android over te zetten, is door gebruik te maken van Bluetooth-bestandsuitwisseling, het ingebouwde hulpprogramma van macOS. Bluetooth-bestandsuitwisseling wordt gebruikt om bestanden uit te wisselen tussen Bluetooth-apparaten. Het is een perfecte oplossing om muziek naar je telefoon of Mac te verplaatsen zonder een app te downloaden.

De handigste manier als je geen internet of wifi hebt

Dus om Bluetooth File Exchange te gebruiken om muziek over te zetten naar Android vanaf Mac, kun je de stapsgewijze handleiding hieronder volgen:

Stap 1: Schakel eerst Bluetooth in op zowel Mac als Android. Om Bluetooth op Mac in te schakelen, gaat u naar Systeemvoorkeuren en selecteert u Bluetooth. Klik op “Bluetooth inschakelen”.

Stap 2: Ga op je Android naar Instellingen > Bluetooth. Je ziet je Mac tussen de Bluetooth-apparaten, selecteer hem.

Stap 3: Als u klaar bent, controleert u de toegangscodes op beide apparaten. Als de toegangscodes overeenkomen, koppelt u uw apparaten.

Stap 4: Om te beginnen met overzetten, klikt u op het Bluetooth-pictogram in de Mac-menubalk en kiest u vervolgens “Bestand naar apparaat verzenden”.

Stap 5: Selecteer de bestanden die u naar uw Android wilt verzenden.

Stap 6: Accepteer het bestand op je telefoon en je bent klaar.

Oplossing 3. Muziek overzetten van Mac naar Android – iTunes synchroniseren met YouTube Music

Youtube-muziek is de vervanger van Google Play Muziek. Het geeft je echter toegang tot een enorme muziekbibliotheek, muziekaanbevelingen en maakt het downloaden van nummers voor offline afspelen mogelijk.

Naast het streamen van muziek uit de YouTube-bibliotheek, kun je ook maximaal 100.000 nummers uit je persoonlijke verzameling uploaden. Zo synchroniseer je eenvoudig je iTunes-bibliotheek met Android en luister je ernaar waar je ook bent. Om muziek over te zetten met YouTube Music heb je een internetverbinding nodig.

YouTube Music werkt alleen met een betaald abonnement van Google

Hoe iTunes-muziek over te zetten via YouTube Music:

Stap 1: Navigeer naar music.youtube.com en log in.

Stap 2: Zoek in de rechterbovenhoek uw profielafbeelding en klik erop.

Stap 3: Selecteer “Muziek uploaden”.

Stap 4: Zoek de nummers die je naar YouTube Music wilt uploaden en klik op “Openen”.

Stap 5: Wacht tot de nummers zijn geüpload en in je YouTube Music-bibliotheek verschijnen en geniet van het luisteren.

Oplossing 4. Muziek overbrengen van Mac naar Android-telefoon met Apple Music

Weet je dat er een Apple Music app voor Android? Ja, u kunt het downloaden van de Google Play Store en gebruiken op uw smartphone. Net als YouTube Music kun je verschillende nummers streamen, naar afspeellijsten luisteren op je apparaat door simpelweg in te loggen op je account. Bovendien is het een goede manier om je iTunes-bibliotheek op Android te streamen. U hebt een Apple ID nodig en u betaalt maandelijks abonnementskosten om deze te gebruiken.

Apple Music is een product van het bedrijf Apple, dus het is gemakkelijk te verbinden met uw Mac OS-apparaten

Stap 1: Start iTunes op uw Mac.

Stap 2: Klik in de menubalk op Bewerken en selecteer vervolgens Voorkeuren.

Stap 3: Navigeer naar het tabblad Algemeen en vink het vakje naast “iCloud-muziekbibliotheek” aan. Je ziet de optie niet als je geen Apple Music-account hebt.

Stap 4: Download en installeer de Apple Music-app op je Android.

Stap 5: Log in met uw Apple ID.

Stap 6: Nadat de synchronisatie is voltooid, kunt u uw iTunes-muziek bekijken in de Apple Music-app op het tabblad “Bibliotheek”.

Conclusie

Na het bekijken van manieren om muziek over te zetten van Mac naar Android-apparaten, kun je de meest geschikte manier voor jou vinden. Afhankelijk van je behoeften heb je een manier om dit te doen met een USB-kabel en apps van derden, draadloos via Bluetooth, of kies je voor muziekstreamingservices en synchroniseer je je iTunes-bibliotheek. Zet al je favoriete nummers over naar Android en geniet ervan waar je ook bent.

FAQ

Zoals we hierboven hebben aangegeven, zijn er meerdere manieren om bestanden van Mac naar Android over te zetten. Je kunt het draadloos doen of met een USB-kabel en speciale software zoals Android File Transfer.

Als u op zoek bent naar een draadloze oplossing, kunt u Mac verbinden met Android via Bluetooth File Exchange en muziek tussen de twee apparaten verplaatsen via Bluetooth.

MacDroid is een van de beste manieren om muziek over te zetten tussen Android en Mac. Om aan de slag te gaan, moet u uw apparaten aansluiten met een USB-kabel en uw Android koppelen als een schijf, volgens de stappen die in dit artikel worden beschreven. Eenmaal verbonden, duurt het een paar seconden om de muziek te verplaatsen.

Met Apple Music kun je je iTunes-bibliotheek naar Android streamen. Open iTunes op je Mac en klik op Bewerken > Voorkeuren. Schakel op het tabblad “Algemeen” de optie “iCloud-muziekbibliotheek” in en selecteer “OK”. Start vervolgens de Apple Music-app op je Android en log in op het account met je Apple ID. Uw iTunes-muziek is beschikbaar op het tabblad “Bibliotheek”.

0 Shares:
You May Also Like