De 10 beste IT-uitlegvideo’s aller tijden

Best-IT-Explainer-Videos

Marketing in de IT-industrie kan moeilijk zijn. Niet veel mensen begrijpen de ins en outs van computers of software, en dus is het een echte uitdaging om je product aan kijkers uit te leggen en ze er tegelijkertijd enthousiast over te maken. In dit artikel gaan we kijken naar 10 van de beste IT-uitlegvideo’s aller tijden om je wat inspiratie te geven en hopelijk te inspireren om de best mogelijke uitlegvideo te maken voor je merk, product of dienst.

1. AnchorPoint-beveiliging

Wat is een betere manier om uw beheerde IT-beveiligingsbedrijf te promoten dan met een volledig swat-team, compleet met torpedo’s, geweren en een helikopter?

Met animatie is alles mogelijk en AnchorPoint Security heeft daar echt gebruik van gemaakt. De cyberbeveiligingsmarkt is verzadigd en ook… nogal droog! Maar de leuke animatievideo van AnchorPoint Security presenteert de worstelingen van beveiligingsanalisten op een humoristische en verfrissende manier waar iedereen met plezier naar kan kijken.

2. Intel

Intel is een begrip, maar hoeveel van ons weten wat Intel eigenlijk doet?

Binnenkomen: Jim Parsons.

Intel gebruikte The Big Bang Theory-acteur in hun recente uitlegvideo’s als een manier om de aandacht te vestigen op het werk dat ze achter de schermen doen, zoals het aandrijven van 98% van de cloud.

De video’s zijn kort, pittig en dankzij de beroemdheid op de A-lijst in het midden, deelbaar.

3. NewVoiceMedia

Deze video gebruikt slechts twee acteurs en een klein aantal rekwisieten om op een boeiende manier uit te leggen hoe NewVoiceMedia meer klanten voor hun klanten kan leveren.

De acteur spreekt rechtstreeks tot de camera, bijna in vlog-formaat, en dat vraagt ​​meer aandacht en maakt de video persoonlijker.

De interacties tussen de acteurs zijn grappig en hebben ook een openhartig gevoel. Deze sterke verstandhouding en de verhaalgedreven uitleg van het product maken deze video leuk om naar te kijken.

4. Vuelio

{{ script_embed(‘wistia’, ‘jlfeafh95i’, ‘undefined’, ‘responsive’) }}

Preroll-video’s, de advertenties die vóór de door jou gekozen inhoud op YouTube worden afgespeeld, moeten de aandacht opeisen en ter zake komen…! Ze hebben immers maar 30 seconden om de aandacht van de kijker te wekken.

Vuelio maakte, net als AnchorPoint Security, gebruik van animatie om hun pre-roll uitlegvideo vanaf het begin de aandacht te trekken. Hun video bevat raketten, paarden, paardenraketten – wat is er niet leuk aan?!

5. IT-MAN

Een groot deel van het huidige personeelsbestand behoort tot de generatie die is opgegroeid met het spelen van videogames. Dus als je die mensen wilt bereiken, wat doe je dan?

Je maakt natuurlijk een 8-BIT videogame-thema uitlegvideo!

Panorama9 heeft niet alleen een uitlegvideo gemaakt om hun cloudgebaseerde service met bedrijfsnetwerkbeheer te promoten, ze hebben IT-MAN!

Hun video heeft een volledig thema, van de verhaallijn tot de beelden en zelfs tot de geluidseffecten. Deze nostalgische video zet mensen aan het praten en delen, en dat is precies wat het een van de beste IT-uitlegvideo’s aller tijden maakt.

6. Verbinding verbreken

Disconnect.me is een Chrome-extensie die internetten persoonlijker en veiliger maakt. In hun uitlegvideo, toepasselijk getiteld: “Ongewenste tracking is niet cool”, presenteren ze de risico’s van online browsen en de voordelen van het gebruik van hun service.

Ik vind deze uitlegvideo leuk omdat de stijl vrij uniek is. Het begint met een pop die de “echte jij” vertegenwoordigt en gaat dan over naar animatie om de “digitale jij” te vertegenwoordigen. Het schattige octopuskarakter roept ook goed emotie op bij kijkers. Voeg daar de persoonlijke voice-over aan toe en over het algemeen is deze video behoorlijk gedenkwaardig.

7. Softcat

Deze video van Softcat laat het gebruik van een voice-over achterwege en gebruikt in plaats daarvan tekst op het scherm om de aandacht van kijkers te trekken. De video is deels een videografische stijl, waarbij feiten en cijfers op het scherm worden weergegeven, en ook deels live-actiebeelden, waarin echte medewerkers in echte situaties worden getoond.

Het gebruik van statistieken en medewerkers in video’s is een geweldige manier om kijkers te laten zien dat je een betrouwbaar bedrijf bent dat om het werk geeft. Softcat versterkt dit idee verder door ook getuigenissen van klanten en logo’s van eerdere klanten op te nemen in hun uitlegvideo.

8. Dropbox

We hebben allemaal getuigenissen van werknemers gezien. Maar hoeveel heb je er gezien die poppen gebruiken?!

Deze video van Dropbox maakt gebruik van poppen die zijn aangepast om op hun werknemers te lijken, tot en met de gezichtsuitdrukkingen. Dit, in combinatie met de vele visuele grappen in de video, maakt het een plezierige en deelbare video, waardoor Dropbox uiteindelijk meer bekendheid krijgt.

9. Slack

Slack heeft een geschiedenis in het maken van geweldige uitlegvideo’s. Ze werken meestal samen met een geweldig verhaal, met geweldige animatie en een pakkende soundtrack, en de video hierboven is geen uitzondering.

Wanneer je een Slack-uitlegvideo bekijkt, voelt het alsof je naar een film kijkt in plaats van naar een advertentie. Hun geheim is dat ze niet te kostbaar zijn over hun product. Hun product is duidelijk de kern van de video, maar ze besteden niet veel tijd aan het uitleggen van de voordelen, ze laten het in gebruik zien.

10. Wat is Blockchain?

Deze video is visueel niet bijzonder spectaculair, maar de simpele animatie werkt als begeleiding bij de ingewikkelde uitleg.

“Wat is blockchain?” is een zeer moeilijke vraag om te beantwoorden, en aangezien we steeds dichter bij het leven in een volledig digitale wereld komen, is het ook een zeer belangrijke vraag om te beantwoorden. Deze video doet precies dat, op de eenvoudigste manier mogelijk.

Laatste gedachten

Video’s zijn er in alle verschillende soorten en maten. Sommige zijn langdradig en zakelijk, andere zijn pittig en gebaseerd op verhalen. Alleen jij weet wat het beste bij jouw merk past.

Hopelijk hebben de video’s in dit artikel je wat inspiratie gegeven, en als je hulp nodig hebt bij het maken van je uitlegvideo, neem dan contact met ons op. We zouden graag van je horen.

0 Shares:
You May Also Like