De Apple TV-app komt naar Chromecast met Google TV

chromecast 2020

Apple en Google werken samen op het gebied van mediastreaming, waarbij Google aankondigt dat de Apple TV-app binnenkort zal verschijnen op de nieuwste versie van Google’s Chromecast-streamingmediaspeler.

Chromecast met Google TV-gebruikers kunnen de Apple TV-app begin volgend jaar op hun apparaten verwachten, zegt Google. Het nieuws komt slechts ongeveer een week nadat Google heeft aangekondigd dat zijn slimme luidsprekers en schermen Apple Music zullen ondersteunen.

Met de Apple TV-app heb je toegang tot je bibliotheek met gekochte films en tv-programma’s via iTunes, en als je een Apple TV+-abonnee bent (het kost $ 4,99 per maand, je kunt onze recensie hier lezen), kun je ook Apple’s volledige reeks originele Tv-shows en films, variërend van en tot en .

De Apple TV-app heeft zijn weg gevonden naar een steeds breder scala aan apparaten, waaronder LG-, Samsung- en Sony-tv’s; Amazon en Roku streaming mediaspelers; en – meest recentelijk – Xbox- en PlayStation-gameconsoles.

Aangekondigd tijdens Google’s herfsthardware-evenement eerder dit jaar, ondersteunt de $ 50 Chromecast met tv streaming-apps van Netflix, Amazon Prime Video, Disney+, Hulu en HBO Max. Onze review merkte op dat de Apple TV-app een van de opvallende ontbrekende apps was in de nieuwe Chromecast-reeks, maar niet voor veel langer.

Google heeft niet gespecificeerd of de Apple TV-app voor de Chromecast HDR (inclusief Dolby Vision) of Dolby Atmos zou ondersteunen. De Apple TV-app op andere platforms ondersteunt HDR en Dolby Atmos, en de Chromecast kan naast meeslepende Dolby Atmos-audio ook HDR10-, HDR10+- en Dolby Vision-content streamen. We hebben contact opgenomen met Google voor meer informatie.

0 Shares:
You May Also Like