CookingPal Multo review: een beestachtig slim apparaat

multo with steamer trays

Koken is voor sommigen een plezier; alle anderen hebben niet de tijd, of het vertrouwen in hun vaardigheden, of zijn gewoon een vrome lezer van (voor het eerst gepubliceerd meer dan 60 jaar geleden!). CookingPal richt zich op de laatste groep die iets lekkers en voedzamer wil dan bevroren voorgerechten of fastfood, en dat is minder duur dan kant-en-klare maaltijden of bezorging in restaurants.

De Multo voert automatisch alle stappen voor het bereiden van maaltijden uit – hij kan je ingrediënten wegen, hakken, malen, kloppen, kneden en mixen – en dan kookt hij je eten – ofwel in dezelfde kom, in een kookmandje dat in de kom past , of in stoomschalen die bovenop de kom worden gemonteerd. CookingPal belooft dat de gadget zichzelf zelfs zal opruimen (spoiler alert, dat doet het echt niet).

Het systeem bestaat uit twee hoofdcomponenten: er is een keukenmachine-achtig apparaat dat het voorbereidende werk en het koken doet, en er is een op maat gemaakte 8,9-inch tablet – de Smart Kitchen Hub – die wordt aangesloten op het apparaat en het bestuurt ( het wordt geleverd met een standaard om het als een kookboek rechtop te houden).

multo tablet losgekoppeld

Als je eenmaal door de kleine verzameling recepten hebt gebladerd (CookingPal zegt dat er elke week vijf nieuwe recepten zullen worden toegevoegd) en alle ingrediënten hebt verzameld die je nodig hebt, wordt koken een kwestie van deze in de kom te laten vallen, de pictogrammen op de display (of met behulp van het jogwiel van de tablet) bij elke stap van het proces, en wachten. U kunt het aantal porties dat u wilt bereiden aanpassen, en de Hub berekent automatisch opnieuw hoeveel van elk ingrediënt u nodig heeft en past de kooktijd dienovereenkomstig aan. Het hele systeem maakt verbinding met je wifi-netwerk.

De Multo is een beest

Mijn grootste klacht over de Multo heeft te maken met zijn grootte: de roestvrijstalen kom van 3,1 liter is overdreven als je voor slechts één of twee personen kookt, en het geheel is een absoluut apparaat, 17,3 x 12,2 x meet 14,5 inch (DxBxH), exclusief de tablet die ernaast moet worden gehouden tijdens gebruik (omdat deze is vastgemaakt met een USB-kabel). Het hoofdapparaat is ook erg zwaar. Die massa, gecombineerd met de zuignapvoetjes die zijn ontworpen om te voorkomen dat het apparaat van je aanrecht loopt tijdens het uitvoeren van intensieve taken zoals het malen van vlees, maakt het lastig om op te pakken en te verplaatsen. Als zodanig laat je het waarschijnlijk op het aanrecht liggen, zelfs als je het niet gebruikt; het is sowieso te lang om in de typische garage van het apparaat te passen.

multo blokken kastdeur

Ik plaatste de Multo aanvankelijk op het aanrechtgedeelte waar ik andere apparaten gebruik, waaronder mijn broodrooster en koffiezetapparaat. Horizontale ruimte was niet echt een probleem – het was een beetje druk, maar ik had nog ruimte voor een snijplank – maar toen ik de stoomkom en het stoomblad op de primaire schaal stapelde, ontdekte ik dat ik niet kon openen de kast boven de toonbank. De Multo was zo hoog dat hij verhinderde dat de deur openzwaaide. Ik loste dat probleem op door het apparaat naar mijn eiland te verplaatsen, maar het monopoliseerde een groot deel van mijn voorbereidingsruimte daar en maakte het lastig voor iemand anders om in de koelkast te komen terwijl ik bij de machine stond.

De Multo is een indrukwekkende keukenmachine

De Multo is uitgerust met een krachtige motor met 10 snelheden en een roestvrijstalen mes met vier bladen dat tot 5.200 tpm kan draaien. Voor een van de recepten die ik kookte, had ik een pond gemalen varkensvlees nodig. Ik had er geen bij de hand, maar ik had wel een centimeter dikke karbonade die ik van een grote ossenhaas had gesneden die ik bij Costco had gekocht en ingevroren. Ik ontdooide de karbonade in de magnetron, gooide hem in de Multo, drukte op een paar knoppen op de tablet en had minder dan twee minuten later een pond gemalen varkensvlees.

Voor andere recepten gebruikte ik de machine om Parmezaanse kaas te raspen; hak groenten; ingrediënten mengen, emulgeren en pureren; slagroom (na montage van de meegeleverde garde op het mes), en meer. De grote, scherpe messen en de vlindergarde van de Multo, gemonteerd op de zeer sterke motor, maakten korte metten met al die taken. Dat gezegd hebbende, de veel kleinere Cuisinart-keukenmachine die al in mijn keuken staat, kan al die dingen ook. Het belangrijkste verschil is natuurlijk dat de Cuisinart het eten niet kan.

multoblad en garde

Ik ben geen ervaren chef-kok, dus het idee dat ik luxere maaltijden zou kunnen bereiden met wat technologische hand-holding uit het tabletkookboek was erg aantrekkelijk. Maar de meeste recepten die ik daar vond, leken verrassend eenvoudig: gehaktbrood, macaroni en kaas, gehaktballen, spaghetti bolognese en dergelijke zijn niet bepaald exotische gerechten. Ik heb niettemin al die maaltijden bereid en nog een paar meer gedurende een aantal weken van testen, waarbij ik de goedaardige beschimpingen van mijn vrouw tolereerde dat ze alles veel sneller had kunnen doen zonder de kruk van een slim apparaat. Maar om eerlijk te zijn tegenover CookingPal, had mijn ploetertempo waarschijnlijk meer te maken met het feit dat ik tegelijkertijd iets geheel nieuws leerde en alle stappen in het proces documenteerde.

