De 7 beste FTP-clients in 2022 voor Windows 10 versie 21H2

Met File Transfer Protocol, ook wel FTP genoemd, kunt u gegevens uitwisselen via gedefinieerde netwerken die IP-protocol worden genoemd. FTP brengt gegevens over tussen twee pc’s. De FTP-server heeft de verantwoordelijkheid om inkomende netwerkverbindingsverzoeken van een andere computer te beheren. FTP-software brengt een verbinding tot stand tussen computer en client. Kortom, FTP-clientsoftware slaagt erin om bestanden op het netwerk te uploaden en te downloaden. Vrijwel elk computersysteem ondersteunt FTP-overdracht.

Beste gratis FTP-client voor Windows 10

Nu u weet wat een FTP-server is, dus als u een bestand met uw vrienden en familie wilt delen, bewaart u de back-up op een webserver en zet u deze over via FTP. Er is een verscheidenheid aan geweldige FTP-clientsoftware beschikbaar voor Windows 10, maar de beste gratis FTP-clients voor Windows 10 staan ​​hieronder:

SmartFTP – FTP-client

Dit is een van de beste FTP-clients voor Windows omdat het is uitgerust met hoogwaardige functies en een aantal geweldige tools met meerdere functionaliteiten. Het is een multifunctionele FTP-client omdat het kan dienen voor FTPS, SFTP, Google Drive, Amazon S3, SSH, OneDrive, SSH, WebDAV, Backblaze B2, Terminal Client.

Het is een zeer snelle en consistente FTP-client om bestanden lokaal over te dragen en te delen tussen twee computereenheden. Bovendien is deze software competent genoeg om de ontwikkeling van uw website te beveiligen voor de snelle taak van het uploaden en downloaden van bestanden. Het kan uw privébestanden op de server beveiligen. Bovendien werkt het perfect met Windows 10 en kan het worden gebruikt voor het synchroniseren van externe en lokale bestanden voor back-up.

Download SmartFTP van de officiële site hier.

WinSCP – Gratis SFTP- en FTP-client voor Windows

Als u op zoek bent naar bekroonde FTP-clientsoftware voor uw computer, dan kunt u open-source en gratis proberen: WinSCP. Het is een protocol voor bestandsoverdracht met alles wat je ooit zou willen. Deze gratis bekroonde software biedt zoveel dat u geen extra geld meer hoeft te betalen om FTP-software te krijgen. Afgezien van de beveiligde FTP-client, kan het open source zijn – FTPS, SCP en SFTP-server.

WinSCP integreert rechtstreeks in Windows, waardoor naadloos slepen en neerzetten, extra opties in het rechtsklikmenu “Verzenden naar” en snelkoppelingen op het bureaublad naar veelgebruikte servers mogelijk zijn. Het heeft ook een ingebouwde teksteditor die directe bewerking van externe bestanden mogelijk maakt (handig voor het aanpassen van HTML, CSS, JS, enz.).

Met deze software kunt u eenvoudig uw bestanden en mappen beheren. Het is zeer snelle, betrouwbare en vederlichte software die niet veel ruimte op uw computer in beslag neemt. Met bewerking op afstand en enkele andere geavanceerde functies zoals grafische gebruikersinterface, integratie met Windows 10, opdrachtregelgebruikersinterface, ingebouwde teksteditor, batchbestand-scripting, commandant-interfaces en nog veel meer, is het de beste gratis FTP-clientsoftware.

Voor ervaren gebruikers heeft WinSCP een opdrachtregelinterface (volledige lijst met opdrachten) en ondersteuning voor scripts (batchbestanden en .NET-assembly’s).

FileZilla – De gratis FTP-oplossing

FileZilla is een krachtige platformonafhankelijke FTP-, FTPS- en SFTP-client met veel handige functies en een intuïtieve grafische gebruikersinterface. Met de applicatie kunt u eenvoudig al uw FTP-bestandsoverdrachten vanaf één plek beheren. Hiermee kunt u een gedetailleerd overzicht houden van al uw downloads of bestandsoverdrachten terwijl u ze tegelijkertijd optimaliseert. Bovendien bevat FileZilla een complete netwerkconfiguratiewizard waarmee u in slechts enkele minuten netwerkverbindingen tot stand kunt brengen.

De ultra-geavanceerde functies van de software zijn onder meer een gebruikersinterface met tabbladen, IPv6-ondersteuning, de mogelijkheid om omvangrijke bestanden over te dragen, bladwijzers, eenvoudig slepen en neerzetten, bestandsnaamfilteroptie, externe bestandsbewerking, netwerkconfiguratiewizard en nog veel meer.

Met deze tool voor bestandsoverdracht kunt u eenvoudig limieten instellen voor overdrachtssnelheden voor verschillende bestanden, samen met IP-servers. U kunt een bestand gemakkelijk lokaliseren door gebruik te maken van de gesynchroniseerde bladerfunctie van mappen die wordt aangeboden door een FTP-programma. Bovendien kun je met de tool bladwijzers toevoegen voor later gebruik en alle activiteiten toevoegen aan een apart logbestand dat later kan worden gebruikt om het programma te debuggen, voor het geval er een probleem wordt gegenereerd.

