Crosley Aria Shelf System review: een gebruiksvriendelijke alles-in-één stereo voor nieuwe luisteraars

Crossley Aria turntable with vinyl record playing

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Aantrekkelijk midden van de eeuw ontwerpEenvoudig te installeren en te gebruikenUitstekende Bluetooth-streamingkwaliteit

nadelen

Slechte afstemming van FM-radioGeen stofkapGeen mogelijkheid om een ​​betere FM-antenne aan te sluiten

Ons oordeel

Het Crosley Aria-reksysteem is een stereo-eenheid – inclusief een draaitafel – voor nieuwe kopers. Het is gemakkelijk te gebruiken en klinkt veel beter dan je zou verwachten voor deze prijs.

Prijs bij beoordeling

$ 149,95

Beste prijzen vandaag: Crosley Aria Shelf System

Amazone

$ 147,94

Free

Crosley heeft een belangrijke rol gespeeld in de recente comeback van vinyl. Hun draaitafels en platenspelers op instapniveau zijn verschenen in niet-traditionele winkels zoals JC Penney, Urban Outfitters, Bed, Bath & Beyond en Wayfair, evenals in Amazon, waardoor het luisteren naar LP’s gemakkelijk wordt voor mogelijk geïntimideerde nieuwe klanten.

Aan de andere kant wordt het merk Crosley vernield door een luid en aanhoudend contingent van de audio-menigte. Staan lage kosten noodzakelijkerwijs gelijk aan slechte kwaliteit? We besloten een Crosley te testen en erachter te komen.

Crossley Aria-volumeregeling

James Barber/Gieterij

Het Crosley Aria-systeem is de moderne versie van die instapstereo’s uit de jaren 60 en 70 die boomers introduceerden voor het verzamelen van platen. Het ontwerp zou niet opvallen in een verzameling platenspelers uit het midden van de eeuw, met zijn combinatie van heidegrijze stof en walnoothouten materialen.

Het systeem bestaat uit een platenspeler, een Bluetooth-ontvanger en een FM-radio. Er is een enkele 3,5 mm AUX-ingang als u een cassette- of cd-speler wilt aansluiten, maar misschien hebt u een RCA-naar-3,5 mm-kabel nodig om dat te laten werken.

Het systeem is ontworpen voor absoluut gebruiksgemak. De luidsprekerdraden zijn permanent aan de luidsprekers bevestigd en eindigen in rode en witte RCA-aansluitingen die zijn ontworpen om te worden aangesloten op witte (links) en rode (rechts) aansluitingen aan de achterkant van de draaitafel.

Poorten op het Crosley Aria Shelf System

James Barber/Gieterij

De draaitafel wordt geleverd met 7-inch/45 toeren platen met grote gaten en de draaitafel draait op 33-1/3-, 45- en zelfs 78 toeren voor vinylplaten vervaardigd tussen 1898 en eind jaren vijftig. Er is een auto-stop-functie die ervoor zorgt dat de draaitafel stopt met draaien zodra de plaat is afgelopen. Je krijgt een hendel om de toonarm omhoog en omlaag te brengen. Je kijkt naar eigenlijk alles wat je zou verwachten van een klassieke old-school platenspeler.

Als je een naald nodig hebt, kun je met Crosley een vervanging bestellen voor ongeveer $ 15 via hun website – of een 1-800-telefoonnummer als je echt de volledige throwback-ervaring wilt.

Crossley Aria van bovenaf bekeken

James Barber/Gieterij

Om de Aria in te stellen als een Bluetooth-speakersysteem, zit er een Mode-knop op de voorkant van de platenspeler. Druk erop totdat het blauw knippert en maak vervolgens verbinding via de instellingen van je apparaat. De Aria herinnerde zich de koppeling, dus het was gemakkelijk om te schakelen tussen Spotify-streaming en vinyl luisteren.

Er is een FM-radiofunctie, maar het zal frustrerend zijn als je een traditionele radio-ervaring verwacht. Druk op de Mode-knop totdat het lampje groen wordt, druk op de Play/Pause-knop om automatisch naar zenders te zoeken. Zodra dat proces is voltooid, kunt u naar verschillende stations surfen met behulp van de achteruit of vooruit Skip-knop om naar de vooraf ingestelde stations te navigeren. Er is geen directe afstemming, geen mogelijkheid om zenders over te slaan die je niet wilt horen, en de antenne pikte slechts een fractie op van mijn lokale zenders met de sterkste signalen. Er is geen optie om een ​​betere antenne aan te sluiten.

Close-up van de Crossley Aria toonarm

James Barber/Gieterij

Het Aria-systeem heeft geen stofkap voor de draaitafel, dus gebruikers zullen eraan moeten denken om hun vinyl na gebruik op te bergen en de plaat schoon te houden. Dat zal duidelijk een dealbreaker zijn voor sommige kopers, maar het bedrijf levert een all-in systeem voor een prijs die in 1972 dollar rond de $ 22 zou zijn geweest voordat de inflatie het vandaag op $ 150 bracht.

De bedrade luidsprekers van het Aria-systeem zorgen voor voldoende afstand om een ​​veel betere stereoscheiding te bieden dan wat je krijgt met de lijn van kofferachtige spelers van het bedrijf. Crosley biedt ook het Coda-systeem aan, met een cartridge met bewegende magneet, een verstelbaar contragewicht en een stofkap voor ongeveer $ 269.

Crossley Aria luidspreker achterkant

James Barber/Gieterij

Een deel van de aantrekkingskracht van de Aria is dat het een echte plug-and-play-opstelling is voor iedereen die net begint met het onderzoeken van vinyl. Moet je je originele persing uit 1969 op zo’n apparaat afspelen? Absoluut niet. Als je investeert in heruitgaven van klassieke muziektitels van $ 50, moet je ook budgetteren voor een meer uitgebreide draaitafelopstelling dan deze. Een onnauwkeurige draaitafel zal een plaat na verloop van tijd beschadigen.

Maar de Aria is een uitstekende, voordelige optie voor de jonge luisteraar die de stoffige collectie van een familielid doorzoekt of in de prullenbakken of in kringloopwinkels winkelt. Het systeem klinkt beter dan de meeste Bluetooth-luidsprekers die beschikbaar zijn in deze prijsklasse, dus het is alsof je een Spotify-ontvanger koopt en de platenspeler krijgt voor free.

De volgende generatie luisteraars heeft een manier nodig om over audio te leren en het Crosley Aria Shelf System is geen slechte plek om te beginnen.

0 Shares:
You May Also Like