De 76-inch MicroLED-tv van Samsung wordt de kleinste tot nu toe

microled lifestyle 2

Samsung wil zijn prachtige maar dure MicroLED-tv’s in meer huiskamers plaatsen, waarbij het bedrijf een 76-inch model aankondigt dat de kleinste MicroLED tot nu toe zal zijn.

Samsung onthulde zijn nieuwe, kleinere (natuurlijk een relatieve term) MicroLED TV tijdens zijn online Unbox and Discover-evenement op dinsdag, waarin de fabrikant ook AirPlay 2-compatibiliteit prees voor zijn draaibare Sero TV’s, een native TikTok-app voor zijn smart TV-platform , een full-sun-versie van zijn outdoor The Terrace TV en AMD FreeSync Premium Pro-ondersteuning voor zijn nieuwste sets.

76-inch MicroLED-tv

Samsung’s nieuwe 76-inch MicroLED TV voegt zich bij een line-up met 110-, 98- en 88-inch modellen. De drie grotere sets komen later dit jaar aan, terwijl de 76-inch versie op Samsung’s “toekomstige roadmap” staat.

Net als OLED-tv’s worden micro-LED-schermen geleverd met zelf-emitterende pixels die levendige kleuren en perfect zwart kunnen leveren. In tegenstelling tot OLED zijn micro-LED-panelen echter ongevoelig voor inbranden.

Terwijl de eerdere micro-LED-inspanningen van Samsung, zoals de enorme “The Wall” -schermen, arriveerden in afzonderlijke modules die professioneel moesten worden geïnstalleerd, wordt de nieuwe 4K MicroLED-lijn van het bedrijf geleverd in een enkel, voorgemonteerd paneel dat klaar is om direct te worden gemonteerd van de doos.

Samsung kondigde eind vorig jaar de 110-inch MicroLED-tv aan, terwijl het de 98- en 88-inch versies boog op CES 2021.

Samsung zegt dat het hoopt dat het 76-inch model “meer betaalbare prijzen” zal inluiden voor zijn MicroLED-lijn, maar dat betekent niet dat het goedkoop zal zijn.

De 110-inch MicroLED wordt bijvoorbeeld verkocht voor het equivalent van $ 156.000 in Zuid-Korea, terwijl Samsung’s 98-inch QLED Q900Remove niet-productlink, die is gebaseerd op conventionele LED-technologie, een adembenemende $ 60.000 kost. Het is ook vermeldenswaard dat hoewel de QLED Q900 8K-resolutie ondersteunt, de MicroLED-lijn van Samsung momenteel beperkt is tot 4K.

AirPlay 2-ondersteuning komt naar de Sero TV

Ondertussen kondigde Samsung ook aan dat zijn 43-inch Sero TVRemove niet-productlink, die is ontworpen om van liggende naar staande modus te draaien voor het weergeven van sociale media-feeds van je telefoon, binnenkort AirPlay 2-ondersteuning krijgt.

de sero

Voorheen werkte de “tap-to-mirror” -functie van de Sero alleen op Samsung’s Android-aangedreven Galaxy-telefoons, maar zodra de update arriveert (Samsung heeft nog geen gedetailleerde timing), kunnen iPhone-gebruikers inhoud naar de Sero casten via de AirPlay 2-protocol. Het scherm van de Sero draait ook automatisch, afhankelijk van de richting van uw iOS-apparaat.

Over sociaal gesproken, Samsung zegt dat er binnenkort een native TikTok-app op zijn smart TV-platform zal komen, waarmee gebruikers de nieuwste video’s in hun TikTok-feeds op hun tv kunnen weergeven. De draaibare Sero zal ook de TikTok-app in portretmodus ondersteunen, merkt Samsung op.

The Terrace krijgt een full-sun model

Samsung ging verder met het buitenleven en kondigde een nieuwe versie van zijn The Terrace-tv voor buiten aan die in direct zonlicht kan worden bekeken. Samsung zegt dat de 75-inch “volle zon” -versie van The Terrace later dit jaar zal verschijnen.

Samsung terras tv

De bestaande Terrace-lijn wordt geleverd met 75-, 65- en 55-inch 4K-modellen die allemaal IP55-certificering bieden voor bescherming tegen binnendringend stof en waterstralen in elke richting, maar hun schermen zijn ontworpen voor weergave in halfschaduw.

Samsung heeft geen prijzen bekendgemaakt voor de nieuwe zonneset, maar de originele The Terrace-lijn begint bij $ 3.500 voor het 55-inch model.

AMD FreeSync Premium Pro-ondersteuning

Voor gamers zegt Samsung dat de nieuwste tv’s de eerste zullen zijn die AMD FreeSync Premium Pro ondersteunen, een verbeterde versie van AMD’s FreeSync-technologie.

Naast de ondersteuning voor HDR en VRR (variabele verversingssnelheid), biedt AMD FreeSync Premium Pro (voorheen bekend als FreeSync 2 HDR) een lage framesnelheidcompensatie (LFC), een frameverdubbelingstechnologie die is ontworpen om een ​​scherm te helpen bij het verwerken van framesnelheden die lager zijn dan de minimale verversingssnelheid.

AMD FreeSync Premium Pro-gecertificeerde schermen moeten een minimale piekhelderheid van 400 nits bieden, evenals een “zeer nauwkeurige” luminantie en een breed kleurengamma.

De Frame-updates

Ten slotte kondigde Samsung enkele verbeteringen aan zijn The Frame-lijn aan, waaruit bleek dat 2021-modellen van The Frame 6 GB interne opslag zullen hebben in plaats van de 500 MB die in eerdere modellen werd aangeboden.

Samsung zei dat het ook een nieuw “My Shelf” -accessoire zal introduceren, een modulair plankensysteem dat kan worden geïntegreerd met The Frame, waardoor het opgaat in zijn omgeving.

0 Shares:
You May Also Like