Cumulatieve update voor Windows 10 versie 21H2 (KB5010342) kan niet worden geïnstalleerd, laten we dit oplossen

Microsoft brengt regelmatig Windows-updates uit om de algehele prestaties te verbeteren, nieuwe functies te integreren en beveiligingsproblemen te verhelpen. Onlangs heeft het bedrijf cumulatieve update KB5010342 uitgebracht voor de nieuwste Windows 10 versie 21H2 met verschillende bugfixes en verbeteringen op het gebied van beveiliging en betrouwbaarheid. Op apparaten met de nieuwste Windows 10 versie 21H2 wordt KB5010342 automatisch gedownload en geïnstalleerd en moet u uw pc opnieuw opstarten om ze toe te passen.

Kan de update KB5010342 niet installeren

Om verschillende redenen kunt u echter soms problemen ondervinden bij het installeren van Windows-updates zoals: Windows-update KB5010342 vastgelopen downloaden. Of wanneer u dit probeert, zou Windows Update de update beginnen te downloaden en uiteindelijk een foutcode weergeven zoals 0x8024000b, 0x80070026, 0x800f0988, 0x80073701, samen met vele andere. Welnu, als Windows Update niet werkt of een fout op uw apparaat vertoont, kunt u als volgt de meest voorkomende Windows-updateproblemen op Windows 10 oplossen en oplossen.

Problemen met Windows Update op Windows 10 oplossen

Start uw pc meestal opnieuw op en controleer opnieuw op updates die het probleem waarschijnlijk oplossen.

Controleer en zorg ervoor dat u een werkende internetverbinding hebt om Windows-updatebestanden van de Microsoft-server te downloaden. Druk op Windows + R, typ ping google.com -t en klik op ok en bevestig dat u een antwoord krijgt zonder pakketverlies.

Schakel antivirusbescherming van derden tijdelijk uit en verbreek de verbinding met VPN (indien geconfigureerd)

Probleemoplosser voor Windows-updates

Microsoft levert Windows 10 met een aantal ingebouwde hulpprogramma’s voor het oplossen van problemen die automatisch verschillende problemen met Windows 10 detecteren en oplossen. Voer de probleemoplosser voor ingebouwde Windows-updates uit om algemene problemen met Windows Update te diagnosticeren en op te lossen.

Klik met de rechtermuisknop op het startmenu, selecteer instellingen, klik op Update en beveiliging en vervolgens op Problemen oplossen. Klik op de link Extra probleemoplosser (zie de afbeelding hieronder)

Selecteer vervolgens in het gedeelte “Aan de slag” de optie Windows Update. Klik op de knop Probleemoplosser uitvoeren en volg de instructies op het scherm. Laat de probleemoplosser een diagnose stellen en elk probleem oplossen dat hij vindt. weer updaten.

Windows update-map opnieuw instellen

Als de probleemoplosser niet werkt, verwijder dan gewoon de oude updatebestanden en forceer nieuwe Windows-updates van de Microsoft-server. Om deze eerste stop Windows Update-service te doen, volgt u de onderstaande stappen.

Druk op Windows + R, typ services.msc en klik op okHiermee wordt de Windows Services-console geopend Scroll naar beneden en zoek de Windows Update-service, klik er met de rechtermuisknop op selecteer stop

Open nu Bestandsverkenner, navigeer naar de Windows-map\SoftwareDistribution\downloadHier selecteert u alle bestanden en mappen (Ctrl + A) in de downloadmap, klikt u met de rechtermuisknop en verwijdert u.Maak u geen zorgen over deze bestanden, wanneer u de volgende keer controleert op windows updates zal het nieuwe downloaden van de Microsoft-server.

Open opnieuw de Windows-serviceconsole, zoek de Windows-updateservice, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer start. Open nu Windows-update en controleer op updates.

DNS-instellingen wijzigen

Hier is nog een oplossing die helpt bij het oplossen van de meeste Windows-updatefouten

Druk op Windows-toets + R, typ ncpa.cpl en klik op ok,Klik met de rechtermuisknop op actieve netwerkadapter (Ethernet of WiFi) selecteer eigenschappen,Selecteer Internet Protocol versie 4 (TCP/IPV4) en klik vervolgens op eigenschappen,Selecteer nu het keuzerondje en voer het volgende DNS-serveradres in (de openbare DNS-server van Google )Voorkeurs-DNS-server instellen 8.8.8.8 en alternatieve DNS-server 8.8.4.4

Als je een alternatief zoals Cloudflare wilt gebruiken, kun je invoer 1.1.1.1 en 1.0.0.1. Druk op de knop “OK” en probeer Windows Update opnieuw

Voer de opdracht DISM en SFC uit

Er is een kans dat uw Windows 10 een of meerdere beschadigde systeembestanden heeft, waardoor de installatie van Windows-updates kan worden voorkomen.

Open de opdrachtprompt als beheerder. Kopieer en plak de volgende opdracht in het opdrachtpromptvenster:dism /online /cleanup-image /startcomponentcleanupWacht een paar minuten om het scanproces te voltooienVolgende type opdracht sfc /scannow en druk op de enter-toets Zodra het scanproces 100% is voltooid, start u het systeem opnieuw op Controleer opnieuw op updates.

Installeer Windows Update handmatig

Als alle bovenstaande oplossingen het probleem niet oplossen, blijft Windows Update nog steeds hangen bij het downloaden of lukt het niet om te installeren, laten we Windows-updates dan handmatig installeren. Bezoek de webpagina met Windows 10-updategeschiedenis waar u de logboeken kunt zien van alle eerdere Windows-updates die zijn uitgebracht.

Noteer het KB-nummer voor de meest recent uitgebrachte update.

Gebruik nu de Windows Update Catalog-website om te zoeken naar de update die is gespecificeerd door het KB-nummer dat u hebt genoteerd. Download en installeer de update, afhankelijk van of uw machine 32-bit = x86 of 64-bit=x64 is.

Dat is alles na het installeren van de updates, gewoon de computer opnieuw opstarten om de wijzigingen toe te passen. Ook als Windows Update vastloopt tijdens het upgraden van het Windows 10 21H2-proces, gebruikt u gewoon de officiële tool voor het maken van media om Windows 10 versie 21H2 zonder fouten of problemen te upgraden.

Heeft de bovenstaande oplossing geholpen om het installatieprobleem van Windows Update op te lossen? Deel uw feedback in de opmerkingen hieronder.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like