CyberPower PFC Sinewave CP1000PFCLCD UPS review: geweldig voor pc’s, Macs

cp1000pfclcd l2

De CyberPower PFC Sinewave CP1000PFCLCD heeft veel van de functies die nodig zijn om te fungeren als een stabiele ononderbroken stroomvoorziening (UPS) voor moderne pc’s en Macs, inclusief spelsystemen en systemen die worden gebruikt door creatieve professionals. Deze eenheid met een capaciteit van 600 watt kan een redelijk high-end computersysteem met externe schijven en monitor de paar minuten laten draaien die nodig zijn voor een veilige uitschakeling wanneer deze maximaal is. Een meer bescheiden opstelling die slechts 300 watt trekt, kan bijna 10 minuten meegaan, waardoor u een korte, maar aanhoudende storing kunt overbruggen.

Het is een verrassend compacte eenheid, met een afmeting van 4 x 10,4 x 9 inch (BxDxH) en een gewicht van iets minder dan 16 pond, en is strak ontworpen en gestyled zonder er al te luxe uit te zien voor de alledaagse functie van een UPS. Het LCD-scherm op het voorpaneel bevat standaard een behoorlijke hoeveelheid informatie en een weergaveknop om er meer door te bladeren.

Sommige functies kunnen via het voorpaneel worden geprogrammeerd, hoewel het een lang paneel vereist in een grote opgevouwen handleiding om de indicatoren uit te leggen en een apart blad in letterformaat met programmeerinstructies als u instellingen wilt wijzigen. Dit apparaat heeft een USB-aansluiting en CyberPower biedt Windows-, macOS- en Linux-software om de meeste instellingen gemakkelijker te kunnen verwerken en om toezicht te houden. (Er is zelfs een seriële poort voor oudere computers.) Dit model werkt ook met UPS-functies die in sommige besturingssystemen zijn ingebouwd.

powerpanel huidige status

Via het besturingssysteem of met behulp van CyberPower’s PowerPanel Personal, kunt u parameters instellen voor hoe lang voordat een automatische uitschakeling wordt geprobeerd wanneer de UPS overschakelt naar batterijvoeding, naast andere instellingen, inclusief het plannen van uit- en aan-tijden.

Deze CP1000PFCLCD produceert genoeg stroom voor de prijs dat het nuttig en betaalbaar zou kunnen zijn om een ​​stroomback-up te bieden voor thuis- of kleine kantoornetwerkhardware van in totaal 50 tot 100 watt, met een looptijd van meer dan een uur aan de laagste kant, als u regelmatig of langer uitvalt en u wilt uw netwerk online houden terwijl u laptops en mobiele apparaten gebruikt die hun eigen batterijen hebben om ze draaiende te houden.

Dit model, en de serie UPS-torens waar het deel van uitmaakt, heeft echter functies die speciaal zijn ontworpen voor moderne computers, waarbij wordt geprobeerd ervoor te zorgen dat het uitgangsvermogen zo schoon mogelijk is, ongeacht de vermogensvariatie en uitval die optreden. Moderne pc-voedingen zijn geavanceerd en werken over een verscheidenheid aan verschillende voedingssystemen in verschillende landen. Met die flexibiliteit komt kwetsbaarheid, omdat ze vertrouwen op schonere kracht.

cp1000pfclcd b

De meeste computers van de afgelopen jaren zijn voorzien van voedingen met actieve vermogensfactorcorrectie (PFC), waarvoor een vrij zuivere sinusgolf nodig is, of de visualisatie van de snelheid van verandering van stroom in wisselstroom terwijl deze heen en weer gaat, van richting omkerend zoals een klein bassin van links naar rechts naar links draaiend.

Hoogspanningskabels produceren een sinusgolf die extreem soepel is. UPS’en kunnen een zuivere of een sinusgolf produceren, die ruw en grof is, maar prima werkt met oudere voedingen en solid-state hardware.

De CP1000PFCLCD heeft een pure sinusgolffunctie, waardoor hij een actieve PFC-voeding niet beschadigt of slijtage veroorzaakt wanneer hij stroom krijgt van de interne batterij, en ook voorkomt dat de voeding zoemt of zoemt, wat het kan als een dikke sinusgolf aflopen.

