Conversieratio’s verhogen met video

Increasing-Conversion-Rates-with-Video

Websitebezoekers omzetten in klanten is moeilijk – we snappen het! Het is zo moeilijk dat alleen 22% van de bedrijven is daadwerkelijk tevreden met hun conversiepercentages.

En ik durf te wedden dat die 22% van de bedrijven één belangrijk ding gemeen hebben: ze gebruiken video!

Tot nu toe heb ik in deze blogserie bewezen dat VIDEO KRIJGT RESULTATEN als het gaat om het vergroten van de naamsbekendheid en het vergroten van het verkeer. In dit artikel ga ik bewijzen dat hetzelfde kan worden gezegd voor het verhogen van de conversieratio’s.

Laten we erin springen!

Hoe u de conversieratio kunt verhogen met video

In deel twee van deze serie leerden we hoe we het verkeer kunnen vergroten. Maar wat heb je aan meer verkeer als geen van dat verkeer converteert?

Het verhogen van conversies is imperatief voor het verhogen van de verkoop – en dat is natuurlijk imperatief om het hoofd boven water te houden in de verraderlijke zakenwereld! Video kan je hierbij op veel verschillende manieren helpen:

1. Het is bijna een ‘probeer voordat je koopt’

Als er één grote zorg is die wordt gedeeld door online shoppers, dan is het dat het product dat ze kopen er niet uitziet als de productafbeeldingen wanneer het aankomt.

Een foto kan alleen zoveel doen om de gemoedsrust van een consument te verzekeren. Er zijn tegenwoordig immers veel verschillende filters en bewerkingsopties voor foto’s – dus hoe weten we dat wat we op het scherm zien identiek is aan hoe het product er in het echt uitziet?

Door een productvideo te filmen, kun je je product vanuit alle hoeken laten zien en bewijzen dat je niets te verbergen hebt – wat potentiële kopers nog meer vertrouwen geeft. Het bekijken van een video komt het dichtst in de buurt van een online shopper om hun product daadwerkelijk uit te proberen voordat ze het kopen, en dit zal hen aanmoedigen om te converteren.

Hetzelfde kan worden gezegd als u een service verkoopt waarvoor gebruikers zich moeten aanmelden met hun e-mailadres. Een uitlegvideo die de service aan het werk laat zien, geeft gebruikers meer vertrouwen om hun e-mailadres door te geven en uw service te gaan gebruiken.

2. Klanten kunnen uw product beter begrijpen

Een uitlegvideo kan alle essentiële informatie die potentiële leads over uw product of dienst moeten weten, in slechts één minuut samenvatten. Dit is de perfecte manier om mensen aan te spreken die het druk hebben –

Er zijn andere manieren om uw producten aan mensen uit te leggen, zoals een verkoopgesprek of een tekstbeschrijving op uw website, maar geen van deze converteert zo goed als video. Uit een recent onderzoek is gebleken dat, wanneer zowel tekst als video op dezelfde webpagina beschikbaar zijn, een enorm 69% van de gebruikers geeft er de voorkeur aan de video te bekijken om meer te weten te komen over een product of dienst.

Het is belangrijk dat klanten een goed begrip hebben van uw product of dienst. Op deze manier komen ze niet voor verrassingen te staan ​​wanneer ze bij u kopen, en zal uw klanttevredenheid omhoogschieten. Klanttevredenheid is een van de belangrijkste componenten van het runnen van een succesvol bedrijf. Er is tenslotte geen betere marketing dan wanneer tevreden klanten hun vrienden over u vertellen.

3. Het vermenselijkt uw merk

De trieste waarheid over branding is dat, hoe hard je ook je best doet, klanten een persoon altijd meer zullen vertrouwen dan een merk. De enige manier om dit mogelijk tegen te gaan, is door uw merk menselijker te maken – en video’s kunnen u hierbij helpen!

Een manier om uw merk menselijker te maken door middel van video, is door emoties aan te boren. Wij mensen houden van dingen waarmee we ons emotioneel kunnen verbinden – of dat nu door middel van humor is, zoals deze video:

Of door aan de hartenkoorden te trekken, zoals deze:

Een andere manier om uw merk menselijker te maken door middel van video, is door letterlijk te zeggen: mensen in hen! We hebben al vastgesteld dat mensen andere mensen vertrouwen, dus als u uw potentiële en huidige klanten vertrouwen wilt wekken, kunt u dit het beste doen door een vertegenwoordiger van uw merk te kiezen die consistente video’s in vlog-stijl maakt. Moz is een merk dat dit al vele jaren doet, met hun CEO Rand Fishkin die regelmatig ‘Whiteboard Fridays’-video’s plaatst, zoals deze:

4. Het laat duidelijk de voordelen zien

Met zoveel concurrentie voor klanten online, heb je een snelle, boeiende manier nodig om mensen te laten zien waarom ze je hun e-mailadres moeten geven en om te zetten in een lead.

Vul in: video.

Door video’s te maken waarin de voordelen van uw product, dienst of bedrijf centraal staan, kunt u mensen precies laten zien waarom ze ervoor moeten kiezen om zaken met u te doen. Zie video’s bijna als een ‘elevator pitch’ voor je merk – je hebt een paar seconden om WAUW klanten, dus laat ze tellen!

Video’s zijn ook goed voor het verhogen van de conversieratio’s van merken met ingewikkelde producten of diensten die worden aangeboden. Als u merkt dat mensen uw product niet echt ‘begrijpen’, of niet begrijpen hoe ze het beste uit uw service kunnen halen, kan video helpen.

