D-Link stopt voor het einde van het jaar met IFTTT-ondersteuning voor oudere smarthome-apparaten

d link ifttt

Als je IFTTT hebt gebruikt om de leiding te nemen over oudere D-Link smart home-apparaten, slecht nieuws: IFTTT-applets werken mogelijk niet veel langer met sommige van die gadgets.

Zoals voor het eerst gemeld door Android Police, heeft D-Link zijn gebruikers zojuist laten weten dat vanaf 1 december zijn oudere Mydlink Home-smartapparaten IFTTT niet langer ondersteunen, de populaire webservice waarmee gebruikers applets kunnen maken en delen die acties activeren op basis van een set van voorwaarden. Ondertussen zullen de nieuwere Mydlink-app van D-Link en de ondersteunde slimme apparaten IFTTT nog steeds ondersteunen met behulp van een nieuwere integratie.

“Op 1 december 2020 zullen we de IFTTT-services voor Mydlink Home-apparaten stopzetten”, luidt een bericht op de website van D-Link. Alle IFTTT-applets die worden gebruikt met de Mydlink Home-app van D-Link blijven werken tot 30 november middernacht, voegt het bericht eraan toe.

Onder de oudere en stopgezette slimme apparaten van D-Link die IFTTT-ondersteuning zullen verliezen, zijn de DCH-S150 bewegingssensor, de DCH-S160 watersensor, de DCH-S220 sirene en een verscheidenheid aan slimme stekkers en beveiligingscamera’s.

D-Link voegde eraan toe dat “getroffen” smart home-apparaten zullen blijven functioneren met behulp van de Mydlink Home-app.

De oudere Mydlink Home-producten die IFTTT-ondersteuning verliezen, “hebben al lang het einde van hun levensduur bereikt” en zijn “vervangen door nieuwere productaanbiedingen”, vertelde een vertegenwoordiger van D-Link aan TechHive. De vertegenwoordiger voegde eraan toe dat hoewel sommige oudere Mydlink Home-apparaten “in een beperkte capaciteit” met de nieuwere Mydlink-app zullen werken, ze op 1 december nog steeds de IFTTT-functionaliteit zullen verliezen.

Afkorting van “If This Then That”, IFTTT is een populaire automatiseringstool voor slimme thuisgebruikers en wordt ondersteund door een breed scala aan bekende merken, waaronder Philips Hue, Harmony, iotty, Ring, WeMo, Withings, Nanoleaf en Samsung Slimme dingen.

U kunt IFTTT-applets (of “recepten”) maken die u e-mails, sms-berichten of andere meldingen sturen wanneer uw slimme apparaten verschillende acties uitvoeren, terwijl andere applets slimme apparaten van verschillende merken kunnen helpen met elkaar te communiceren.

Onder de IFTTT-applets die gebruikers voor hun D-Link Mydlink Home-apparaten hebben gemaakt, is er een die een D-Link-smartstekker inschakelt bij zonsondergang, terwijl een andere een sms stuurt wanneer een D-Link-watersensor een lek detecteert. Er is ook een applet die de D-Link-sirene laat klinken als je Arlo-camera beweging detecteert.

D-Link voegde in 2016 voor het eerst IFTTT-ondersteuning toe voor zijn Mydlink Home-producten.

Hier is een lijst met Mydlink Home-apparaten die IFTTT-ondersteuning zullen verliezen vanaf 1 december:

D-Link slimme stekker

DSP-W110 DSP-W115 DSP-W215 A1/B1

D-Link bewegingssensor

D-Link Sirene

D-Link watersensor

D-Link aangesloten thuiscamera’s

DCS-935L DCS-935LH DCS-5010L DCS-5025L DCS-8200LH

0 Shares:
You May Also Like