Cync Smart Thermostat review: een midrange HVAC-controller met enkele geavanceerde opties

Cync Smart Thermostat

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Eenvoudige installatie en dagelijks gebruik Er wordt een voedingsadapterset meegeleverd als er geen C-draad in de muur zit Compatibel met Amazon Alexa en Google Assistant Optionele sensoren beschikbaar om warme en koude plekken te elimineren

nadelen

Geen AI om te leren en aan te passen aan uw leefpatronen Aan de prijzige kant voor zijn functieset Geen ondersteuning voor Apple’s HomeKit-ecosysteem

Ons oordeel

De Cync Slimme Thermostaat van GE Lighting biedt een eenvoudige manier om de verwarming en koeling van uw huis te regelen, en u kunt hem koppelen met externe sensoren om koude en hete plekken te helpen elimineren. Maar die sensoren kosten extra en deze thermostaat is niet zo slim als sommige van zijn concurrenten.

Prijs bij beoordeling

GE Lighting Cync slimme thermostaat: $ 119,99, $ 149,98 zoals beoordeeld (met de $ 29,99 Cync kamertemperatuursensor)

Vandaag de beste prijzen – GE Lighting Cync Slimme Thermostaat

Amazone

$ 111,22

Free

Eenvoud is het sleutelwoord als het gaat om de Cync Smart Thermostat van GE Lighting. Het is snel en eenvoudig te installeren – aan de muur en op uw smartphone – en het ondersteunt een optionele sensor die u in een tweede kamer kunt installeren om uw HVAC-systeem te helpen warme en koude plekken in uw huis te elimineren.

De Cync functioneerde goed genoeg tijdens mijn evaluatie in mijn huis, maar het laat een paar trucjes op tafel. Het is bijvoorbeeld niet Energy Star-gecertificeerd en de thermostaat concentreert zich op planning en handmatige temperatuuraanpassingen in plaats van kunstmatige intelligentie te gebruiken zoals een high-end Ecobee, Nest of zelfs de supergoedkope slimme thermostaat van Amazon dat doet.

In tegenstelling tot die apparaten, kan de Cync Slimme Thermostaat niet leren van uw komen en gaan om automatisch scenario’s te ontwikkelen die een betere temperatuurregeling kunnen bieden en u mogelijk een paar dollar kunnen besparen. En om eerlijk te zijn, de thermostaat van Amazon is alleen compatibel met Amazon’s eigen Alexa, waar de andere drie zowel Alexa als Google Assistant ondersteunen.

Bedradingsblok en montagebeugel voor de Cync Slimme Thermostaat

Brian Nadel/Gieterij

Het goede nieuws is dat het werkt met een breed scala aan verwarmings- en koelsystemen, variërend van eenvoudige eenzone-aangelegenheden tot meertraps warmtepompen op basis van compressoren. En als je geen C-draad in je muur vindt om de thermostaat van stroom te voorzien, wordt er een Power Extender Kit meegeleverd, zodat je niet opnieuw hoeft te bedraden. Veel andere thermostaatfabrikanten rekenen extra voor zo’n adapter of vertrouwen erop dat je een generieke powerkit kiest.

In de Cync Slimme Thermostaat

De ovale 5,3 x 3,4 x 1,0-inch (BxHxD) thermostaat is bijna twee keer zo groot als de vierkante Amazon Slimme Thermostaat. De witte en zwarte behuizing zou in vrijwel elk interieur moeten passen, hoewel ik de keuze uit zes kleuren leuk vind die de aanzienlijk duurdere Nest Learning Thermostat biedt.

Het 3,9-inch monochrome scherm van de thermostaat laat veel zien, inclusief of het verwarmen of koelen is, evenals de huidige en ingestelde temperaturen. Dat gezegd hebbende, zijn de grotere cijfers van de Amazon Smart Thermostat beter leesbaar, vooral op afstand.

Met zijn optionele Cync-kamertemperatuursensor ($ 30), berekent de Cync Slimme Thermostaat het gemiddelde van de temperaturen bij de thermostaat en in elke kamer die een sensor heeft, zodat uw HVAC-systeem dichter bij het leveren van uw doeltemperatuur door uw hele huis kan komen, in plaats van alleen waar uw thermostaat is geïnstalleerd. Ondersteuning voor sensoren op afstand is een andere functie die u niet zult vinden bij de thermostaat van Amazon.

