Chromecast werkt niet na Windows 10 update 2022 (opgelost)

Google Chrome Cast ‘s werelds meest populaire mediastreaming-apparaat van Google maakt het mogelijk om gratis internetvideo’s op Smart TV te bekijken. U kunt Chromecast ook aansluiten op uw pc of laptop om video’s naar uw tv te streamen, net als Android. Maar sommige gebruikers melden Chromecast werkt niet of niet goed verbinding maakt tijdens het verbinden via Windows 10 Apparaten.

Chromecast werkt niet of maakt geen verbinding

Er zijn verschillende redenen waarom Chromecast niet meer werkt of geen verbinding maakt met een wifi-netwerk. Zoals onjuiste netwerkconfiguratie, beveiligingssoftware of firewallblokkering enz. Hier zijn enkele oplossingen die u mogelijk kunt toepassen om het probleem op te lossen.

    Zorg ervoor dat uw computer zich in hetzelfde netwerk bevindt als uw Chromecast-apparaat. Controleer of uw Chrome-browser up-to-date is. Typ about://chrome in de zoekbalk om het versienummer te controleren. Als de browser moet worden bijgewerkt, klikt u op Google Chrome bijwerken om uw Chrome-browser bij te werken naar de nieuwste versie.Verbreek de verbinding met Virtual Private Networks (VPN’s) of proxyservers. Chromecast-apparaten kunnen via deze netwerken niet communiceren met een laptop. Als je hierbij hulp nodig hebt, neem dan contact op met je serviceprovider voor instructies. Zorg ervoor dat de firewall-/antivirussoftware up-to-date is en verbindingen met het Chromecast-apparaat niet blokkeert. Firewall: Als je een draadloze router huurt, neem dan contact op met je internetprovider. Als u de router heeft gekocht, controleert u de instellingen van uw netwerkfirewall. Start uw router en Chromecast-apparaat opnieuw op door ze ongeveer 2 minuten los te koppelen van de voedingsbron. Start ook uw castingapparaat (laptop/pc) opnieuw op.

Netwerkdetectie inschakelen

Open het menu Start > typ Netwerkstatus en klik vervolgens op Netwerkstatus. Ga naar Netwerkcentrum en vervolgens Geavanceerde instellingen voor delen wijzigen. Zorg ervoor dat Netwerkdetectie inschakelen en Opties voor bestands- en printerdeling inschakelen zijn geselecteerd. Start uw Windows 10-computer opnieuw op en probeer het opnieuw.

Media delen starten

Soms blokkeerde het systeem automatisch het delen van media en alle draadloze functies voor het delen van bestanden, zodat de meeste mensen met Chromecast-problemen niet werken.

Open de Windows Services-console met services.msczoek de Windows Media Player-service voor het delen van netwerken, klik er met de rechtermuisknop op en start de service. Als de service al actief is, klikt u met de rechtermuisknop en selecteert u de service opnieuw opstarten.

Chrome Cast-apparaat terugzetten naar fabrieksinstellingen

Soms wordt dit probleem hoofdpijn en is de enige overgebleven oplossing Factory Reset. Om het Chromecast-apparaat te resetten, hoeft u alleen maar de knop op uw Chromecast (in de buurt van de stroom) een paar seconden ingedrukt te houden totdat het aan/uit-lampje knippert. Uw Chromecast-apparaat wordt automatisch opnieuw opgestart en dit lost het probleem met de Chromecast niet op.

Controleer of de stroomtoevoer naar uw apparaat correct is, aangezien in sommige gevallen de stroomtoevoer wordt onderbroken wanneer u uw tv uitschakelt. Dit blijkt een belangrijke reden te zijn dat de chromecast niet goed werkt. Vaak werkt je Chromecast-dongle niet goed en in dat geval kan het eenvoudig zijn om de dongle los te koppelen en weer aan te sluiten. Vaak kan een slecht wifi-signaal speel ook de boosdoener, dus voordat je gaat casten, moet je ervoor zorgen dat je internetverbinding goed is ingesteld

Hebben deze tips geholpen om “Chromecast te repareren die niet werkt op Windows 10”? Welke optie werkte voor jou? Laat het ons weten.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like