Como Audio Blu-streamingsysteem + analoge draaitafel review: voor hedendaagse luisteraars

Como Audio Blu Streaming System + Analog Turntable

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Aantrekkelijk ontwerp Eenvoudig in te stellen en te gebruiken Bedraad luidsprekerpaar voorkomt vervelende uitval en stereosynchronisatieproblemen

nadelen

Luidsprekers verbergen geen gebreken van streamingbronnen van lage kwaliteit. Niet alle gebruikers zullen het prettig vinden dat de luidsprekers via een draad moeten worden aangesloten.

Ons oordeel

Een uitstekende draaitafel en uitstekende draadloze stereoluidsprekers vormen samen een veelzijdig systeem dat even goed is in het afspelen van vinyl als in het streamen van muziek.

Prijs bij beoordeling

$799.00

Beste prijzen vandaag

Como Audio heeft naam gemaakt met geweldige internetradio-streamingsystemen en een opvallend modern design uit het midden van de eeuw. De nieuwste bundel van het bedrijf combineert zijn uitstekende analoge draaitafel met zijn nieuwe Bluetooth-streamingluidsprekers om een ​​klein maar krachtig stereosysteem te creëren dat vinyl en streaming muziek met dezelfde uitmuntendheid kan verwerken.

Deze recensie duikt eerst in de draaitafel, vervolgens op Bluetooth-streaming en ten slotte wordt beschreven hoe de twee apparaten integreren wanneer ze samen worden gebruikt.

Como analoge draaitafel

De Como Analog Turntable wordt op de site van het bedrijf ook wel de Turntable Analog genoemd. Kies welke term voor jou werkt en weet dat deze doodeenvoudige draaitafel een geweldige mid-level oplossing is voor het luisteren naar vinyl.

Hoe eenvoudig is het? De draaitafel met riemaandrijving wordt geleverd met een geïntegreerde phono-voorversterker en de toonarm is voorgebalanceerd, zodat beginners direct kunnen aansluiten en spelen. Een aan/uit-schakelaar met drie standen aan de linkerkant van de plint selecteert 33 tpm, 45 tpm of uit. Er is een hendel om de toonarm omhoog en omlaag te brengen, maar je moet de toonarm fysiek terugzetten.

Como Audio Analoge Draaitafel

James Barber/Gieterij

De draaitafel is verkrijgbaar in walnoot of pianozwart glanzend (in beide gevallen vinyl) en meet 16,3 x 4,65 x 12,6 inch (BxHxD) met zijn verwijderbare transparante hoes op zijn plaats; hij weegt 11,68 pond. De plint is gemaakt van MDF, maar het walnootvinyl op onze testunit zag er geweldig uit.

Como Audio levert de draaitafel met Ortofon’s OM 5E-cartridge, een solide keuze gezien de verkoopprijs van deze draaitafel. Als je iemand bent die graag dingen zelf uittest, wordt de analoge draaitafel geleverd met een Pro-Ject-volgkrachtmeter/gradenboog voor meer gedetailleerde uitlijning of installatie van toekomstige cartridge-upgrades. Het bedrijf prijst zijn 300 mm zware stalen plaat en een meegeleverde audiokabel met een folieafscherming om RF-interferentie te verminderen en 24K vergulde RCA-connectoren.

Met de ingebouwde voorversterker kunt u de draaitafel aansluiten op elke versterker of luidspreker met een Aux-ingang. Als je voorversterker een phono-ingang heeft, schakel je over naar de Phono Out-instelling onder het chassis bij de RCA-uitgangen en je bent helemaal klaar.

Como Audio heeft ook een installatiehandleiding in kleur bijgevoegd met foto’s (en niet te veel woorden) die de installatie opmerkelijk duidelijk en eenvoudig maakt. Wat een leuke bonus lijkt voor ervaren gebruikers, zal het leven van nieuwkomers op vinyl veel gemakkelijker maken, vooral omdat het precies laat zien hoe het riemaandrijfsysteem moet worden ingesteld.

Como Audio Blu achterpaneel

James Barber/Gieterij

Como Audio Blu

Het Blu-streaming-stereosysteem staat met één voet in het draadloze heden en één voet in het analoge verleden. De linkerluidspreker fungeert als Bluetooth-ontvanger en versterker, terwijl de rechterluidspreker met een draad op de linker wordt aangesloten.

