CNN onthult CNN+ streamingdienst, gepland voor 2022

cnn plus unveiled

CNN’s lang geruchte CNN+ streamingdienst werd eindelijk officieel maandag, waarbij het legendarische kabelnieuwsnetwerk aankondigde dat de nieuwe, op zichzelf staande dienst naar verwachting in het eerste kwartaal van volgend jaar zal worden gelanceerd.

CNN onthulde niet veel details in de aankondiging van maandag; het kondigde bijvoorbeeld geen nieuwe programma’s aan die de service zouden starten, en ook niet hoeveel het zou vragen voor een abonnement.

Dat gezegd hebbende, bevestigde CNN dat CNN+ “originele, live, on-demand en interactieve programmering” zal aanbieden die “gescheiden en onderscheiden” is van de bestaande kabelkanalen van CNN – met andere woorden, verwacht geen simultane uitzending van CNN’s vlaggenschip kabelnetwerken.

Hoewel CNN geen nieuwe shows schetste die op CNN+ zouden debuteren – die zullen “later dit jaar worden onthuld” – beloofde het wel dat de “stand-alone direct-to-consumer” -service zou verschijnen met eerdere seizoenen van dergelijke CNN-programma’s als en met W. Kamau Bell.

Naast nieuwe en aankomende on-demand shows, biedt CNN+ tussen de acht en twaalf uur aan live-programmering, inclusief ‘actuele diepe duiken’ en ‘verschillende nieuwe gezichten’.

CNN noemt CNN+ een “additieve” service die de bestaande CNN-netwerken “aanvult” en zal tegemoetkomen aan “CNN-superfans”.

Als zodanig gaat de huidige CNN-app niet weg. In plaats daarvan zal de app uiteindelijk CNN+ content aanbieden, evenals live feeds van CNN, CNN International, HLN en CNN en Español. Die live-feeds zijn echter alleen beschikbaar voor abonnees van kabel- en betaaltelevisie.

Over de lancering van CNN+ gaan al maanden geruchten, maar het gebabbel begon de afgelopen weken op stoom te komen, vooral nadat AT&T-CEO John Stanley half juni de knoop doorhakte. AT&T is momenteel eigenaar van CNN-moederbedrijf WarnerMedia, hoewel AT&T onlangs plannen heeft aangekondigd om WarnerMedia om te vormen tot een nieuw bedrijf.

0 Shares:
You May Also Like