Cree Connected Max Retrofit Downlight review: Elegant en slim

connected max six inch downlight angled view

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Maakt je plafondpotten slimmer en aantrekkelijker16 miljoen kleuren en afstembaar wit licht met een helderheid tot 850 lumenVerbindt met wifi, dus er is geen hub nodigZeer betaalbaar

nadelen

Kan geen verbinding maken met 5GHz Wi-Fi-netwerken (beperkt tot 2,4GHz)Niet compatibel met Apple HomeKit

Ons oordeel

Cree Connected Max Retrofit Downlights zijn goed gemaakt, ze produceren geweldig licht en de Cree-app is betrouwbaar en volledig uitgerust. Het prijskaartje is de kers op de taart.

Inbouwverlichting in de vorm van blikjes, downlights en potlampen bestaat al sinds de jaren 40. Het is een geweldige manier om een ​​kamer te verlichten, omdat de bron direct boven je hoofd zit, grotendeels verborgen in je plafond. inbouwverlichting kan echter industrieel lelijk zijn. Kijk omhoog en je ziet niet alleen een kale lamp in een gat, maar ook de veren die de sierring aan het blik bevestigen. De Cree Connected Max Retrofit Downlight corrigeert niet alleen die look, hij levert dimbare slimme verlichting in zowel full colour als tunable white. En als u gloeilampen in die armaturen hebt gebruikt, bespaart u wat geld op uw elektriciteitsrekening omdat Cree-downlights energiezuinige LED’s gebruiken.

De downlight van Cree is een 75 watt equivalente schijnwerper die tot 850 lumen helderheid produceert en slechts 11 watt elektriciteit verbruikt op vol vermogen. Het maakt deel uit van een familie met een dimbare witte (maar niet afstembare witte) A19-lamp, een gekleurde en afstembare witte A19-lamp (die we eind 2020 hebben beoordeeld) en gekleurde lampen in A21-, BR30- en PAR38-vormfactoren. Deze maken allemaal verbinding met je wifi-netwerk, dus ze hebben geen hub nodig, en je kunt ze instellen en bedienen vanuit de Cree-app. Ze kunnen ook worden bediend met spraakopdrachten (met Alexa, Google Assistant of Siri Shortcuts) of met een Samsung SmartThings-hub. De familie is echter niet compatibel met het Apple HomeKit-ecosysteem.

bestaande celing kan

Full colour en afstembaar wit

Het witte licht van het blikje kan worden afgestemd van een warme 2200 Kelvin tot een zeer koele 6500K, of je kunt kiezen uit 16 miljoen kleuren. De downlights passen in blikken van 5 of 6 inch, maar voordat u opraakt en er een koopt, controleert u uw bestaande blikken om er zeker van te zijn dat ze E26 middelgrote inschroefbare basissen hebben, in plaats van fluorescerende armaturen met voorschakelapparaten. Het product van Cree is niet compatibel met de laatste (compacte fluorescentielampen met E26-bases zijn prima).

Het huis in Californië waar ik ze heb getest, had een combinatie van beide, vanwege een goedbedoelde bouwcode van de staat die vereist dat 50 procent van de permanent geïnstalleerde verlichting van een huis zeer efficiënte armaturen zijn. Toen we het huis in 2007 bouwden, waren fluorescerende blikjes het enige betaalbare spel in de stad, dus ze stonden in zowel badkamers als mijn keuken.

cree downlight componenten

De kamer waar ik mijn pooltafel had, had echter vijf blikken die geschikt waren voor retrofit en ik verving alle vijf door Cree’s armaturen. Dit gaf me de mogelijkheid om te zien hoe meerdere slimme downlights zich zouden gedragen (daarover later meer).

De Cree inbouwspots zijn ongelooflijk eenvoudig te installeren. De eerste stap is om de lampen en de verende sierringen uit de bestaande blikken te verwijderen, een stap die langer duurde dan het installeren van de retrofits. Als je blikjes in een gipsplaten plafond zijn gemonteerd, verwacht dan dat er een beetje stof en puin valt terwijl je dit doet.

