CyberPower SL700U standby UPS review: houd uw thuisnetwerk in stand

cyberpower sl700u h l

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Goede runtime voor back-up van netwerkapparatuur Uitstekende software bij aansluiting op een computer Inclusief twee 5 V, 2,4 A USB-oplaadpoorten

nadelen

De afstand tussen stopcontacten is een beetje krap als u meer dan een paar muurwratten moet aansluiten Ontbreekt pure sinusgolfuitgang Een stand-by-UPS zoals deze is niet de beste keuze voor back-ups van computervoeding

Ons oordeel

De SL700U standby-UPS van CyberPower biedt voldoende looptijd met een bescheiden hoeveelheid thuisnetwerkapparatuur om stroomstoringen en korte stroomonderbrekingen door te komen.

De acht-outlet CyberPower SL700U heeft een probleem: het is niet bepaald vis of gevogelte. Deze goed gemaakte, relatief compacte unit kan een back-upstroom leveren van maximaal 370 watt/700 volt-ampère (VA), genoeg om ongeveer negen minuten stand-by vermogen te leveren voor een bescheiden computer, zoals een iMac of Dell Inspiron-toren uit het middensegment met een externe monitor.

Deze UPS biedt echter een vermogen van zijn batterij dat alleen de vloeiende sinusgolf simuleert die wordt geproduceerd door wisselstroom die afkomstig is van een elektriciteitsbedrijf. Deze simulatie slingert door stappen in plaats van soepel te schuiven tussen negatieve en positieve spanning, wat een probleem is voor moderne computervoedingen. Dit is geen probleem met solid-state apparaten zoals wifi-routers of breedbandmodems – dat zijn de apparaten die het meest geschikt zijn om ermee te gebruiken.

De meeste moderne computers beschikken over actieve vermogensfactorcorrectie (PFC). Hierdoor kan de voeding van de hardware de binnenkomende wisselstroom efficiënter omzetten in de gelijkstroom die in een computer wordt gebruikt. Het kan ook werken met een verscheidenheid aan spanningen en frequenties die worden geleverd door nutsbedrijven over de hele wereld. Maar wanneer u een gesimuleerde sinusgolf combineert met actieve PFC in plaats van een sinusgolf die wordt geproduceerd door duurdere UPS’en, kan de voeding een hoog piepgeluid produceren wanneer de stroom van de batterij van het back-upapparaat komt. Het is ook mogelijk dat de voeding kleine hoeveelheden schade kan oplopen die in de loop van de tijd zullen oplopen.

cyberpower sl700u l

Deze UPS is ook als model geconfigureerd, in tegenstelling tot een meer geavanceerde UPS. Een standby-UPS tapt zijn batterij af wanneer de spanning voldoende zakt of stijgt om apparaten van het elektriciteitsnet aangesloten op de batterijgevoede stopcontacten af ​​te sluiten en rechtstreeks elektriciteit te voeden. Een line-interactief model laat al zijn vermogen door een conditioner gaan, die kleine excentriciteiten opruimt en de batterij in reserve houdt voor extremere omstandigheden of een volledige stroomuitval. Dat spaart de levensduur van de batterij met een line-interactief model in gebieden met routinematige stroomonderbrekingen, spanningspieken, stroomonderbrekingen of andere problemen.

Een lijninteractieve UPS kan ook in ongeveer 4 milliseconden (ms) in actie komen om stroom te leveren uit de batterij, in tegenstelling tot een nominale 8ms voor de SL700U. Dat verschil kan soms genoeg zijn om een ​​gevoelige computer te laten crashen. Met line-interactieve UPS’en die slechts iets meer watt-voor-watt kosten als stand-by, raad ik computerbezitters aan die stijl te kiezen.

