CNN+, of min, spoelde al na 28 dagen weg, wat voor WarnerMedia $300 miljoen kostte

Here's what the CNN+ programming lineup looked like.

De kolossale misrekening van CNN, bekend als CNN+, eindigt officieel vandaag, zoals voor het eerst gemeld door Digital Trends. Dat is twee dagen eerder dan de eerder aangekondigde pull-the-plug-datum en minder dan een maand na de lancering.

Misschien markeert dit het onofficiële einde van COVID-19, wanneer streamingdiensten niet langer kunnen rekenen op een aan huis gebonden bevolking die weinig anders te doen heeft dan bingewatchen – al was het maar om Anderson Cooper of Sanjay Gupta zonder das te zien. Dagen eerder kondigde Netflix aan dat het in het eerste kwartaal 200.000 abonnees had verloren, met de verwachting dat het in juni nog 2 miljoen meer zou verliezen.

Herinnert iemand zich Quibi nu nog?

Ten minste CNN+-abonnees, geschat op ongeveer 150.000, zullen pro rata terugbetalingen ontvangen. Het Deal of a Lifetime-abonnement van het kabelnetwerk, dat abonnees verleidde met een korting van 50 procent voor $ 2,99 per maand in plaats van de standaard $ 5,99, ziet er nu bijzonder slecht uit.

CNN+ was ook het slachtoffer van zijn eigen slechte timing, niet alleen met de opkomst van COVID, maar ook bij het plannen van dit enorme project dat was bedacht door CNN-president Jeff Zucker vóór de fusie van Discovery met WarnerMedia. Zucker nam natuurlijk ontslag in februari nadat hij een ongepaste relatie op de werkplek met een senior executive had erkend.

Chris Licht, uitvoerend producent van , zou Zucker op 2 mei vervangen, maar merkte op 21 april aan ongeveer 400 CNN+-medewerkers dat hun optreden op het punt stond te eindigen nog voordat zijn optreden officieel begon. (Ongeveer 350 zullen worden ontslagen.)

Discovery vond de grootse verwachtingen van WarnerMedia van 2 miljoen abonnees binnen een jaar blijkbaar, liefdadigheidshalve, onrealistisch. Wat vond het dan van het plan van WarnerMedia om in de eerste vier jaar $ 1 miljard aan CNN+ uit te geven, zoals gerapporteerd door Axios?

Dat was CNN+, uiteindelijk een verliezer van $300 miljoen. Dit is opnieuw CNN, en het is aan Licht om te bepalen waar het naartoe gaat.

0 Shares:
You May Also Like