Cync Kamertemperatuursensor

GE Verlichting

Zoals ik al zei, werkt de Cync Smart Thermostat met zowel Amazon Alexa als Google Assistant. Als de koppelingen zijn ingesteld, kan de thermostaat reageren op opdrachten als ‘zet de temperatuur twee graden lager’ of ‘verhoog de temperatuur naar 72 graden’. In tegenstelling tot de veel duurdere Ecobee SmartThermostat met spraakbesturing, heeft de Cync echter geen ingebouwde microfoon en luidspreker, dus je moet je smartphone of een slimme luidspreker gebruiken.

Het prijskaartje van $ 120 van de Cync Smart Thermostat is ongeveer twee keer zo hoog als dat van de Amazon Smart Thermostat, en het toevoegen van de externe temperatuursensor brengt het totaal op $ 149. Bij het ter perse gaan, verkocht Nest’s instapmodel Nest Thermostat voor $ 99, maar dat model ondersteunt geen secundaire sensoren.

De Cync Slimme Thermostaat instellen

De Cync Slimme Thermostaat is eenvoudig in te stellen. Nadat ik mijn HVAC-systeem had uitgeschakeld, volgde ik de stapsgewijze instructies in het installatieboekje. In de montagebeugel van de thermostaat is een waterpas ingebouwd, waardoor een waterpas installatie eenvoudig is. Als u een grotere thermostaat vervangt, vindt u een ovale sierplaat die de gaten van uw vorige installatie helpt afdekken – dat is handiger dan een plamuurmes, borstel, spackle en verf uit te breken. Met de beugel aan de muur heb ik vervolgens mijn HVAC-draden door de vierkante opening in de plaat geregen.

Met alles aangesloten en ingeschakeld, heb ik de app ingesteld door een account aan te maken, de thermostaat een naam te geven en een achtergrondscherm voor de hoofdpagina te kiezen. Nadat ik het aantal en de kleuren van de bedrading van mijn HVAC had beschreven, klikte ik de thermostaat in de montageplaat en gaf hem even de tijd om aan te zetten. Ten slotte verbond ik het met mijn telefoon via Bluetooth en vervolgens met het wifi-thuisnetwerk; het systeem werkt alleen met 2,4 GHz-netwerken. Het hele proces duurde ongeveer 7 minuten.

De Cync-app gebruiken

Drie weergaven van de GE Sync Smart Thermostat-app

Brian Nadel/Gieterij

Terwijl de Cync Slimme Thermostaat veel informatie weergeeft, is de Cync app—beschikbaar voor Android en iOS—nog handiger in gebruik. Dezelfde app kan ook alle smart home-producten van GE Lighting bedienen: gloeilampen, wandinbouwschakelaars en -dimmers, beveiligingscamera’s en meer.

De app toont de huidige en ingestelde temperaturen en of uw HVAC-systeem in de koel- of verwarmingsmodus staat. Rechtsboven wordt de status weergegeven van de Bluetooth-verbinding met de externe temperatuursensor, indien geïnstalleerd. Het zijn dezelfde gegevens als het scherm van de thermostaat, maar het gaat nog een stap verder door ook gegevens over de relatieve vochtigheid weer te geven.

Tik onderaan op de link Bediening en de Cync Slimme Thermostaat toont een schat aan details. Naast het kiezen van verwarming of koeling en het zien van de temperaturen van de thermostaat en de temperatuursensor, heeft het scherm een ​​Eco-modus en de mogelijkheid om alleen de ventilator te gebruiken, als de HVAC-eenheid er een heeft. Aan de onderkant is een manier om de ventilator met tussenpozen te laten draaien.

De Cync Slimme Thermostaat gebruiken in de echte wereld

Gedurende drie weken in de late lente, terwijl ik overschakelde van verwarming naar koeling, was de Cync Slimme Thermostaat een betrouwbare en gebruiksvriendelijke vervanging voor mijn verouderde basisthermostaat. Het heeft goed werk geleverd om een ​​comfortabele omgeving in mijn huis te behouden, en ik vond het heerlijk om de temperatuur met mijn telefoon te kunnen aanpassen vanaf elke plek waar ik internettoegang had. Dat gezegd hebbende, GE Lighting brengt niet veel nieuws op tafel.

Hoewel het een van de goedkoopste slimme thermostaten is om sensoren op afstand te ondersteunen – zij het tegen een meerprijs – heeft het niet de AI die kan voorspellen wanneer ik verwarming of koeling nodig heb en wanneer niet. Het is nauwkeurig en gebruiksvriendelijk, maar het is niet zo geavanceerd als sommige van zijn concurrenten.

0 Shares:
You May Also Like