Het gehaktbrood was mijn favoriete gerecht, hoewel ik, zoals ik hierboven opmerkte, afweek van de stapsgewijze instructies om eerst wat varkensvlees te malen (het recept vereiste ook een pond hamburger, die ik wel bij de hand had). Ik plaatste beide soorten vlees samen met de kruiden en specerijen die het recept vereiste in de kom en mengde alles samen, nam toen het gemalen vlees eruit en vormde het tot een brood en plaatste het op de dampende kom die bovenop de roestvrijstalen kom zit . Om de saus te maken, deed ik tomaten, meer kruiden en specerijen en de rest van de ingrediënten waar het recept om vroeg in de kom en gebruikte de keukenmachine om alles te pureren. De tablet leidde me door elke stap en bestuurde de Multo dienovereenkomstig.

Toen het tijd was om de saus te koken, voegde ik wat gesneden groenten toe aan de stoomschaal die op zijn beurt op de stoomschaal past, en drukte op een knop op de tablet om te beginnen met koken. De stoom die vrijkomt bij het bakken van de saus kookte ook het vlees en de andere groenten, wat resulteerde in een hoofdgerecht en een bijgerecht met slechts één apparaat. Het gehaktbrood en de saus (die bij het serveren over het vlees werden gegoten) smaakten allebei geweldig, maar het koken van de saus op het vlees – in een conventionele oven – zou de twee smaken beter samensmelten.

multo stoommanden

De stappen voor het spaghetti Bolognese-recept laten je de saus in de roestvrijstalen kom bereiden, maar als deze klaar is, moet je de saus in een container gieten en deze afdekken met folie om hem warm te houden. Je moet namelijk de roestvrijstalen kom met water vullen zodat je de noedels kunt koken. Als je één pan zou gebruiken om de saus te koken en een tweede om de noedels te koken, zou de saus geen kans krijgen om af te koelen voordat je de maaltijd opdient. Ik denk dat ik de noedels had kunnen zeven, ze terug in de kom had gedaan, de saus erover had gegoten en de tablet had kunnen gebruiken om de warmhoudstand van het apparaat in te schakelen, maar op dat moment wilde ik gewoon eten.

Wat betreft de belofte dat het apparaat zichzelf reinigt na het koken? Ik denk dat het afhangt van wat je gekookt hebt. Het kan opruimen na het bereiden van een maaltijd met veel vloeistof – misschien een soep – maar als je iets op hoge temperatuur hakt of maalt of kookt (het bereik van de Multo ligt tussen 100 en 265 graden Fahrenheit), ben je zal het mes moeten verwijderen en een beetje moeten schrobben. Gewoon zeepsop in de kom doen en de motor draaien om hem schoon te maken, zal je doel niet bereiken. Ook vermindert de Multo niet altijd het aantal vaat dat je moet wassen, met het spaghetti Bolognese-voorbeeld hierboven als voorbeeld.

De bottom line op de Multo

Beschikbaar voor $ 799 op het moment van deze recensie (een korting van $ 200 op de adviesprijs), de Multo van Cooking Pal is een zeer groot, zeer krachtig en erg duur slim keukenapparaat. Het komt grotendeels zijn belofte na om te bereiden en te koken met slechts één tool, maar het heeft te weinig recepten die volledig profiteren van zijn mogelijkheden, en er zou een onvermijdelijke leercurve zijn als je het zou gebruiken om je eigen favoriete recepten te bereiden. De functies van de weegschaal en de keukenmachine zijn handig, maar u moet de juiste aanpassingen in kooktijd en temperaturen bepalen.

multo met tablet

Op de lange termijn zou het koken van maaltijden met de Multo waarschijnlijk goedkoper zijn dan het krijgen van voorgeportioneerde kant-en-klare maaltijden van een abonnementsservice als HelloFresh, maar het zou meer werk zijn. Het zou ongetwijfeld minder kosten dan meer dan een paar keer per week restaurantbezorging bestellen met een service als DoorDash of Uber Eats, maar net zoals er een beperkt aantal restaurants zal zijn waar je een bezoek wilt brengen, zo is er ook een beperkt aantal restaurants recepten die de Multo je kan instrueren om te bereiden, hoewel CookingPal belooft dat er meer recepten komen. Voor een chef-kok leert koken met de Multo u niet echt hoe u op een conventionele manier kunt koken.

Ik hou van eten en ik heb altijd al een betere kok willen worden, dus ik was enthousiast over wat de Multo beloofde. Ik ben ook het soort nerd die denkt dat een vleugje technologie alles beter zal maken. Terwijl ik genoot van de maaltijden die ik in de Multo bereidde, gaf zijn kolossale omvang het gevoel dat hij altijd in de weg zat – of dat ik iedereen in de weg stond terwijl ik hem gebruikte. Er waren ook niet genoeg recepten bij de tablet inbegrepen, en veel van de recepten klonken alledaags. Mijn vrouw daarentegen, die veel meer kookervaring heeft dan ik, wilde niets te maken hebben met dit slimme apparaat.

0 Shares:
You May Also Like