Charg 3in1 review: een vervangbare overspanningsmodule geeft deze overspanningsbeveiliging een boost

Charg 3in1 surge protector installed under a desk

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Vervangbare cartridge met overspanningsbeveiliging Extreem lange totale kabellengte Ontworpen voor bureaumontage en gebruik USB-oplader en AC-aansluiting aan het uiteinde van het snoer voor desktopmontage

nadelen

Duur in verhouding tot de algemene kenmerken Een beetje lomp

Ons oordeel

Charg brengt bijna elke oplaad- en beveiligingsfunctie in één enkele stekkerdoos: vervangbare overspanningsbeveiliging, opladen via USB, een lang snoer en kabelbeheer.

Prijs bij beoordeling

$ 84,99

Beste prijzen vandaag: Charg 3in1 overspanningsbeveiliging

Het aanrecht in een product plaatsen pakt zelden goed uit. Daarom is het een verrassing en een genoegen om te concluderen dat de Charg 3in1 overspanningsbeveiliging de truc uithaalt. Deze stekkerdoos is “3in1” plus wat. In plaats van een enkele strip aan het uiteinde van een netsnoer, is de Charge 3in1 in totaal een verzameling van 5,2 meter lang. Twee stekkerdooselementen zijn ontworpen om aan de onderkant van een bureau te worden bevestigd en één om er stevig op te rusten.

Deze recensie maakt deel uit van TechHive’s dekking van de beste overspanningsbeveiligingen, waar u beoordelingen van het aanbod van de concurrentie vindt, plus een kopersgids voor de functies waarmee u rekening moet houden bij het winkelen voor dit type product.

Beginnend bij het grote stekkeruiteinde, waarop we terugkomen, is de inventaris als volgt, beginnend bij de AC-stekker:

10 voet (3 meter) netsnoer De eerste van twee strips met 3 stopcontacten (de maker noemt een “triplex”) snoer van 18 inch (46 cm) De tweede triplexstrip met 3 stopcontacten 4 voet (1,2 m) snoer Een desktop-eenheid met één USB -C-aansluiting, één USB-A-aansluiting en een stopcontact

Charge 3in1 overspanningsbeveiliging

opladen

De overspanningsbeveiliging wordt ook geleverd met klittenbandstrips, installatieschroeven, clips voor snoerbeheer en een verversbare micro-zuignap onder de USB/AC-uiteinde “table top power unit”. De USB-C- en USB-A-aansluitingen bieden samen maximaal 20 watt.

Hoewel dat alles bij elkaar misschien uniek klinkt, zijn we nog niet klaar. De stekkerkop van de unit is voorzien van een groene beveiligde LED, een resetknop voor de stroomonderbreker en een vervangbare overspanningsbeveiligingsmodule. In plaats van de metaaloxidevaristors (MOV’s) te bouwen die de spanning vastzetten en spanningspieken onderdrukken in een integraal onderdeel van de stekkerdoos, heeft Charg een module gemaakt die in seconden kan worden verwisseld. Vervangende cartridges zijn niet duur.

Dat is een slimme functie op een netsnoer van $ 85 dat bedoeld is voor semi-permanente installatie op uw bureau. Het is een reden waarom het zoveel kost, maar ook een goede reden om te investeren: de vervangende cartridges verlengen de levensduur van het apparaat met vele jaren, zelfs in een gebied met frequente pieken. Omdat niemand de levensduur van een product (of bedrijf) kan voorspellen, raad ik je aan om, als je de 3in1 koopt, ook een twee-pack met vervangende cartridges van $ 14,99 te kopen om je keuze toekomstbestendig te maken.

Charg vermeldt de klemspanning niet, hoewel het de cijfers voor maximaal wattage (1800 W) en maximale overspanningsonderdrukking (1.000 joule) publiceert. Die getallen zijn handig voor belasting, maar de meest gebruikte getallen zijn volt over de drie “poten” van een moderne driedraads elektrische sectie: lijn, neutraal en aarde (LN, LG en NG). Dat getal geeft de maximale spanning aan die over een bepaald been kan gaan in het geval van een stroomstoot; alles daarboven wordt vastgeklemd, wat slijtage aan de MOV’s veroorzaakt.

Charg 3in1 overspanningsbeveiliging desktopmodule

opladen

Na navraag vertelde het bedrijf me dat de klemspanning 550V is over LN, het meest kwetsbare been. Dat niveau van spanningsbeveiliging is redelijk voor een standaard overspanningsbeveiliging en zou in de meeste gevallen de nodige apparatuurbescherming moeten bieden.

Ik raad aan om alleen de 3in1 te kopen als je een bureau gebruikt, omdat het anders lomp overkill is. Maar met een bureau waarvoor je op meerdere locaties beschermde stroom wilt hebben, inclusief opladen via USB, past het prima. De meeste mensen hebben klemmen, krachtige tape of een tweede persoon nodig om de 3in1 uit te rollen en op zijn plaats te houden, terwijl ze de beste locatie van de onderdelen bepalen, voor schroefgaten boren of de minder permanente klittenbandoptie bevestigen. De Charg bevat alle schroeven en klittenband die nodig zijn voor beide opties, plus geleidingsclips om de koordelementen op hun plaats te houden.

Charg 3in1 overspanningsbeveiliging vervangbare overspanningsbeveiligingsmodule

opladen

De enige lastig te gebruiken elementen zijn de AC triplex-strips: de stopcontacten hier zijn te klein uit elkaar geplaatst om de meeste stroomadapterblokken naast elkaar of standaard stekkerkoppen te laten passen. Gelukkig lijkt de industrie afstand te nemen van “muurwratten” en in het voordeel van de bekende tweepolige en driepolige stekkers (NEMA 1-15 en 5-15).

Charg omvat een tweejarige, beperkte garantie van $ 3.000 voor de reële marktwaarde of de oorspronkelijke waarde van beschadigde apparatuur, welke van de twee het laagst is. De garantie vereist registratie binnen 30 dagen na aankoop om te activeren. Claims moeten binnen 30 dagen worden ingediend. Alleen de originele koper komt in aanmerking voor de garantie.

Het bedrijf levert een kleine, goed ontworpen handleiding met illustraties en stapsgewijze instructies voor het installeren van de overspanningsbeveiliging op een bureau.

het komt neer op

Voor een bureaustrijder biedt de Charg 3in1 Surge Protector flexibiliteit, bescherming en veerkracht. Dankzij de vervangbare klemelementen kunt u deze stekkerdoos stevig op een bureau installeren zonder bang te zijn dat u hem binnen een jaar of drie hoeft te verwisselen. De prijs kan sommige kopers afschrikken in vergelijking met de weinige verkooppunten – slechts zeven – maar de snoerlengte, USB / AC-desktopeenheid en verwisselbare cartridges zijn een winnende combinatie.

0 Shares:
You May Also Like