De AirPods van de derde generatie van Apple voegen ruimtelijke audio en waterbestendigheid toe

apple airpods third generation

Apple onthulde maandag zijn opnieuw ontworpen AirPods van de derde generatie, met belangrijke functies zoals ruimtelijke audio met head-tracking en – eindelijk – zweet- en waterbestendigheid. Actieve ruisonderdrukking ontbreekt echter nog steeds in de trukendoos van de AirPod.

Verkrijgbaar vanaf 26 oktober voor $ 179 (de AirPods van de tweede generatie krijgen een prijsdaling van $ 30 naar $ 129), de nieuwe AirPods hebben een nieuw, meer gevormd ontwerp, een kortere steel en samenknijpbare “krachtsensoren” voor het regelen van je muziek.

Een nieuwe driver met weinig vervorming belooft “krachtige” bas en “heldere” hoge frequenties te leveren, zegt Apple, terwijl de microfoon een akoestische mesh-afdekking heeft die windgeruis moet helpen verminderen.

Sterker nog, de vernieuwde AirPods hebben nu een IPX4-classificatie voor weerstand tegen opspattend water vanuit elke richting, wat betekent dat ze veilig moeten zijn voor joggen in de regen. Dat is dezelfde IP-classificatie als de AirPods Pro; de AirPods van de eerste en tweede generatie hadden geen officiële IP-classificaties.

apple airpods 3e generatie levensstijl

Hoewel de AirPods van de derde generatie er iets anders uitzien dan zijn voorgangers, hebben de oordopjes zelf nog steeds een open-oorontwerp en is er geen actieve ruisonderdrukking. Voor ruisonderdrukkende AirPods met een goede afdichting, moet je de AirPods Pro (of AirPods Max, als je blikjes wilt in plaats van oordopjes) opdoen. Ondertussen bieden Samsung’s concurrerende Galaxy Buds2 actieve ruisonderdrukking voor slechts $ 150.

Dat gezegd hebbende, brengt Apple ruimtelijke audio met ondersteuning voor head-tracking naar de nieuwe AirPods, een functie die voorheen exclusief was voor de AirPods Pro en Max. Ruimtelijke audio zorgt voor een driedimensionaal geluidsbeeld, ideaal voor Dolby Atmos-compatibele muziektracks.

Adaptive EQ komt ook naar de derde generatie AirPods, een functie die is ontworpen om de audio in realtime af te stemmen op basis van de pasvorm van de oordopjes. Nogmaals, dat is een functie die tot nu toe alleen beschikbaar was op de AirPods Pro en Max.

Apple belooft zes uur batterijduur voor de nieuwe AirPods, een uur meer dan de vorige generatie, terwijl vijf minuten opladen ongeveer een uur gebruik zou moeten opleveren. De oplaadcassette, die nu MagSafe-compatibel is, kan de AirPods vier keer volledig opladen, voor een totale batterijduur van maximaal 30 uur.

0 Shares:
You May Also Like