Cree Connected Max Smart LED review: Cree verbetert zijn spel

cree connected max color 1

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Zeer goedkoopNaadloze, eenvoudige installatieVeel configuratie-opties

nadelen

Komt vaak een kleine vertraging tegen tussen app-opdracht en actie

Ons oordeel

Deze budgetkleurenlamp is een solide keuze, ondanks enkele kleine minpuntjes.

De verlichtingsexperts bij Cree Lighting dringen verder in het slimme huis met de lancering van de Connected Max-lijn, een serie lampen die verkrijgbaar zijn in zowel dimbare witte als kleurveranderende opties. Kleurlampen zijn verkrijgbaar in BR30-, PAR38-, A19- en (ongewoon) A21-vormfactoren. Er is ook een dimbaar, maar niet temperatuur-afstembaar, wit model dat alleen beschikbaar is in een A19-vorm, en Cree introduceerde later een 6-inch downlight.

Vandaag kijken we naar de kleur A19-lamp, die zowel dient als een volledig van kleur veranderende lamp en als een afstembare witte lamp. De lamp heeft een inmiddels vertrouwd, traditioneel ontwerp, met een groot koellichaam en een bol in Edison-stijl bovenop, ongeveer even groot als een typische gloeilamp. De lamp trekt 9 watt en biedt 800 lumen helderheid, wat neerkomt op een gloeilamp-equivalent van 60 watt.

De lamp wordt in eerste instantie ingesteld via Bluetooth, maar werkt alleen op de 2,4 GHz wifi-band. De eerste configuratie ging snel via de mobiele Cree Lighting-app en ik ondervond geen problemen met de installatie. Ik waardeerde vooral het gedetailleerde installatieproces, dat je door de verschillende configuratiemodi leidt in plaats van alles aan je over te laten om later te ontdekken.

cree-app 2

Die modi omvatten de modi “licht om te slapen” en “licht om wakker te worden”, die respectievelijk langzaam uit- of uitfaden voor het slapengaan en het uur van wakker worden. Er is ook een “volg de zon”-modus die de kleurtemperatuur gedurende de dag aanpast om u ‘s ochtends energiek en ontspannen na uren te houden.

Natuurlijk is er een volledige reeks afstemmingsopties om mee te spelen, waaronder een wit kleurtemperatuurbereik van 2200K tot 6500K en een capabele dimmer. Bovendien maakt een intuïtief kleurenwiel het gemakkelijk om de kamer te verlichten voor een vakantie – en de kleuren van de lamp zijn indrukwekkend in helderheid en levendigheid.

Er is een volledige reeks plannings- en timeropties beschikbaar en de app maakt verbinding met zowel Alexa als Google Assistant zodat je de lamp via spraak kunt bedienen.

De lamp reageert voor het grootste deel, hoewel ik tijdens mijn testen meer dan een paar korte onderbrekingen, haperingen en vertragingen tegenkwam, maar zelden hoefde ik meer dan een paar seconden te wachten voordat de dingen vanzelf in orde kwamen. Dat is misschien allemaal te verwachten, gezien de prijs van deze lamp van maar liefst $ 10, wat zeker aan de budgetkant is (hoewel niet het goedkoopste model op de markt, zelfs niet bij bekende merken). Ondanks wat kleine bugginess, is het zeker de uitgave waard.

0 Shares:
You May Also Like