Configuratiesysteem kan niet worden geïnitialiseerd op Windows 10 (opgelost)

Soms kunt u een fout ervaren “Configuratiesysteem kan niet worden geïnitialiseerd” terwijl u probeert een toepassing op uw pc te starten. Dit probleem wordt meestal veroorzaakt door een toepassing van derden, wanneer het systeem geen doeltoepassing correct kan starten. Beschadigde systeembestanden, problemen met toepassingen van derden, verkeerde configuratiebestanden zijn enkele veelvoorkomende redenen die dit probleem veroorzaken, en het verwijderen van een toepassing om de configuratiebestanden te wijzigen, helpt de fout op te lossen Configuratiesysteem kan niet worden geïnitialiseerd op Windows 10.

Systeembestandscontrole uitvoeren

Deze fout wordt meestal veroorzaakt door slechte configuraties op uw computer. Laten we proberen de SFC-scan uit te voeren en te controleren of er integriteitsschendingen zijn. Als die er zijn, kunnen we de opdracht DISM uitvoeren om ze te repareren.

Open de opdrachtprompt als beheerder, typ de opdracht sfc / scannow en druk op de entertoets. Dit proces kan enige tijd duren omdat uw volledige Windows-bestanden door de computer worden gescand en gecontroleerd op corrupte fasen. Laat het scanproces 100% voltooien, eenmaal gedaan herstart uw pc.

Opmerking: als u een fout tegenkomt tijdens het uitvoeren van de systeembestandscontrole waarbij Windows aangeeft dat het een fout heeft gevonden maar deze niet kon herstellen, voert u de opdracht dism uit DISM /Online /Opschonen-Image /RestoreHealth

Hiermee worden de corrupte bestanden van de Windows-updateservers gedownload en de corrupte vervangen.

Voer een schone start uit

Door Windows schoon op te starten, kan uw computer starten met een minimum aan stuurprogramma’s en programma’s. En met alleen basisservices ingeschakeld en alle andere services uitgeschakeld, kunt u controleren of de applicatie normaal is gestart.

Druk op Windows-toets + R, typ msconfig en druk op de Enter-toets, Ga naar het tabblad Services en vink vervolgens het selectievakje aan om alle Microsoft-services te verbergen. alle Microsoft-gerelateerde services worden uitgeschakeld. Klik vervolgens op Alles uitschakelen om alle services van derden uit te schakelen. Klik op Toepassen op alle wijzigingen en ok.

Open nu taakbeheer en ga naar het opstarttabblad, selecteer elke service één voor één en klik op de knop Uitschakelen.

Start ten slotte uw computer opnieuw op en controleer of het configuratiesysteem niet kon initialiseren. Het foutbericht verdwijnt.

Controleer je configuratiebestand

Laten we controleren of deze fout wordt gegenereerd door de configuratiebestanden van Microsoft Framework.

Druk op de Windows-toets + E om de bestandsverkenner te openen. Navigeer naar het volgende pad. C:\Windows\Microsoft.NET\Framework64\v2.0.50727\CONFIGRKlik met de rechtermuisknop op het configuratiebestand van de toepassing waarvan de fout optreedt en selecteer Bewerken (u kunt Notepad++ gebruiken voor een duidelijker beeld van het configuratiebestand in plaats van de standaard notitieblok).

Wanneer het configuratiebestand open is, controleer dan in het configuratie-element of het eerste onderliggende element het configSections-element is.

Als de fout op uw Windows 10 verschijnt, is het eerste kind waarschijnlijk niet het configSections-element in het configuratie-element. Vervolgens kunt u het configuratie-element tussen en verwijderen.

Sla de wijzigingen op in het configuratiebestand en sluit het bewerkingsvenster. Controleer of de fout nog steeds verschijnt.

Als niets voor u werkt, probeer dan maak een nieuw lokaal account aan op uw computer en probeer opnieuw toegang te krijgen tot de toepassing.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like