Complete laptop koopgids 2022 – Specificaties van een goede laptop

Als u van plan bent een nieuwe laptop te kopen, raakt u misschien in de war na het bekijken van alle verschillende opties die op de markt beschikbaar zijn. Er zijn tal van verschillende soorten en merken Dell, Lenovo, HP of Acer verkoopt een breed scala aan maten, functies en prijzen die het moeilijk maken om te beslissen welke laptop is het beste? voor jou? Hier legt dit bericht de uit Kenmerken en specificaties van een goede laptop die helpen bij het kiezen van een perfecte laptop voor jezelf.

Kenmerken en specificaties van een goede laptop

Belangrijke kenmerken en specificaties waarmee u rekening moet houden bij het kopen van een laptop zijn onder meer RAM-capaciteit, processorsnelheid en -technologie (i3/i4/i5/i7), harde-schijfcapaciteit, grafische kaart en schermgrootte. U moet de juiste balans van al deze selecteren op basis van uw werk. Kortom, de prestaties van een laptop zijn gebaseerd op 5 hoofdpijlers

Processor + RAM + Intern geheugen + Batterij + Grafische kaart = Prestaties

Grootte van je laptop

Het eerste waar u op moet letten voordat u een laptop aanschaft, is het formaat. De grootte van de laptop is iets dat je niet kunt vervangen of veranderen, zoals RAM of ROM. Daarom moet je heel voorzichtig zijn voordat je het formaat kiest, aangezien er laptops van 11,6 inch tot 17,3 inch op de markt verkrijgbaar zijn. De merken zoals HP, Dell, ASUS en Acer bieden laptops aan in drie formaten: 13,3-inch, 15,6-inch en 17,3-inch. Er zijn echter tal van andere laptopmerken aanwezig die ook andere niet-conventionele laptopformaten verkopen. Dus als je van compacte laptops houdt, kun je kiezen voor kleine en lichtgewicht laptops, anders zijn middelgrote laptops ideaal.

12,5 tot 14 inch Scherm grootte die de beste balans biedt tussen bruikbaarheid en draagbaarheid.15 inch Schermgrootte: Dit is het meest populaire formaat. Overweeg dit formaat als je een groter scherm wilt en niet van plan bent om je notebook vaak mee te nemen.

Kies de beste CPU voor uw laptop

Als u denkt aan de CPU van uw laptop, dan is het erg moeilijk om naar iets anders te zoeken dan de Intel Core-processor. U moet dus alleen een laptop met Intel-chip aanschaffen, maar de echte verwarring ontstaat wanneer u moet kiezen tussen drie dynamische opties van Intel: core i3, core i5 en Core i7. De oplossing is vrij eenvoudig

Als u op zoek bent naar laptops op instapniveau, dan is Intel Core i3 iets voor u. Voor algemene laptops is Intel Core i5 geweldig, terwijl Intel Core i7 wordt gebruikt in sommige krachtige apparaten. Intel i9 is de krachtigste processor die beschikbaar is op markt, maar nogmaals, niet iedereen heeft een i9 nodig.

Als je het soort persoon bent dat veel games speelt, veel videobewerkingen doet of een programmeur bent die altijd de krachtige IDE’s zoals Android Studio zal gebruiken, raad dan aan om ten minste een 10e generatie i5-processor te hebben. Het is precies wat je nodig hebt om die graphics, games of krachtige IDE’s weer te geven.

Hoeveel RAM (geheugen) nodig op laptop?

RAM (Random Access Memory) gemeten in gigabytes (GB) waarin gegevens tijdelijk worden opgeslagen terwijl deze door de processor worden verwerkt. En de aanwezigheid van RAM zorgt ervoor dat je meerdere apps probleemloos op je laptop draait. Er was een tijd dat 4 GB RAM voldoende was. Maar nu niet meer, want tegenwoordig moet het RAM-geheugen van je laptop minimaal 8 GB zijn. Wil je echter meerdere applicaties op je laptop draaien, zware programma’s draaien, videogames spelen, dan moet je genoegen nemen met 16 GB RAM.