Deze UPS heeft een kostenvoordeel voor het leveren van batterijback-up aan minder gevoelige, maar potentieel meer kritieke netwerkapparaten in uw huis, namelijk een breedbandmodem, een wifi-router of de toegangspunten in een mesh wifi-netwerk, evenals een ethernet-switch als je een overvloed aan bekabelde apparaten hebt.

cyberpower powerpanel 2.2.2

Dat soort apparatuur heeft een laag stroomverbruik, waardoor een lange looptijd mogelijk is op een betaalbare standby-UPS zoals de SL700U. De nominale tijd voor dit model zou het mogelijk maken om 100 W aan apparaten ongeveer 20 minuten te laten werken en 50 W ongeveer een uur. Met bijzonder energiezuinige uitrusting kunt u wel twee uur uit de batterij halen.

Als u zich op een locatie bevindt met relatief frequente storingen, waaronder storingen die 5 tot 20 minuten duren, kunt u uw netwerk mogelijk in stand houden met deze UPS, terwijl u mobiele apparaten en laptops gebruikt die geen eigen UPS nodig hebben. (Internetproviders hebben vaak generatoren en andere back-ups waarmee ze telefoon-, data- en kabeldiensten kunnen blijven leveren, zelfs als er een plaatselijke of zelfs regionale stroomstoring is.)

De acht uitgangen op de SL700U zijn verdeeld in drie die alleen zijn beveiligd tegen overspanning, zoals bij elke zelfstandige overspanningsbeveiliging, en vijf die zijn aangesloten op de batterij. De plaatsing is een beetje krap: de vijf uitgangen hebben een op 2,25 inch afstand van de volgende, terwijl de andere vier slechts 1,125 inch uit elkaar liggen. (Hetzelfde geldt voor de stopcontacten met overspanningsbeveiliging, waarvan er één verder is geplaatst dan de andere twee.) Het heeft ook twee USB-oplaadpoorten (5V tot 2,4A), wat een leuke extra is.

CyberPower biedt downloadbare software voor macOS en Windows waarmee u de UPS kunt configureren, zelfs als deze niet permanent op de computer is aangesloten. U kunt alle hoorbare alarmen uitschakelen (een grote bonus voor sommige mensen) en de UPS instellen om zichzelf opnieuw op te starten wanneer de stroom terugkeert, naast vele andere functies. Als u de UPS gebruikt met een computer die niet afhankelijk is van actieve PFC, kunt u de PowerPanel-software ook gebruiken om uitschakelingen en opstarten te plannen, of automatisch te reageren wanneer de stroom uitvalt. (Ik ben blij te kunnen melden dat een bijgewerkte versie van de Mac-software die in augustus 2020 is uitgebracht, problemen bij installatie en gebruik die ik eerder dit jaar ondervond bij het beoordelen van een ander CyberPower-apparaatv elimineert.)

De SL700 heeft een bedradingsfoutlampje – aan een korte zijde, naast de USB-connector voor een computeraansluiting – die u moet controleren wanneer u hem voor het eerst aansluit. De LED brandt rood als er een bedradingsprobleem is, zoals een ontbrekende aarding , slechte aarde of omgekeerde bedrading. Als u dit apparaat zou kopen en een rood lampje ziet wanneer u deze UPS op de stroom aansluit, koppel deze dan los en bel onmiddellijk een elektricien.

CyberPower bevat een handige en uitgebreide handleiding in de doos, evenals volledige garantie-informatie, in tegenstelling tot sommige andere fabrikanten. Het bedrijf biedt drie jaar bescherming tegen een onverwachte storing van de UPS en een eeuwigdurende verzekering ter waarde van $ 100.000 tegen reparaties of vernietiging van aangesloten apparatuur. Zowel de UPS- als de bijgevoegde apparatuurgarantie zijn alleen beschikbaar voor de oorspronkelijke koper, die een storing binnen 10 dagen na het incident moet melden en de originele gedateerde aankoopbon moet overleggen.

het komt neer op

De computerwereld is grotendeels voorbij de standby-UPS-modellen gegaan, maar ze hebben nog steeds een plaats: de CyberPower SL700 is de juiste prijs voor netwerkstabiliteit en continuïteit in huis.

0 Shares:
You May Also Like