De 110-inch MicroLED-tv van Samsung brengt The Wall naar je woonkamer

microled lifestyle

Samsung verheugt zich in het scoren van spetterende krantenkoppen op CES met zijn gigantische micro-LED-schermen, waarbij het bedrijf in januari een gigantisch 292-inch model van “The Wall” op CES-bezoekers liet zien. Maar terwijl de eerdere micro-LED-panelen arriveerden in modules die professioneel moesten worden geassembleerd, is de nieuwe 110-inch MicroLED-tv klaar om naar te kijken, direct uit de (gigantische) doos.

De Samsung MicroLED TV, die naar verwachting in het eerste kwartaal van 2021 wereldwijd wordt verzonden, is gebaseerd op micro-LED-displaytechnologie: zelf-emitterende pixels die levendige kleuren en perfect zwart bieden, vergelijkbaar met OLED, omdat ze afzonderlijk kunnen worden in- en uitgeschakeld. In tegenstelling tot de organische pixels in OLED-panelen zijn micro-LED-panelen echter niet vatbaar voor inbranden.

Samsung prijst al een paar jaar zijn op micro-LED’s gebaseerde “The Wall” -schermen, waarbij het bedrijf formaten aanbiedt van een waanzinnig groot 292-inch paneel tot een redelijker 75-inch.

Eerdere versies van Samsung’s micro-LED-schermen waren opgezadeld met een aantal belangrijke problemen. Om te beginnen, vanwege de moeilijkheden die inherent zijn aan de productie van micro-LED’s, komen de displays meestal aan in afzonderlijke modules die moeten worden geassembleerd door een professionele installateur. Ten tweede zijn de micro-LED-schermen van Samsung onbetaalbaar (denk aan zes cijfers), wat betekent dat ze voornamelijk gericht zijn op zakelijke en luxe klanten.

Betreed de 110-inch MicroLED, een tv die belooft het eerste probleem met de micro-LED-schermen van Samsung op te lossen door de noodzaak om meerdere panelen te monteren te elimineren. In plaats daarvan wordt de nieuwe tv geleverd als een complete, geprefabriceerde eenheid, waarbij Samsung opschept dat het een nieuw productieproces heeft ontwikkeld om de productie van micro-LED-panelen te stroomlijnen. Met deze nieuwe set hoef je hem alleen maar uit de doos te halen, in te pluggen en aan te zetten – hoewel, aangezien we het over een 110-inch tv hebben, het uit de doos halen zou kunnen blijken te zijn een hele operatie zijn.

Of de MicroLED-tv het tweede probleem met de micro-LED-schermen van Samsung aanpakt – het exorbitante prijskaartje – valt nog te bezien: Samsung heeft de prijzen nog niet bekendgemaakt. (Eerlijk gezegd houden we onze adem niet in voor betaalbaarheid.)

Samsung belooft dat de MicroLED “verbluffende”, “heldere” en “levendige” beelden zal leveren, dankzij een nieuwe Micro AI-processor. Het is echter vermeldenswaard dat deze 110-inch tv alleen in staat is tot een maximale resolutie van 4K, niet tot 8K zoals de grotere “The Wall” -schermen van Samsung of de duurdere LED-gebaseerde QLED-tv’s.

De MicroLED zal bogen op een bijna randloos scherm met een scherm-tot-lichaamverhouding van 99,99 procent, zegt Samsung. Naast het bekijken van één gigantische afbeelding, kun je het scherm ook opsplitsen in vier 55-inch schermen, ideaal voor NFL Sunday Ticket-junkies.

Naast de beelden zegt Samsung dat het geïntegreerde Majestic Sound System van de tv met Object Tracking Sound Pro-functionaliteit realistisch (indien gevirtualiseerd) 5.1-kanaals geluid kan produceren zonder dat er externe luidsprekers nodig zijn.

Allemaal erg indrukwekkend, maar we moeten de 110-inch MicroLED nog in actie zien (of horen) en we weten ook niet hoeveel Samsung van plan is in rekening te brengen voor zijn gigantische nieuwe set. Aangezien de 98-inch Q900 QLED-tv van Samsung, een 8K-set op basis van traditionele LED-technologie, een adembenemende $ 60.000 kost (en dat na een korting van 40 procent), zetten we ons schrap voor het uiteindelijke prijskaartje van de MicroLED.

0 Shares:
You May Also Like