Lees ook: Verschil tussen statisch RAM en dynamisch RAM, wat heeft de voorkeur?

Hoeveel opslagruimte heb ik nodig op een laptop?

Nog belangrijker dan de snelheid van je CPU zijn de prestaties van je opslagschijf. Als je het je kunt veroorloven en niet veel interne opslag nodig hebt, koop dan een laptop met een solid-state drive (SSD) in plaats van een harde schijf, want je zult ten minste drie keer de snelheid zien en een veel snellere laptop algemeen.

kies er een met een SSD-harde schijf, indien mogelijk. Het gaat je laptop veel (veel) sneller maken. Ze zijn duur, maar tegenwoordig kun je een SSD van 256 GB krijgen voor ongeveer de prijs van 1 TB mechanische harde schijf. Het hebben van een 128 GB SSD kan ook voldoende zijn als je online opslag efficiënt gebruikt!

Had ik extra graphics nodig voor mijn laptop?

Als je geen pc-games speelt, 3D-objecten maakt of videobewerking met hoge resolutie uitvoert, is een geïntegreerde grafische chip (een die systeemgeheugen deelt) prima. Als u echter een van de bovenstaande behoeften heeft, is een discrete grafische processor van AMD of Nvidia essentieel.

Ook als je van gamen, CAD-tekenen, high-end grafisch ontwerp, 3D of filmbewerking in hoge resolutie houdt, is het belangrijk dat je een speciale videokaart kiest (bijvoorbeeld NVIDIA GeForce of AMD Radeon). Anders zal vrijwel elke videokaart het lukken

Weergavekwaliteit

Oké, dus je zult uiteindelijk je hele dag naar je laptopscherm staren, dus zorg ervoor dat je het comfortabele scherm selecteert. U moet eerst de schermresolutie overwegen, aangezien de resolutie van 1920 × 1080 pixels (Full HD) uw eerste keuze zou moeten zijn als u voldoende ruimte wilt om vensters op een rij te zetten en alles in het oog te houden. Vervolgens moet u enkele andere schermfuncties overwegen, zoals of u een touchscreen wilt.

Tegenwoordig zijn laptops met touchscreen beschikbaar om gebruikers meer functionaliteit te bieden, maar ze produceren een glanzend scherm door constant aan te raken. Dit is een probleem als u inhoud moet bekijken, bewerken of schrijven. U hebt dus alleen een scherm nodig met enkele goede weergavefuncties.

Toetsenbord

Het volgende belangrijke ding dat u in uw laptop moet overwegen, is het toetsenbord, omdat u een comfortabel toetsenbordsysteem nodig heeft om constant te werken. Als je veel moet typen op je laptop, dan heb je een toetsenbord nodig met volwaardige toetsen en wat ruimte rond de pijl. Het toetsenbord moet voldoende uitvaltijd hebben en moet elke keer dat u op de toetsen drukt een pittige respons geven. Overweeg ook om een ​​toetsenbord met achtergrondverlichting aan te schaffen, zodat je gemakkelijk in het donker kunt werken.

welk merk is het beste voor een laptop?

Misschien heb je een voorliefde voor een bepaald merk of wil je gewoon iets nieuws proberen. De merkkeuze is dus geheel aan jou. Maar raad u aan een merk te kiezen dat behoorlijk wat tijd op de markt moet doorbrengen. Dit is zo essentieel omdat u in de toekomst mogelijk enkele van uw hardwarecomponenten moet vervangen, zoals het toetsenbord, het scherm en andere componenten.

Dus als u een nieuwe laptop gaat kopen, controleer dan eerst de grootte, het beeldscherm, het toetsenbord, de CPU en het RAM-geheugen. Dit zijn enkele technische specificaties die worden gedeeld in de koopgids voor laptops en die u niet los kunt laten, maar er zijn ook tal van andere extra functies die u kunt overwegen.

0 Shares:
You May Also Like