D-Link Outdoor Wi-Fi Smart Plug (model DSP-W320) review

d-link dsp320

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Aanwezigheid van een USB-oplaadpoort maakt het uniek Robuuste en duurzame constructieVerkopen kunnen onafhankelijk worden bediend

nadelen

Veel hoger geprijsd dan de concurrentie die geen USB-poort heeft. Ongelooflijk planningssysteem We hebben wat problemen ondervonden met de installatie

Ons oordeel

Als je een USB-poort moet hebben ingebouwd in je outdoor smart plug, dan is dit de enige game in de stad (wees bereid er veel voor te betalen).

D-Link’s nieuwe, stevige Outdoor Wi-Fi Smart Plug (model DSP-W320) heeft een geweldige functie die uniek lijkt te zijn in de smart home-ruimte: naast zijn paar driepolige stopcontacten, beschikt hij over een 2,1-amp USB-A-poort, zodat je je telefoon kunt opladen zonder dat je een adapter mee hoeft te nemen op de veranda.

Maar voordat u besluit om het product te kopen op basis van dat selectievakje in de lijst met functieset, laten we eens nader kijken naar deze slimme stekker en hoe goed deze eigenlijk werkt.

Ten eerste zul je merken dat ik ‘vlezige’ noemde. Met een gewicht van bijna 0,75 pond is dit een monster van een schakelaar. Zeker, dat soort gewicht impliceert ernst en robuustheid, en het apparaat voelt als een echte baksteen in de hand. Dat gezegd hebbende, het apparaat is geclassificeerd als IP54: het houdt genoeg stof buiten om storingen te voorkomen, maar het is alleen bestand tegen besproeiing met een tuinslang, dus zorg ervoor dat het niet op de grond ligt wanneer u het gebruikt het buiten. In dit verhaal lees je alles over IP-codes.

D-link DSP-W320 mydlink-app

Het apparaat is geschikt voor een totale belasting van 1.800 watt, wat voldoende vermogen zou moeten zijn voor bijna elk thuisgebruik. Elk stopcontact – en de USB-poort die het uniek maakt – kan worden beschermd door zijn eigen individuele rubberen hoes wanneer niet in gebruik. Deze zijn stevig en effectief om stof en vuil uit de stopcontacten te houden.

De twee stopcontacten kunnen zowel in hardware als software afzonderlijk worden bediend: de bovenkant van het apparaat is voorzien van twee aan / uit-knoppen, elk met een groene LED die oplicht wanneer deze aan staat. Er is ook een draadloze status-LED tussen de twee knoppen, die u laat weten wanneer het apparaat is verbonden met Wi-Fi (alleen 2,4 GHz). Deze LED’s kunnen niet worden uitgeschakeld. De USB-poort staat ook altijd aan en kan niet worden uitgeschakeld.

De installatie vindt plaats via de mydlink-app en omvat het scannen van een QR-code die is afgedrukt op een kaart die is meegeleverd in de doos en op de achterkant van de stekker. Het installatieproces was traag en foutloos voor mij, en ik moest drie keer proberen om het systeem met succes verbinding te laten maken met mijn wifi-netwerk, waarbij ik elke keer eindeloos moest wachten. Dit werd gevolgd door twee pogingen tot firmware-update, die elk minstens 10 minuten duurden, voordat ik de plug volledig kon gebruiken.

Hoewel de bedieningsapp van D-Link er overzichtelijk uitziet, is hij verrassend genoeg niet zo gebruiksvriendelijk. Hoewel het gemakkelijk is om je verkooppunten handmatig te bedienen, is het planningssysteem – dat onlangs is vernieuwd, volgens een ingesloten video in de app – verre van gebruiksvriendelijk. D-Link probeert het proces intuïtief te maken door u aan/uit-tijden te laten plannen door te tikken en te slepen binnen een kalender van een week, maar elke dag moet afzonderlijk worden geconfigureerd; er is geen optie om een ​​”elke dag” schema in te stellen, en er is geen manier om het schema voor beide verkooppunten tegelijk in te stellen. Het is onnodig tijdrovend, hoewel de afteltimer in ieder geval een stuk intuïtiever is. Voor velen is het misschien een betere optie om een ​​van de externe verbindingen van D-Link te gebruiken, waaronder Google Assistant, Alexa en IFTTT, voor het beheren van planning en automatisering. De HomeKit-technologie van Apple wordt echter niet ondersteund.

Het grootste probleem met deze plug is echter de prijs. Met $ 50 staat het aan de top van de markt voor wifi-stekkers voor buiten, hoewel geen van zijn concurrenten kan bogen op een USB-poort. Of die poort 20 dollar extra waard is, is een grote vraag, namelijk omdat ik nog steeds niet helemaal zeker weet hoe ik hem zou gebruiken, aangezien ik zelden in de buurt van een extern stopcontact blijf hangen. Je telefoon opladen? Een USB-speaker van stroom voorzien? Ik veronderstel dat het zelfs in het ergste geval geen kwaad kan om opties te hebben.

0 Shares:
You May Also Like