Soorten video voor het verhogen van de conversieratio

Er zijn veel verschillende soorten video’s die u kunt maken om uw bedrijf onder de aandacht te brengen, het hangt allemaal af van wat u wilt bereiken. Om de conversieratio’s te verhogen, zijn hier 3 soorten video’s die je kunt gebruiken:

Productvideo

Online producten verkopen is moeilijk. U concurreert – op prijs, kwaliteit en vertrouwen – met een wereld vol online winkels. Om het aantal conversies te verhogen, moet je opvallen.

Een trefzekere manier om op te vallen, is door productvideo’s te maken. Door video’s van uw producten te maken, kunt u ervoor zorgen dat u conversies krijgt, uw concurrenten.

Stel dat u bijvoorbeeld op zoek bent naar een koel-/vriescombinatie. Je vindt veel sites met geweldige productafbeeldingen van koelkasten met vriezer, maar dan vind je ao.com.

oa-koelkast-video

De oa website bevat diepgaande video’s die hun producten in actie laten zien en websitebezoekers aanzetten tot conversie.

Video op de bestemmingspagina

Het hele doel van een bestemmingspagina is om bezoekers om te zetten in leads, en een video kan je de beste kans geven om dat te doen. Mensen reageren beter op beelden, en sommige onderzoeken suggereren dat consumenten informatie liever via video verwerken dan via tekst. Eén onderzoek heeft zelfs uitgewezen dat het gebruik van video op een bestemmingspagina het aantal conversies met wel . kan verhogen 86%.

Hier is een goed voorbeeld van een bestemmingspagina met een video:

IT-man-video

Omheinde video

Net zoals u gated geschreven inhoud maakt, zoals eBooks en whitepapers, kunt u ook gated video’s maken. Gated video’s moeten boeiend en onderhoudend zijn en de waarde van een e-mailadres waard zijn.

Bij Wyzowl hebben we een reeks kennisvideo’s gemaakt en hieraan een tourniquet toegevoegd waarin kijkers worden gevraagd hun e-mailadres in te voeren om de exclusieve blooper-inhoud te zien. Het tourniquet ziet er als volgt uit:

wyzowl-wistia-turnstile

We hebben deze in Wistia gemaakt – en het is supergemakkelijk! U opent eenvoudig het paneel Aanpassen en selecteert ‘tijdlijnacties’. Van daaruit kun je ervoor kiezen om een ​​e-mailpoort aan je video toe te voegen en deze naar wens te personaliseren. De laatste stap is om de tourniquet te verbinden met uw e-mailmarketingprovider en te wachten tot de conversies binnenstromen!

De resultaten

Het verhogen van uw conversieratio is een van die dingen die gemakkelijker gezegd dan gedaan is. En het bijhouden van uw resultaten is erg belangrijk om te weten wat werkt voor uw merk en wat niet, zodat u uw inspanningen in de toekomst kunt aanpassen.

Laten we in dit gedeelte van het artikel eens kijken naar een aantal casestudy’s die laten zien hoe andere merken uitstekende resultaten hebben behaald met videomarketingcampagnes die draaiden om het verhogen van de conversieratio’s.

Billabong

Billabong is een internationaal surfbedrijf en kledingretailer. Hun strategie om de conversieratio te verhogen, was om websitebezoekers aan te moedigen een gepersonaliseerde achtergrond te maken van hun surfvideo’s en afbeeldingen.

Ze creëerden een bestemmingspagina: IsurfBecause.com, waarop alle activa werden getoond. Als extra stimulans deden gebruikers door het maken van een wallpaper automatisch mee aan een prijstrekking om gratis Billabong-merchandise te winnen.

De gebruiker moest een e-mailadres opgeven om zijn wallpaper te ontvangen en op de hoogte te blijven van de wedstrijd.

billabong-surfing-image

De resultaten waren zeer succesvol. De landingspagina, IsurfBecause.com, ontving meer dan 1000000 paginaweergaven; en het overgenomen bedrijf 25.000 namen voor hun e-maillijst!

Dollar Shave Club

Het is moeilijk om in een markt door te breken, maar het is nog moeilijker om impact te maken in een markt die al wordt gedomineerd door grote namen. Maar Dollar Shave Club verpletterde het.

Met filmpje natuurlijk!

Bij de lancering van hun merk bracht Dollar Shave Club een video uit die heel snel viraal ging. Hier is het, voor het geval je tot de 0,001% van de bevolking behoort die het niet heeft gezien:

De video hielp het merk te verzamelen 25.000 abonnees in slechts een week! met de eerste 12.000 of zo omzetten in slechts 48 uur!

Laatste gedachten

Zoals opgemerkt in de inleiding, hebben veel bedrijven moeite om hun conversieratio’s te verhogen en dit kan worden veroorzaakt door een onwil om marketinguitgaven in conversies te steken. Studies hebben aangetoond dat voor elke $ 92 besteed aan het werven van klanten, alleen $1 wordt besteed aan het omzetten ervan.

Video’s zijn niet bepaald de ‘marketingtechniek’ die er is, maar dat betekent niet dat ze dat niet zijn. Als je je video’s op de juiste manier gebruikt en promoot, verdienen ze elke cent terug die eraan wordt besteed – en meer!

Ga de volgende keer met ons mee voor het laatste artikel in deze 4-delige serie, waarin we het hebben over hoe we het begrip van producten met video kunnen vergroten.

0 Shares:
You May Also Like