Cree Lighting Connected Max ST19 review: een betaalbare gloeilamp

cree connected st19 main

De maker van onze favoriete voordelig geprijsde A19 slimme lamp in kleur is terug met een hele reeks nieuwe slimme lampen, waaronder deze ST19-gloeilamp in Edison-stijl. Geprijsd voor een redelijke $ 13 (of $ 75 voor een six-pack), biedt de afstembare witte Cree Lighting Connected Max ST19 een eenvoudige installatie; maakt rechtstreeks verbinding met wifi-netwerken; ondersteunt Alexa, Google Assistent en SmartThings; en heeft een indrukwekkend arsenaal aan automatiseringstools. Maar de eigenzinnige Cree-app kan verwarrend zijn om te gebruiken (waarom moet je lampen groeperen die al in een kamer zijn?), En de laagste helderheidsinstelling van de ST19 is nog steeds een beetje fel naar onze smaak.

Cree Lighting biedt een breed scala aan lampen in de Connected Max-lijn, waaronder een gekleurde A19-lamp die onze huidige Editors’ Choice is voor goedkope slimme lampen. In mei onthulde Cree een reeks nieuwe Connected Max-producten, waaronder deze ST19-gloeilamp. Onder de andere lampen in Cree’s nieuwste batch zijn afstembare witte A19-, B11-kandelaars en bolvormige G25-gloeilampen, die allemaal $ 12,99 per stuk kosten. Het bedrijf lanceerde ook een zes-inch kleuren-downlight voor $ 19,99. We zullen binnenkort een recensie van dat product hebben.

Specificaties:

De Cree Lighting Connected Max ST19-lamp is een afstembaar model met een “rechte buis”, Edison-stijl vintage vorm. Zichtbaar in de heldere lamp zijn twee paar rechte filamenten, een warmer en een koeler; door met verschillende intensiteiten te gloeien, leveren deze filamenten samen witte kleurtemperaturen op van een warme 2200 Kelvin tot een veel koelere 6500K (gelijk aan daglicht op een wazige dag). Uitgerust met een E26-voet, zal de Cree ST19-lamp in een standaard lichtfitting worden geschroefd.

cree connected st19 detail

De Cree ST19-lamp, die is geclassificeerd om te schijnen met een typische 800 lumen, had geen moeite om mijn kantoor te verlichten, maar ik heb een ongebruikelijke klacht over zijn helderheid: namelijk dat hij nooit zo zwak wordt. Zelfs toen ik de helderheid van de lamp tot het absolute minimum instelde, bleef de ST19 een beetje te fel, wat betekent dat je twee keer moet nadenken voordat je hem in een slaapkamer als nachtlampje gebruikt.

De Cree ST19-lamp wordt geleverd met zowel Bluetooth- als Wi-Fi-radio’s, maar de Bluetooth-functionaliteit is alleen bedoeld om de lamp te koppelen met de Cree-app. Om de ST19-lamp te bedienen, moet je hem verbinden met je wifi-netwerk. Omdat hij rechtstreeks verbinding maakt met wifi, is er geen dure hub of draadloze bridge nodig.

Opstelling

Voordat je lampen gaat toevoegen aan de Cree Lighting-app, moet je eerst een account registreren. Verfrissend is dat u kunt inloggen met uw Facebook- of Apple-account (helaas niet Google), waardoor u geen wachtwoord hoeft te maken. Dat gezegd hebbende, maak je een account aan met je e-mailadres, als je dat wilt.

Er zijn twee methoden om een ​​lamp aan de Cree-app te koppelen: ofwel via een “auto scan” -modus, waarmee u meerdere lampen tegelijk kunt toevoegen, of handmatig, waarbij u uw telefoon verbindt met een tijdelijk lokaal Wi-Fi-netwerk gemaakt door de lamp.

cree connected st19 dim

Over het algemeen vind ik dergelijke “autoscan” -modi een hit of misser – hoogstwaarschijnlijk missen – maar in het geval van Cree slaagde de app erin om de ST19-lamp (samen met een andere Cree-lamp die ik aan het testen ben) binnen een paar seconden te vinden, geholpen door de Bluetooth-radio van de lamp. Nadat de app de lamp had gevonden, doorliep hij het proces om hem aan mijn wifi-netwerk toe te voegen; natuurlijk moet u uw SSID kiezen en uw netwerkwachtwoord invoeren.

Zoals de meeste Wi-Fi-compatibele slimme lampen, ondersteunt de Cree ST19 alleen de 2,4 GHz wifi-band, maar geen 5 GHz-netwerken. Als u een dual-band wifi-router gebruikt die dezelfde SSID voor beide netwerken gebruikt, moet u het 5GHz-netwerk uitschakelen voordat u de lamp koppelt, hoewel u deze altijd weer kunt inschakelen zodra het koppelingsproces is voltooid .