We leven misschien in een wereld die overbevolkt is door Bluetooth-luidsprekers die beloven te koppelen en gesynchroniseerd te blijven, maar maar al te vaak kan de technologie een muziekbron en meerdere luidsprekers niet laten spelen zonder uitval. De ingenieurs van Como Audio omarmden een elegante en praktische oplossing: gebruik luidsprekerkabel om een ​​paar luidsprekers aan te sluiten die idealiter 6 tot 8 voet uit elkaar worden geplaatst.

Raad eens? Geen drop-outs ooit, in ieder geval gedurende de weken dat ik de Como Blu heb getest. Het systeem maakt gebruik van Bluetooth 4.2 en kan verbindingen met maximaal vijf apparaten onthouden. Nadat u verbinding hebt gemaakt met een bron, kunt u muziek streamen vanaf een abonnementsservice, nummers afspelen uit uw persoonlijke muziekbibliotheek of naar radio of podcasts luisteren.

Como Audio Blu voorzijde met mute-knop

James Barber/ Gieterij

Er is ook een Aux-ingang waarmee u een cd-speler, mp3-speler, cassettedeck, platenspeler of iets anders dat muziek via een audiokabel naar buiten pompt, kunt aansluiten. Een Source-knop aan de voorkant van de linkerluidspreker schakelt tussen Bluetooth en Aux wanneer je erop drukt.

Dat is het. Je hebt twee afspeelopties. Natuurlijk kun je Aux-invoerapparaten zo vaak uitschakelen als je wilt, maar de Como Audio Blu is echt ontworpen voor luisteraars die hun opties liever concentreren op wat zich voor hen bevindt.

Naast de Source-knop is er een aan/uit-knop die ook het volume regelt en een derde knop die de muziek afspeelt en pauzeert of vooruit en achteruit springt wanneer je eraan draait. Nogmaals, het eenvoudige, duidelijke ontwerp en de functie maken dit systeem een ​​genot om te gebruiken.

De Como Blu is perfect voor gebruik in een kantoor- of woonkamer, omdat de linkerluidspreker van het systeem een ​​digitale klokweergave heeft die in 12- of 24-uursindeling wordt weergegeven. Koppel het systeem met een iPhone en de tijd stelt zichzelf automatisch in. Het goede nieuws voor lichte slapers is dat de tijd verdwijnt als je de Como Blu uitzet. Het apparaat heeft geen wekkerfunctie, dus constante weergave van de tijd is niet nodig.

Batterijvak in Como Audio Blu

James Barber/Gieterij

Ik heb de Como Blu getest met een voeding aangesloten op de muur, maar je kunt een optioneel batterijpakket kopen voor $ 29,95 als je de luidsprekers als een draagbaar systeem wilt gebruiken. Het 2200mAh, 14,8V Li-Ion-batterijpakket belooft 8 uur afspeeltijd op een lading. Aangezien deze luidsprekers van echt walnootfineer zijn, zou ik aarzelen om ze het huis uit te dragen, omdat dat fineer gemakkelijk kan afbrokkelen als je er tegenaan slaat.

De kasten zijn gemaakt van MDF. De baspoorten aan de achterkant dienen als draaggrepen voor elke luidspreker. Er is een knop om het basniveau aan de achterkant van de linkerluidspreker aan te passen en een hoofdtelefoonaansluiting voor privé luisteren. Een leuke functie voor degenen die van luid houden, is een mute-knop aan de bovenkant van de linkerluidspreker die perfect is voor die momenten waarop iemand nu met je wil praten en het zoeken naar de pauzeknop in je muziek-app gewoon te lang zou duren.

Het Como Blu-systeem geeft nauwkeurig de kwaliteit van de bron weer. Dat betekent dat deze luidsprekers niet veel doen om de gebreken in oude 128 Kbps mp3-bestanden of de uitvoer van streamingdiensten die minder-dan-verliesloze kwaliteit bieden te dekken. Hoewel de Como Blu niet de meest geavanceerde streamingprotocollen ondersteunt, klinken lossless of betere muziekbronnen uitzonderlijk goed op het systeem.

Een fijn paar

De Como Blu-luidsprekers schitteren echt in combinatie met de analoge draaitafel. Ze vormen een uitstekend systeem zonder gedoe voor iedereen die toegewijd is aan de populairste luisterformaten van vandaag: vinyl en streaming. Schakelen tussen de twee bronnen is eenvoudig en betrouwbaar en er is geen gedoe als het gaat om het opstarten en een LP op de draaitafel te slaan.

Gebruiksgemak is erg belangrijk voor iedereen die nieuw is met home-audio. Como Audio heeft een systeem gecreëerd dat door bijna iedereen in slechts een paar minuten kan worden opgezet en goed genoeg klinkt om jarenlang luisterplezier te bieden.

0 Shares:
You May Also Like