Dit UPS-model is ook , wat betekent dat het altijd stroom conditioneert, verzakkingen verhoogt (tot 90 volt) en hogere spanningen opnieuw formatteert (tot 140 volt), evenals het corrigeren van eventuele onregelmatigheden in de AC-cyclus – die zijn zeldzamer, maar kan ook apparaten beschadigen. Deze correcties gebeuren met behulp van interne circuits die de batterij helemaal niet belasten, zolang er voldoende stroom aanwezig is om de problemen op te lossen. Dat voorkomt dat de batterij onnodig wordt gebruikt en verlengt de levensduur.

powerpanel spanningsconfiguratie

Wanneer de batterij moet worden ingeschakeld, zegt CyberPower dat het slechts 4 milliseconden (ms) duurt, ruim binnen wat nodig is om te voorkomen dat een computer of ander apparaat de continue stroomstoot verliest die ervoor zorgt dat het wordt verwerkt en niet struikelt. Het goedkopere type UPS heeft 5 tot 25 ms nodig om stroom te leveren, afhankelijk van het model, dat mogelijk te lang is.

CyberPower rustte de CP1000PFCLCD uit met 10 stopcontacten, een beetje dicht op elkaar geplaatst; Ik zou niet proberen om veel muurwratten erin te krijgen. Vijf van de stopcontacten zijn aangesloten op de batterij- en stroomconditionering, terwijl de andere vijf worden beschermd tegen spanningspieken of hoogspanningstransiënten, zoals op een stand-alone overspanningsbeveiliging.

Het display aan de voorkant biedt behoorlijk wat informatie en het apparaat produceert ook piepjes en alarmgeluiden op basis van wat er intern gebeurt met de batterij en extern met de binnenkomende stroom. Je kunt de geluiden gelukkig dempen, en één indicator telt het aantal stroomstoringen als je het achteraf wilt controleren.

De CP1000PFCLCD heeft een bedradingsfoutlampje op de achterkant van het apparaat, dat u moet controleren wanneer u het voor het eerst aansluit. De LED licht rood op als er een bedradingsprobleem is, zoals een ontbrekende massa, slechte massa of omgekeerde bedrading. Als u dit apparaat zou kopen en een rood lampje ziet wanneer u deze UPS op de stroom aansluit, koppel deze dan los en bel onmiddellijk een elektricien.

CyberPower biedt behoorlijk veel informatie over de CP1000PFCLCD en bevat een legitieme en nuttige handleiding en een programmeerblad op het frontpaneel in de doos. Nergens op internet of in de handleiding wordt echter uitgelegd wat er vervolgens gebeurt als de batterij tijdens een stroomstoring volledig leeg raakt: schakelt het apparaat onmiddellijk weer in of moet het handmatig opnieuw worden opgestart? Het is waarschijnlijk het laatste, want dat is de gebruikelijke benadering, maar het zou goed zijn om het expliciet te vermelden of zelfs een manier te bieden om die optie te selecteren, gezien de hoeveelheid configuratie die het apparaat geniet.

runtime-configuratie van powerpanel

In tegenstelling tot veel UPS-makers, bevat CyberPower een leesbare garantie in de doos (als onderdeel van de handleiding). Het bedrijf biedt drie jaar bescherming tegen een onverwachte storing van de UPS en een eeuwigdurende verzekering ter waarde van $ 350.000 tegen reparaties of vernietiging van aangesloten apparatuur. Zowel de UPS- als de bijgevoegde apparatuurgarantie zijn alleen beschikbaar voor de oorspronkelijke koper, die een storing binnen 10 dagen na het incident moet melden en de originele gedateerde aankoopbon moet overleggen.

het komt neer op

Er is niets dat u niet leuk vindt aan de CP1000PFCLCD. Goed ontworpen, met de juiste set functies rondom, is het de ideale oplossing voor de meeste moderne computerbezitters, vooral als u in een gebied woont met frequente stroomonderbrekingen, stroompieken en korte stroomonderbrekingen.

Als dit apparaat een te laag of te hoog wattage heeft voor uw behoeften, is er goed nieuws: het maakt deel uit van een lijn van zeer vergelijkbare PFC Sinewave-modellen, die lopen van 510 watt ($ 134,95) tot 1050 watt ($ 329,95), en een iets ander front hebben displays en aantallen stopcontacten, met eenheden met een hoger wattage die ook USB-oplaadpoorten op het voorpaneel bieden. Elke in deze serie zou net zo goed moeten passen als deze.

Update: sinds deze recensie voor het eerst werd gepubliceerd, hebben we een nieuwere versie van de PowerPanel-software voor macOS getest. Die herziene versie elimineerde problemen die we noemden, dus hebben we die kritiek uit de recensie verwijderd.

0 Shares:
You May Also Like