De aankomende Bar 54-soundbar van Klipsch biedt ondersteuning voor Dolby Atmos en eARC

klipsch bar 54

Geef een nieuwe soundbar met eARC-ondersteuning, met Klipsch die een nieuw high-end, eARC-enabled model onthult op CES dat ook beschikt over objectgebaseerde Dolby Atmos en DTS:Virtual X-ondersteuning.

De Klipsch Bar 54 met Dolby Atmos, gepland voor dit najaar, is een 5.1.4-kanaals soundbar met 1.000 watt systeemvermogen, speciale up-firing drivers voor Dolby Atmos-hoogtesignalen, een draadloze 12-inch subwoofer en ondersteuning voor HDMI 2.1, met eARC-functionaliteit.

Wat is eARC? Het is de “verbeterde” versie van ARC (Audio Return Channel), waarmee je videobronnen rechtstreeks op de HDMI-poorten van je tv kunt aansluiten en het geluid vervolgens via HDMI naar je soundbar kunt terugsturen. Terwijl de oudere versie van ARC alleen “lossy” audioformaten tot Dolby Digital Plus ondersteunde, heeft eARC voldoende bandbreedte voor lossless formaten zoals Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio. Zowel je tv als je soundbar moeten eARC ondersteunen om de lossless audio-truc te beheren.

Naast eARC ondersteunt de Bar 54 ook Alexa, Google Assistant en AirPlay 2. Je kunt ook een extra paar Klipsch Surround 3-luidsprekers van $ 250 toevoegen. Verwijder de niet-productlink (de Bar 54 wordt al geleverd met een paar) voor 7.1.4-audio.

De Bar 54 wordt dit najaar uitgebracht voor $ 1.500.

Ook debuteert de kleinere Klipsch Bar 48 met Dolby Atmos, een 3.1-kanaals soundbar met een 10-inch draadloze subwoofer en zowel Atmos- als DTS Virtual:X-ondersteuning.

klipsch bar 48

Het nieuwe Bar 48-model heeft geen upfiring-stuurprogramma’s, maar een Klipsch-vertegenwoordiger bevestigde dat de soundbar Dolby Atmos-hoogtevirtualisatie gebruikt voor het leveren van zijn Atmos-hoogtesignalen.

Net als bij de Bar 54 ondersteunt de nieuwe Bar 48 eARC, en je kunt ook Klipsch’s Surround 3-luidsprekers toevoegen voor 5.1-kanaals audio.

Zoek naar de Bar 48 die in de herfst arriveert voor $ 700.

De derde soundbar-aankondiging van Klipsch voor CES is de Bar 44, een 44-inch 3.1-kanaals soundbar met een 8-inch subwoofer, Dolby Digital en Dolby Digital Plus (maar geen objectgebaseerde Atmos of DTS Virtual:X) geluidsverwerking en ondersteuning voor de legacy ARC (niet eARC) standaard.

De Bar 44 van $ 500 kan worden gecombineerd met een Klipsch Surround 3-luidsprekerset voor 5.1-geluid en is verkrijgbaar voor de zomer van 2020.

0 Shares:
You May Also Like