Functies en functionaliteit

Met de ST19 toegevoegd aan de Cree Lighting-app, kon ik hem dan toevoegen aan een kamer in mijn huis; een tiental kamers zijn al geconfigureerd (achtertuin, badkamer, slaapkamer, eetkamer, enz.) of u kunt uw eigen kamers creëren. Het is echter verwarrend dat je niet alle lampen in een kamer tegelijkertijd kunt bedienen zonder eerst een aparte groep voor ze te maken. Dat betekent dat je misschien merkt dat je een “Keuken” -groep creëert in de “Keuken” -kamer, wat een beetje overbodig lijkt. Toch kunt u met de groeperingsfunctionaliteit van Cree groepen lampen in verschillende kamers bedienen.

cree verbonden st19-app

Als je op een lamp of een lichtgroep tikt, kom je bij een aantrekkelijke interface met een schuifregelaar voor helderheid, samen met een kleurtemperatuurpalet en zeven one-touch kleurtemperatuurknoppen. Je kunt ook op het tabblad ‘Scène’ tikken om uit zes verschillende lichtscènes te kiezen: Relax, Focus, Energize, Night Light (wat, zoals ik eerder al opmerkte, niet erg zwak is), Reading en TV Time. Je kunt de instellingen voor elke scène aanpassen, maar vreemd genoeg kun je geen nieuwe maken. Op het tabblad Schema kunt u een eenmalig, dagelijks of wekelijks schema maken en u kunt een schema instellen dat begint of eindigt bij zonsopgang of zonsondergang. Nadat u een schema voor zonsopgang of zonsondergang heeft gemaakt, worden de tijden voor zonsopgang en zonsondergang echter niet automatisch gewijzigd op de volgende dagen.

Naast de standaardschema’s, kunt u tijden voor het opstaan/slapen instellen die het licht ‘s morgens en’ s avonds geleidelijk feller of donkerder maken (u kunt de tijd voor het op-/afzetten instellen van vijf minuten tot twee uur), zoals evenals een afteltimer activeren. Er is ook een “schemer-tot-dageraad”-functie die de helderheid en kleurtemperatuur van de lamp geleidelijk aan verandert op basis van het tijdstip van de dag. In tegenstelling tot een echte circadiaanse ritmemodus, past Cree’s schemer-tot-dageraad-functie uw lichten echter aan volgens een vast schema in plaats van het te baseren op het seizoensgebonden zonlicht in uw specifieke regio.

De Cree-app beschikt over een aantal krachtige – zij het verbijsterende – automatiseringstools (vergelijkbare versies waarvan ik heb gezien in apps van andere smart home-fabrikanten). Automatiseringen kunnen worden geactiveerd door een bijna absurd grote verscheidenheid aan omstandigheden, variërend van luchttemperatuur en windsnelheid tot vochtigheid tot zonsopgang of zonsondergang – dus ja, als je ooit wilde dat je lichten aan zouden gaan als het buiten begint te regenen, dan is dit je kans. Automatiseringen kunnen ook volgens een schema worden geactiveerd of wanneer de status van een apparaat verandert (bijvoorbeeld als een van uw lampen aan of uit gaat). Je kunt ook ‘tap-to-run’-automatiseringen maken die worden weergegeven als scènes in de Alexa-app of als Siri-snelkoppelingen.

Smart home-integraties

De Cree ST19-lamp ondersteunt zowel Alexa als Google Assistant, wat betekent dat je de lamp kunt bedienen met spraakbesturing of via de Alexa- of Google Home-apps. Je kunt de Cree-lamp ook toevoegen aan Alexa- en Google Assistant-routines, inclusief zonsopgang- / zonsondergangschema’s (die zijn gekoppeld aan de werkelijke zonsopgang of zonsondergang op een bepaalde dag, niet alleen de dag waarop je het schema voor het eerst hebt ingesteld). Inderdaad, als de Cree-app te verwarrend of intimiderend is, kun je de ST19 eenvoudig bedienen met de Alexa- of Google Home-apps na het eerste koppelingsproces.

Naast Alexa en Google Assistant heeft Cree onlangs SmartThings-ondersteuning toegevoegd voor zijn Connected Max-lampen, waaronder de ST19. Je kunt ‘tap-to-run’-automatiseringen ook veranderen in Siri-snelkoppelingen, maar de lamp biedt geen echte HomeKit-ondersteuning, wat betekent dat je hem niet kunt bedienen met Siri-spraakopdrachten.

Waar het op neerkomt:

De Cree Lighting Connected Max ST19 is aanlokkelijk goedkoop voor een afstembare gloeilamp, en hoewel de Cree-app enigszins eigenzinnig is, weerhoudt niets je ervan om hem exclusief te bedienen met spraakopdrachten van Alexa of Google Assistant (of hun respectievelijke apps). Dat gezegd hebbende, was ik teleurgesteld dat deze lamp van 800 lumen niet zwakker kan worden dan hij doet, en HomeKit-gebruikers zullen ergens anders moeten zoeken.

0 Shares:
You May Also Like