Download FileZilla gratis FTP-client van de officiële site hier.

WS_FTP-professional

WinSock File Transfer Protocol, of WS_FTP, is een beveiligd softwarepakket voor bestandsoverdracht geproduceerd door Ipswitch, Inc. Het is een zeer populaire FTP-software vanwege de geweldige functies en beveiligingsinstellingen. Het is een sterk beveiligde en vereenvoudigde tool om uw vertrouwelijke gegevens over te dragen, aangezien de software de beste coderingsniveaus en edgy beveiligingsfuncties had. Bovendien is het gebruiksvriendelijk en vermindert het het niveau van uw administratieve activiteiten. Bovendien kunt u uw grote bestanden automatisch in .zip comprimeren met WS_FTP Professional.

Het heeft OpenPGP-bestandscodering en geverifieerde cryptografie, samen met krachtige zoekopties voor bestanden die het echt tot een zeer krachtige FTP-client maken. De software heeft een aantal helpende functies, evenals eenvoudige overdracht met geweldige snelheid en geprogrammeerde overdracht met slepen en neerzetten. U kunt met dit programma ook een back-up van uw gegevens maken.

Opmerking: WS_FTP Professional is een premium FTP-client. Er is geen optie om deze tool gratis te gebruiken, tenzij tijdens de proefperiode van 30 dagen.

FireFTP – De gratis FTP-client voor Waterfox

Dit is een FTP-plug-in die wordt gebruikt door Firefox Mozilla-gebruikers, maar het is gratis en platformonafhankelijke software. Het is vrij impopulaire software, maar de tools en functies die door FireFTP worden aangeboden, zijn zeer zeldzaam in een andere app. Deze applicatie werkt op alle toonaangevende besturingssystemen zoals Windows, Linux, macOS en staat bekend om het leveren van hoogwaardige prestaties na de snelle installatie.

Deze software heeft tal van opmerkelijke functies die niet kunnen worden genegeerd, zoals bestandscompressie, eenvoudig menu met slepen en omlaag, proxy-ondersteuning, IPv6-kracht, op tijd gebaseerde synchronisatie, hashing van bestanden en nog veel meer. Bovendien ondersteunt deze software een groot aantal verschillende protocollen, samen met een gebruiksvriendelijke interface. Het positieve is dat deze FTP-clientsoftware beschikbaar is in meer dan 20 verschillende talen en door iedereen gemakkelijk kan worden gebruikt.

Cyberduck

Cyberduck is een open-source FTP-client, maar in plaats van Linux is deze tool speciaal ontwikkeld voor Windows en Mac. U kunt het binaire bestand van Cyberduck voor Windows 10 downloaden op de officiële site. Als alternatief kunt u Cyberduck ook installeren vanuit de Windows Store. Cyberduck zelf kan gratis worden gebruikt, maar de betaalde versie is ook beschikbaar. Hetzelfde als SmartFTP hierboven, Cyberduck ondersteunt ook tal van protocollen voor bestandsoverdracht. Protocollen voor bestandsoverdracht zoals SFTP, S2 en WebDAV worden door deze tool ondersteund.

Daarnaast kan Cyberduck ook worden gebruikt als client-app voor Google Drive, Dropbox en OneDrive zoals SmartFTP. Cyberduck is een beetje anders dan de drie bovenstaande tools. Het biedt geen functionaliteit voor slepen en neerzetten. Deze FTP-client wordt geleverd in een enkele paneelinterface. Cyberduck zelf is vrijgegeven onder de GNU GPLv3-licentie. U kunt de ontwikkelingscyclus van deze tool volgen om de broncode te downloaden op de GitHub-pagina.

Download Cyberduck FTP voor Windows 10 van de officiële site hier.

Totale bevelhebber

Dit is FTP-software met een hele reeks functies, samen met de ondersteuning van Windows met twee bestanden, verschillende talen, Unicode en uitgebreide zoekfuncties. Het stelt gebruikers ook in staat om bestanden te vergelijken terwijl ze mappen beheren. Gebruikers kunnen het paneel gemakkelijk bekijken met behulp van bitmapweergave, parallelle poortkoppelingen, enz. Het heeft zelfs een ingebouwde FTP-server met HTTP- en FXP-proxyondersteuning. Met deze tool kun je snel editors vergelijken, bomen isoleren en wachtwoorden beheren met slechts één klik.

Het maakt niet uit of u een professionele of individuele gebruiker bent, u moet de beste gratis installeren FTP-clients voor Windows 10 voor snelle gegevensoverdracht. Dit zal uw systeem veilig houden en bestanden met de grootst mogelijke efficiëntie overbrengen. Met een hoogwaardige FTP-client kunt u uiterst voorzichtig en veilig opslaan en verzenden.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like