Coway Airmega 150 review: een compacte luchtreiniger

airmega 150 environment

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Realtime bewaking van de luchtkwaliteitEenvoudige installatieCompact formaat

nadelen

Geen app-bedieningGeen smart home-integratie

Ons oordeel

Het compacte formaat en de responsieve realtime monitoring van de Coway Airmega 150 maken het een aantrekkelijke luchtreiniger voor kleinere ruimtes.

De Airmega 150 wijkt nogal af van de laatste paar Coway luchtreinigers die we hebben getest. Compact en onopvallend, het schuwt slimme technologie voor eenvoudige bediening en een prijskaartje van minder dan $ 200, en verwijdert verontreinigende stoffen uit uw binnenlucht met minimaal geluid en gedoe.

De Airmega 150 heeft een slank, no-nonsense ontwerp. Het meet 13,4 x 6,5 x 18,5 inch (BxDxH) en weegt een haar van meer dan 12 pond, het wordt geleverd in witte en saliegroene afwerkingen met weinig versiering. Het ruimtebesparende formaat maakt het gemakkelijk om in elke kamer te passen zonder de meubels te hoeven herschikken.

Ondanks zijn compactheid biedt het een dekking van 214 vierkante meter, waardoor het perfect is voor middelgrote kamers en kleine appartementen. Het heeft een Clean Air Delivery Rate (CADR) van 138 voor rook, 161 voor stof en 219 voor pollen. Deze snelheden weerspiegelen de effectiviteit van de luchtreiniger bij het verwijderen van de relatieve luchtverontreinigende stoffen binnenshuis op basis van de grootte van de kamer en het volume schone lucht dat per minuut wordt geproduceerd, waarbij hogere CADR-getallen wijzen op een verhoogde effectiviteit.

airmega 150 omgeving

De luchtreiniger maakt gebruik van een drietraps filtersysteem: een voorfilter dat grote stofdeeltjes, schimmels en haren van huisdieren en mensen opvangt; een geurverdrijvingsfilter; en een Green True HEPA-filter dat verontreinigende stoffen en allergenen zoals pollen verwijdert. De “true” geeft de efficiëntie van het HEPA-filter aan; in dit geval het vermogen om tot 99,97 procent van de deeltjes van 0,3 micron op te vangen.

Realtime metingen worden doorgegeven via een kleurgecodeerde luchtkwaliteitsindicator op het bedieningspaneel van de luchtreiniger. Een blauwe waarde betekent dat de luchtkwaliteit “goed” is en een verslechterende luchtkwaliteit wordt aangegeven met groen, geel en vervolgens rood. Het systeem werkt goed genoeg om in één oogopslag rapporten te geven, maar u moet naar de unit lopen wanneer u wilt inchecken en u kunt de luchtstatus natuurlijk niet vanuit een andere kamer controleren. Dat is in de meeste gevallen niet erg, maar als u de luchtreiniger in de kinderkamer van een baby wilt gebruiken of in een andere situatie waarin u de bewoner van de kamer niet wilt storen, kan het ontbreken van een bijbehorende app voor bewaking en bediening op afstand zijn. een belangrijk nadeel.

De keerzijde is dat zonder de noodzaak om de luchtreiniger aan een app te koppelen, de installatie uiterst eenvoudig is. U hoeft alleen de voorklep te verwijderen, de filters eruit te halen en uit de verpakking te halen, ze vervolgens in volgorde te rangschikken en de klep te sluiten.

airmega 150 top

De Airmega 150 heeft drie ventilatorsnelheden plus een Auto-modus die de snelheidsinstelling optimaliseert op basis van de huidige luchtkwaliteit. Deze worden bestuurd door een enkele knop die door de Auto/1/2/3-instellingen bladert totdat de juiste indicator oplicht. Hoewel de laagste handmatige instelling vrijwel onhoorbaar is, zegt Coway dat het geluidsniveau van de ventilatorsnelheid varieert van 19,98 tot 48,3 dB.

Ik gebruikte de Airmega 150 op de benedenverdieping van mijn condominium. Door het in de automatische instelling te laten staan, kon ik zien hoe de luchtreiniger reageerde op veranderende omstandigheden. De luchtkwaliteitsindicator gloeide blauw zodra ik de luchtreiniger aanzette en bleef zo ​​tenzij iemand stof opriep of aan het koken was. Vervolgens ging de ventilator automatisch op hogere snelheden draaien terwijl het luchtkwaliteitslampje door de groene, gele en rode niveaus naar beneden zakte en liep totdat het niveau weer in de “goede” zone was.

De luchtkwaliteitssensor, die het vervuilingsniveau bepaalt en de ventilator daarop afstemt, is standaard ingesteld op standaardgevoeligheid. Ik vond dat voldoende in mijn testen. Als de luchtkwaliteit langer dan twee uur op het slechtste niveau blijft of langer dan een uur ‘goed’ aangeeft, maar gewoon niet schoon lijkt, kunt u de bewakingsgevoeligheid aanpassen. Dit doe je door de aan/uit- en ventilatorsnelheidsknop tegelijkertijd twee seconden ingedrukt te houden en vervolgens op de snelheidsknop te drukken totdat het snelheidsindicatielampje gaat branden voor de gewenste gevoeligheid: 1 voor “hoog”, 2 voor “standaard”, 3 voor “laag”. ”

airmega 150 filter

Zoals bij elke luchtreiniger, is het van cruciaal belang om de Airmega 150 in topconditie te houden voor nauwkeurige monitoring. Dat betekent regelmatig de luchtkwaliteitssensor schoonmaken en vooral de filters onderhouden. De sensor is gemakkelijk toegankelijk achter een afneembare hoes aan de rechterkant van de luchtreiniger en moet elke twee maanden worden schoongemaakt met een zachte borstel of stofzuiger. Het voorfilter, dat via de gleuf kan worden verwijderd zonder de voorklep van de luchtreiniger te verwijderen, moet elke twee weken worden schoongemaakt met een stofzuiger of water, afhankelijk van hoeveel vuil zich heeft opgehoopt. De geurverdrijvings- en HEPA-filters moeten respectievelijk om de zes maanden en jaarlijks worden vervangen. Er zijn aparte LED-indicatoren voor elk van deze twee filters die oplichten wanneer ze het einde van hun levenscyclus hebben bereikt, zodat u ze niet vergeet.

Over het algemeen vond ik de Airmega Airmega 150 een behoorlijk ideale luchtreiniger voor bescheiden ruimtes. Het minimalistische ontwerp past in elk interieur en is intuïtief om direct uit de doos te bedienen. Hoewel het geen app-controle biedt of kan worden geïntegreerd met andere slimme apparaten, heeft het ook geen van de bijbehorende problemen met connectiviteit en interoperabiliteit. En hij bewaakt nauwkeurig en reageert op veranderende luchtomstandigheden, zodat u altijd op uw best ademt. Dat is genoeg om het aan te bevelen.

0 Shares:
You May Also Like