Cleer buigt Crescent slimme luidspreker en Enduro ANC-hoofdtelefoon

cleer crescent smart speaker

Cleer is een relatieve nieuwkomer op de markt voor draagbare audio, maar het heeft een goed aangeschreven line-up die het wil uitbreiden met twee nieuwe producten die tijdens CES zijn aangekondigd: de Crescent slimme luidspreker en de Enduro ANC-hoofdtelefoon.

Laten we beginnen met de Crescent slimme luidspreker. Het eerste dat opvalt, is het opvallende ontwerp, dat duidelijk de naam inspireerde. Acht 40 mm drivers met volledig bereik en twee 3,3-inch woofers zitten in een slanke behuizing die is versterkt met glasvezelribben om trillingen en resonantie te verminderen.

Geavanceerde beamforming-technologie biedt een verscheidenheid aan luisterervaringen. De Wide Stereo Mode presenteert bijvoorbeeld een breed geluidsbeeld dat Cleer vergelijkt met zitten in een kamer met een hifi-audio-opstelling. De Room Filling Mode verspreidt het geluid door de kamer wanneer het tijd is om te feesten, terwijl de 3D Immersive Mode het geluid op één locatie focust, waardoor “de ultieme sweet spot” wordt gecreëerd.

halve maan kwart top

The Crescent ondersteunt audiostreaming met hoge resolutie in formaten zoals AAC, FLAC, WMA en Apple Lossless, en is compatibel met Spotify Connect, Apple AirPlay 2 en Chromecast. Naast Wi-Fi biedt deze luidspreker ook 3,5 mm, optische en RJ25-ingangen. Je kunt de Crescent bedienen met Google Assistant, en een geoptimaliseerde microfoonarray met ruisonderdrukking biedt geweldige spraakherkenning in het verre veld.

De Crescent heeft een catalogusprijs van $ 699,99 wanneer deze eind januari 2021 beschikbaar komt.

De volgende is de Enduro ANC-hoofdtelefoon. Zoals de naam duidelijk aangeeft, biedt deze over-het-oor Bluetooth-hoofdtelefoon actieve ruisonderdrukking (ANC) die externe ruis tot 25dB dempt. Nieuw dit jaar is een verbazingwekkende levensduur van de batterij: 60 uur afspelen met ANC ingeschakeld tussen oplaadbeurten. Volgens Cleer is dat het dubbele van de gemiddelde levensduur van de batterij. Dergelijke geavanceerde mogelijkheden voor energiebeheer worden mogelijk gemaakt door de QCC5126-chip van Qualcomm en het softwareteam van het bedrijf.

Bovendien kun je met de nieuwe Cleer Connect-app de ruisonderdrukking van de Enduro aanpassen. Volgens het bedrijf kun je de balans tussen audioprestaties en het beperken van ongewenst geluid aanpassen voor verschillende situaties, zoals reizen per vliegtuig, trein of auto; in een café zitten; of buiten wandelen.

cleer enduro hoofdtelefoon

De Enduro ANC is voorzien van Cleer’s 40 mm Ironless Driver, die ook wordt gebruikt in de Flow II, die hier wordt besproken. De lichtgewicht behuizing is gemaakt van hoogwaardig gegoten plastic met ergonomisch ontworpen oorkussens van traagschuim. De slanke, verstelbare hoofdband buigt zonder te verzwakken, dus de directe druk op de oren en het hoofd is precies goed.

De Enduro ANC is vanaf februari verkrijgbaar voor een adviesprijs van $ 149,99.

0 Shares:
You May Also Like