De volgende stap is om een ​​varkensstaartdraad met een E26-basis aan het ene uiteinde in de bus van het blikje te schroeven. Deze pigtail heeft aan het andere uiteinde een bajonetsluiting die je in de Cree downlight steekt. Zodra je dat hebt gedaan, duw je de downlight omhoog in het blik, waarbij je drie verenstalen oren samendrukt. De resulterende spanning houdt de retrofit-blikken op hun plaats en een ingebouwde sierring bedekt eventuele ruwe randen rond het gat in het plafond. Als je nu naar het blikje kijkt, zie je alleen de sierring en de glazen lens die de LED bedekt.

aangesloten max. 6 inch downlight schuin zicht

U kunt de downlights één voor één installeren en configureren in de mobiele app van Cree, of u kunt ze allemaal tegelijk installeren en vervolgens elke lamp afzonderlijk configureren. De downlights hebben zowel Bluetooth- als Wi-Fi-radio’s aan boord en de eerste stap na fysieke installatie is om de blikjes via Bluetooth aan de app te koppelen. De app toont alle gevonden blikjes.

cree downlights app volg de zon

Door op een van de pictogrammen in de app te tikken, wordt dat blikje geselecteerd voor verdere configuratie, en hierdoor zal het betreffende blikje langzaam aan en uit gaan knipperen, zodat je weet met welk blikje je werkt. De Cree-app geeft het wifi-netwerk weer waarmee uw telefoon is verbonden en verbindt het blik vervolgens met dat netwerk. Op dit punt kunt u het blik een unieke naam geven.

Houd er echter rekening mee dat Cree Connected Max-producten alleen verbinding kunnen maken met 2,4 GHz-netwerken. Als u een dual-band router hebt die dezelfde SSID voor beide netwerken gebruikt, moet u mogelijk het 5GHz-netwerk tijdelijk uitschakelen of de twee netwerken verschillende SSID’s geven. Ik gebruikte de vorige techniek met een Linksys Velop mesh-netwerk geïnstalleerd bij het huis en de installatie verliep vanaf daar probleemloos.

Zodra de blikjes zijn geïnstalleerd en aan uw wifi-netwerk zijn toegevoegd, kunt u ze afzonderlijk bedienen of in groepen indelen en alle lampen in de groep tegelijkertijd bedienen. U kunt ook een huis, kamers binnen het huis definiëren en lichten of lichtgroepen aan die kamers toewijzen.

Programmeerbaarheidsopties

De app van Cree heeft een robuuste verzameling programmeeropties, waaronder een volg-de-zon-instelling die de witte kleurtemperatuur van de leds aanpast aan de stand van de zon. De LED’s worden ‘s ochtends langzaam helderder met een energiek koel licht, verschuiven langzaam naar een warmere ontspannende tint als de zon langs de hemel beweegt, en dimmen en gaan uit wanneer het tijd is om naar bed te gaan. Deze functie kan voor elke dag van de week nauwkeurig worden afgesteld en de blikken kunnen worden geprogrammeerd om zich anders te gedragen op de dagen dat u werkt en de dagen dat u vrij bent. Terwijl ik meerdere blikjes tegelijk bestuurde, merkte ik heel weinig vertraging op – ze veranderden allemaal synchroon met elkaar.

U kunt ook andere soorten schema’s maken en aangepaste lichtscènes maken of vooraf gedefinieerde scènes gebruiken (“Ontspannen”, “Nachtlicht” en “Open haard” zijn de beschikbare voorinstellingen). Je kunt de lichten ook synchroniseren met muziek, maar deze laatste functie is de zwakste omdat het afhankelijk is van de microfoon van je smartphone om naar de beat te luisteren.

Cree Connected Max Retrofit Downlight: Een geweldige prijs

Je zou slimme LED-lampen in je plafondblikken kunnen installeren en het is voorbij, maar de blikken zelf zullen er niet aantrekkelijker uitzien. Cree Connected Max Retrofit Downlights kosten niet veel meer dan slimme lampen, en ze zien er bovendien nog mooier uit in uw plafond. Afgezien van het niet ondersteunen van HomeKit, zijn deze blikjes in grote lijnen compatibel met andere smart home-ecosystemen, en de Cree Connected-app is betrouwbaar en gebruiksvriendelijk. Nog belangrijker is dat deze LED’s hoogwaardig kleur- en tunable white licht produceren dat over een zeer breed bereik kan worden gedimd.

0 Shares:
You May Also Like